Investovanie s Finaxom
Ahojte prosim mate niekto skusenosti s investovanim? rozmyslam nad Finaxom ale citala som diskusie ze su tam celkom velke poplatky, vedeli by ste mi niekoho odporucit s kym mate dobre skusenosti? ja sa do toho absolutne nevyznam
My máme cez eic.
investujem s finaxom už od roku 2020. Ale mam aj XTB aj interactive brokers. Treba vediet, čo od toho očakavate a niečo si o ETF aj prečitat. Aby ste sa nesklamali. Trhy totiž silne kolíšu a ustát to psychicky vôbec nie je žiadna sranda. Prv než sa rozhodnete, vygooglite si pojmy aj indexové ETF, MSCI world, atd. spytajte sa chatGPT, nech vam vysvetli ako to funguju, ako sa ETF sprava, kto ho vydava a podobne. Je nutné vedieť, čo robíte, aspoň ako-tak. Čiže hlavne s rozumom, mate čas, nič vám neujde. K uvedenemu mam i edukatívny článok: https://bluenumbers.sk/skor-nez-zacnete-s-inves...
@anonym_autor ahoj, áno sú tam poplatky ale len 1% +DPH za správu portfólia. Ak by som ti poslala pozvánku, tak máš 1000€ spravovaných zdarma. Dajme tomu že sa rozhodneš ísť do toho, vložíš 100€ a potom mesačne vkladáš 20€ alebo ako ti dovoľujú tvoje možnosti. Napríklad ja ľutujem že som napríklad o tom nevedela skôr. Poplatky ma teraz nezaujímajú až tak. Majú to priehľadné a hlavne ide o pasívne investovanie, takže ty tam iba vkladáš a môžeš sa napr. cca o 10 rokov tešiť že budeš mať na svoj vysnívaný byt alebo aspoň na základ jeho hypotéky. ;)

Napr s eic, iad by si mohla zacat...dolezite aby si mala etf fondy