Investovať do zlata cez mince alebo Besteron?
Ahojte, chceme s mužom uložiť nejaké úspory do zlata ako rezervu na dôchodok. Pozerali sme slovenské e-shopy čo predávajú investičné mince (viedenských filharmonikov). Oplatí sa to kupovať takto po kuse, alebo je lepšie si dako sporiť do gramov cez daku firmu? Bojím sa či to potom dako v pohode predám keď budem potrebovať hotovosť. Máte daky overený obchod u nás v meste alebo v BA kde vás neoklamú na marži?
Máte trezor a zbrane?
Inak budete zlato vyhadzovať von oknom aby vás lupiči nezabili.
Počítaj s tým, že po svetovej hospodárskej kríze môže nastať rabovanie.
Presne ako chces to zlato na dochodku pouzit ? Uvedomujes si rizika jeho drzby (poziar, kradez ...) ?
Na sporenie na dochodok su tu ine produkty.
Podľa mňa sa práve teraz zlato neoplatí kupovať, jeho cena išla rapídne hore, ...ak chcete zlato, ja osobne by som vyčkala, kým sa svetová politická situácia zmierni a upokojí. Kamoška pred pár rokmi kupovala zlaté tehličky....pracuje v Nemecku,tak asi tam. Viem zistiť. Zlato ale treba mať bezpečne uložené proti krádeži. Kedysi ľudia zakopavali poklady na svojej záhrade 😅, ak žijete v dome....

@anonym_autor takto, akcie vzdy vynasali viac ako zlato (zlato "nenesie" ziadne vynosy)...
Ak tak, sluzi ako zabezpeka pri "zombie apokalypse"... a vtedy teda fyzicke zlato a asi by som kupoval priamo v Rakusku (bud v Erste alebo v mincovni)... a otazka je, ci je zrovna teraz ten spravny cas... lebo ak sa raz vsetko upokoji (raz), tak asi klesne...