icon

Investujete do zlata?

3. sep 2024

Ahojte, investuje niekto z vás do zlata?

Strana
z2
martinbud
3. sep 2024

Ahoj. Nie, za mňa je to málo likvidne a vzhľadom k riziku malo výnosné. Skôr ETF fondy

autor
3. sep 2024

@martinbud teda neoplatí sa to hej?

sisska96
3. sep 2024

nieeeeeee

bimbina
3. sep 2024

Ano. Oplati .

domka222
3. sep 2024

Ja som dala do fondov. Teraz klop klop,celkom pekne sa držia

martinbud
3. sep 2024

Za mňa nie, dôvody ako som písal, existujú lepšie možnosti , napríklad ETF fondy . Keď sa človek nevyzná , kúpiš si portfólio a už len posielaš 💸🙂sem tam prihodia viac keď sa to oplatí a nič neriesis. Nič nepotrebuješ sledovať a keď treba , vyberieš koľko chceš

martinbud
3. sep 2024

@domka222 áno teraz sa fondom darí veľmi dobre, všetkým . Veľmi záleží cez koho sú kúpené

tenerifka
3. sep 2024

Nie. Ani do ziadnych fondov, kryptomien ci inych top in zazrakov, ktore "idu s dobou".
Preco?
Lebo tomu nerozumiem, a nepotrebujem dalsi bolehlav, ktory mi nebude dat spavat a tym padom skracovat zivot v strachu, ze zvecera do rana pridem o roky prace a setrenia.
Pre mña prichadza do uvahy len dobra investicia do nehnutelnosti, a nieco setrit na ucte, aj ked s rizikom nejakej (nie velmi vyraznej) inflacie

muskazlata90
3. sep 2024

Áno, ale nie do šperkov, ale normalne investičné zlaté tehličky/mince. Nečakám, že na Tom trhnem nejaké veľké peniaze, ale na udržanie hodnoty mi to stačí. Za 8 rokov som ani raz "neprerobila". Ak som potrebovala predať, odkúpili mi ju v predajni, kde som ju kúpila, majú garanciu spätného výkupu, sumu výkupu vidím na stránke, hýbe sa podľa aktuálnej ceny zlata na trhy.

autor
3. sep 2024

@muskazlata90 no toto som myslela..tehličky a tak..ako sa k tomu viem dostať?

martinbud
3. sep 2024

@muskazlata90 a cez koho to zlato kupuješ?

michal711
3. sep 2024

@bimbina nie neoplatí

michal711
3. sep 2024

@tenerifka takto budeš musieť drieť ako otrok. Nezávidím ale zas na druhú potrebujeme aj takých ako ty

tenerifka
3. sep 2024

@michal711 o mña sa bat nemusis, mam cez 50 rokov a myslim, ze sa mam lepsie ako 99% Europanov😉, a veru, potrebujeme aj takych, ako si ty.

bimbina
3. sep 2024

@michal711 najlepsie to vie niekto kto to nevlastni a neinvestuje . Ja mam investičné zliatky už spred 6 rokov, cize sama viem ci mi to vynasa alebo nie 😀

muskazlata90
3. sep 2024

@martinbud zatiaľ som kupovala cez Zlaťáky a zlate-mince.cz (Pražská mincovňa). Určite sú aj iné, ale chodím si po to osobne a tieto majú pre mňa dobre dostupné predajne.

michal711
3. sep 2024

@bimbina pozerám vykonost zlata a nie neoplatí sa

michal711
3. sep 2024

@tenerifka nebud naivná

bimbina
3. sep 2024

@michal711 a kde to pozeras ? Zasli to sem , pretoze bud nevieš čítat grafy a krivky, alebo si to pozeráš na neoverených zdrojoch . 🙄

rosavia
3. sep 2024

@martinbud
Kde kupujes ETF?

sweet20
3. sep 2024

Ahoj, zlato je na udrzanie inflacie.. cize ti drzi hodnotu.. ja kupujem zliatky, tehlicky , mince z ibisin gold

martinbud
4. sep 2024

@rosavia cez partners investments, mám kúpené portfólio a o nič sa nestarám , ide to krásne 👍

tenerifka
4. sep 2024

@michal711 naivna? Vysvetli....
Kto za poslednych 10-15 rokov prerobil, ak investoval do nehnutelnosti? Tam idu zisky hore raketovou rychlostou, ale jasne, ze treba vediet, kde a ako

michal711
4. sep 2024

@bimbina teraz sa vyjadrí k výkonnosti zlata a sp500 ty neovereny zdroj.

bimbina
4. sep 2024

@michal711 si robis srandu ze ty citas grafy z jednej stranky kde je foto jedneho grafu ? Najprv sa zacni venovat problematike az potom rozširuj hoaxy a nezmysli tykajuce sa zlata. Uč sa a sleduj. 🤥🙄👋🏼

https://finviz.com/futures_charts.ashx?t=METALS...

tenerifka
4. sep 2024

@bimbina on asi urobil nejaky rychlokurz niecoho a mava mokre sny o investovani.... A nema sajnu ani prostriedky, ale chodi mudrovat na koña. A kto investuje do nehnutelnosti je podla neho naivny otrok😂👍. Ale ten kto investuje do pochybnych fondov, je geroj a inteligent, lebo to povedal Misko, a on je predsa muderjsi ako nikto....

michal711
4. sep 2024

@tenerifka dievča vy ste riadne mimo ale úplne. Nebojte sa mám aj investičnú nehnuteľnosť a čoskoro bude ďalšia 🙂 nech sa darí so zlatom :D

michal711
4. sep 2024

@tenerifka nech sa páči ďalší článok a mohol by som pokračovať. Smutné ako je niekto zasplepeny a nevidí iné možnosti a dievčatka asi neuveríte ale mám doma aj fyzické zlato :D

tenerifka
4. sep 2024

@michal711 tak teda good luck👍😁

brloh
10. sep 2024

Človek by mal diverzifikovať a teda mal by mať nieco aj v zlate. Zlato je uchovatel hodnoty s najdlhsou historiou, nechapem ako môže niekto nazvat rizikom alebo o dokonca podvodom . Podla mna ideal je 25% akcie, 25% cash, 25% zlato/striebro 25% nehnutelnosti.

Strana
z2