Investujete do zlata?
Ahojte, investuje niekto z vás do zlata?
@martinbud teda neoplatí sa to hej?
nieeeeeee
Ano. Oplati .
Ja som dala do fondov. Teraz klop klop,celkom pekne sa držia
Za mňa nie, dôvody ako som písal, existujú lepšie možnosti , napríklad ETF fondy . Keď sa človek nevyzná , kúpiš si portfólio a už len posielaš 💸🙂sem tam prihodia viac keď sa to oplatí a nič neriesis. Nič nepotrebuješ sledovať a keď treba , vyberieš koľko chceš
Nie. Ani do ziadnych fondov, kryptomien ci inych top in zazrakov, ktore "idu s dobou".
Preco?
Lebo tomu nerozumiem, a nepotrebujem dalsi bolehlav, ktory mi nebude dat spavat a tym padom skracovat zivot v strachu, ze zvecera do rana pridem o roky prace a setrenia.
Pre mña prichadza do uvahy len dobra investicia do nehnutelnosti, a nieco setrit na ucte, aj ked s rizikom nejakej (nie velmi vyraznej) inflacie
Áno, ale nie do šperkov, ale normalne investičné zlaté tehličky/mince. Nečakám, že na Tom trhnem nejaké veľké peniaze, ale na udržanie hodnoty mi to stačí. Za 8 rokov som ani raz "neprerobila". Ak som potrebovala predať, odkúpili mi ju v predajni, kde som ju kúpila, majú garanciu spätného výkupu, sumu výkupu vidím na stránke, hýbe sa podľa aktuálnej ceny zlata na trhy.
@muskazlata90 no toto som myslela..tehličky a tak..ako sa k tomu viem dostať?
@muskazlata90 a cez koho to zlato kupuješ?
@martinbud zatiaľ som kupovala cez Zlaťáky a zlate-mince.cz (Pražská mincovňa). Určite sú aj iné, ale chodím si po to osobne a tieto majú pre mňa dobre dostupné predajne.
Ahoj, zlato je na udrzanie inflacie.. cize ti drzi hodnotu.. ja kupujem zliatky, tehlicky , mince z ibisin gold
@michal711 si robis srandu ze ty citas grafy z jednej stranky kde je foto jedneho grafu ? Najprv sa zacni venovat problematike az potom rozširuj hoaxy a nezmysli tykajuce sa zlata. Uč sa a sleduj. 🤥🙄👋🏼
@bimbina on asi urobil nejaky rychlokurz niecoho a mava mokre sny o investovani.... A nema sajnu ani prostriedky, ale chodi mudrovat na koña. A kto investuje do nehnutelnosti je podla neho naivny otrok😂👍. Ale ten kto investuje do pochybnych fondov, je geroj a inteligent, lebo to povedal Misko, a on je predsa muderjsi ako nikto....
Človek by mal diverzifikovať a teda mal by mať nieco aj v zlate. Zlato je uchovatel hodnoty s najdlhsou historiou, nechapem ako môže niekto nazvat rizikom alebo o dokonca podvodom . Podla mna ideal je 25% akcie, 25% cash, 25% zlato/striebro 25% nehnutelnosti.

Ahoj. Nie, za mňa je to málo likvidne a vzhľadom k riziku malo výnosné. Skôr ETF fondy