Je bezpečné kúpiť pozemok teraz?
20. jan 2025
Ahojte keďže je to ako je momentálne s katastrom a chceme kúpiť pozemok chcem sa spýtať.. čo si o tom myslíte je to možné a nehrozí nejaké riziko? Dá sa všetko prešetriť aj napriek situácii ?
Ja by som teraz nic nekupovala. Ak chce predajca predat a je seriozny ,pocka kym kataster pojde
Možné to je. Ale ja osobne by som nepodpisovala žiadnu zmluvu bez toho, aby som si vopred nepozrela LV, bremená, ťarchy či iné zápisy.
ak váš kataster funguje, treba si overiť aké úkony vyonávajú, či vydvajú LV alebo katastrálne mapy, ak áno, môžete urýchliť proces tak, že si pôjdete na kataster, ak vám vydajú LV a katastrálnu mapu, môžete si skutočnosti preveriť a nachystať zmluvnú dokumentáciu. Ak nie, tiež by som počkala.

V decembri sme podpisovali rezervačnú zmluvu, kúpnopredajnú sme mali podpisovať v prvej polovicu januára. Nedalo sa, zatiaľ to stojí, realiťáčka si chce overiť všetko poriadne - ťarchy, LV - pred podpismi zmluvy a následným vkladom, až keď bude fungovať kataster, a potom pôjdeme podpisovať. Môžete podľa mňa pozerať pozemok a prejaviť záujem, podľa mňa to teraz ani nebudete môcť kúpiť, až keď bude všetko fungovať.