Je bezpečné poskytnúť Iban pri vrátení tovaru?
Ahojte, ked niekomu poslem Iban,okrem toho, ze mi nan moze poslat peniaze, nemoze nic ine?Jeden predajca mi chce poslat peniaze za tovar a pyta Iban..ide o to, ze mi poslali iny tovar ako som si objednala, nechcu mi umoznit vratit tovar vramci 14 dnovej lehote podla zakona, ponukali vselijake zlavy a teraz nakoniec 60 percent z ceny..samozrejme, ze necakam, ze mi ozaj poslu peniaze, len som zvedava, co skusaju...
CIslo uctu je absolutne v poriadku ked posles. Tam Ti nemozu ucet ziadnym sposobom zneuzit, ked maju iba tento udaj.
Je to úplne v poriadku. S. Ibanom nič neurobia, iba naň môžu poslať peniaze, nič iné
A ako inak Ti vratia.
kde inde by ti peniaze majui vratit ak nie na ucet? Cislo uctu sa zneuzit neda
Pokiaľ sa vracajú peniaze na účet, inac ako s poskytnutym ibanom ti to nevrátia. Pokiaľ si navyše platila pri objednaní na dobierku, tak tvoje číslo účtu nemajú ani z pôvodnej platby pri kúpe.
Pokiaľ sa správaš zodpovedne, nepoužívaš všade rovnaké heslo a máš zapnuté viacfaktorové overenie, IBAN môžeš dať komukoľvek.
Ak nie, z IBANu si vieš zistiť banku. Email, ktorý si použila pri objednávke je pravdepodobne aj prihlasovacie meno do internet bankingu. Ak si pri registrácii v eshope použila aj rovnaké heslo, aké máš v IB a zároveň nepoužívaš napr. SMS na overenie, môže to byť veľký problém.
Spozornieť treba hlavne, ak pýtajú údaje o platobnej karte, aby "mohli vrátiť peniaze na kartu", alebo pošlú odkaz na prihlásenie do IB, ktorý vyzerá reálne, ale v skutočnosti patrí im.
Ako inak ti majú poslať peniaze? Šekom na poštu? Platila si zrejme v hotovosti, nemajú tvoje č.ú. podvod by bolo keby pýtali číslo karty, nejaké kliknutie na overenie, poslanie kódu atď.
@user62056819 365.bank
@maranco ...ale následne, po prihlásení menom/em-mailom a heslom to vyžaduje ešte kód, ktorý ti pošlú na telefón, až potom sa dostaneš do i-bankingu, takže kľud
@maranco ...ale následne, po prihlásení menom/em-mailom a heslom to vyžaduje ešte kód, ktorý ti pošlú na telefón, až potom sa dostaneš do i-bankingu, takže kľud