icon

Je bývalý manžel oprávnený žiadať daňový bonus?

rihana12331
16. mar 2025

Dobrý deň prajem potrebujem sa informovať môjho exmanžela ekonómka žiada odomna papier s práce potvrdenie o príjme ževraj to potrebuje aby mohla môjmu exmanželovi urobiť daňové ..... Len potrebujem info môže ho žiadať aked sme rozvedený???? Ďalej môj ex manžel chce si uplatniť bonus na deti nakoľko ja som začala pracovať od 15.8.2024 on si chce požiadať od 1.1. do 15.8. môže si také veci dovoliť??? Ďakujem veľmi pekne

katkaseiner
16. mar 2025

bonus na deti si urcite uplatnit nemoze...nezije s detmi v spoločnej domacnosti

petamich
16. mar 2025

NCZD na manzelku si samozrejme tiez nemoze uplatnit, ked ste rozvedeni, prave pre jej uplatnenie sa doklada vlastny prijem manzela/ky

a na danovy bonus tiez nema narok, lebo nezije s detmi v spolocnej domacnosti ale tak radi si ho uplatnuju danovnici aj ked nemaju narok

kristinka92
16. mar 2025

@rihana12331 kedy ste boli rozvedeni? asi to chce este využiť do tohto dátumu

katica06
16. mar 2025

@rihana12331 do kedy žil v vami ex v spoločnej domácnosti? Kedy ste sa rozviedli? To je rozhodujúce....

tiika
16. mar 2025

@rihana12331 tie deti sú zverené tebe do výlučnej starostlivosti? Pokial áno, vtedy nemôže. Ak do striedavej či spoločnej, vtedy by mohol.
A ešte vtedy, ak by ste boli rozvedení, no stále žijete v jednej domácnosti.
Ty mas právo, prednosť, pripadne možno určené súdom, že si uplatnenis daň.bonus, v RZD sa ti douplatni i zvyšná cast roka, kedy si nepracovala (záleží od výšky príjmu). Inak by si ho mohol uplatniť ex, no iba za podmienok vyššie spomenutých.

martul
16. mar 2025

@kristinka92 rozvod s tým nemá nič spoločné. Nežije s nimi v spoločnej domácnosti, nemá nárok.

1andrea111
16. mar 2025

@rihana12331 aj keď si začala pracovať od 15.8. môžeš si uplatniť bonus na celý rok

kristinka92
16. mar 2025

@martul to ale nevieme ako žili tesne pred rozvodom, autorka to nikde nepisala