icon

Je druhý dôchodkový pilier povinný pre všetkých?

mizz5678
7. máj 2025

Ahojte ,chcem sa spýtať bola som v banke zakladala som si účet pracovník banky mi povedal že je zo zákona povinné mať druhý dôchodkový pilier,je to pravda? A týka sa to len pracujúcich? Lebo ja som v minulosti pracovala a teraz poberam opatrovateľský príspevok na syna ,plus rodicak na dcéru... Keďže do práce nebudem môcť chodiť ako to teda je ,Ďakujem za odpovede

sweet20
7. máj 2025

@mizz5678 lahko si vies vygooglit... zalozia ti to automaticky, cize nie je povinny ale dostanes ho automaticky... ... vystupit vies kedykolvek

mizz5678
autor
7. máj 2025
@sweet20

@mizz5678 lahko si vies vygooglit... zalozia ti to automaticky, cize nie je povinny ale dostanes ho automaticky... ... vystupit vies kedykolvek

@sweet20 dakujem

sweet20
7. máj 2025
@mizz5678

@sweet20 dakujem

@mizz5678 nemas za co.. v pohode

mogaa
8. máj 2025
@mizz5678

@sweet20 dakujem

@mizz5678 nie povinný nie je.....ak začneš pracovať, automaticky ťa dajú do 2piliera a do určitej doby vieš vystúpiť...pozor, nie o pár rokov....je tam presne stanovený čas do kedy....ak by ho automaticky otvorili pre všetkých polovica ľudí by povystupovala, lebo pre starších ľudí je nevýhodný(teda ak majú plat menší ako prieme čo je cca 1500eur)

mizz5678
autor
8. máj 2025
@mogaa

@mizz5678 nie povinný nie je.....ak začneš pracovať, automaticky ťa dajú do 2piliera a do určitej doby vieš vystúpiť...pozor, nie o pár rokov....je tam presne stanovený čas do kedy....ak by ho automaticky otvorili pre všetkých polovica ľudí by povystupovala, lebo pre starších ľudí je nevýhodný(teda ak majú plat menší ako prieme čo je cca 1500eur)

@mogaa a keď poberam opatrovateľský príspevok a nie som zamestnaná ani nebudem tak mám vystúpiť či ako?

sweet20
8. máj 2025
@mizz5678

@mogaa a keď poberam opatrovateľský príspevok a nie som zamestnaná ani nebudem tak mám vystúpiť či ako?

@mizz5678 ja by som nevystupila... zbytocne... mozno sa zamestnas a budes ho chciet... nechaj si to... dolezite je v akych fondoch to je

balerina2025
8. máj 2025
@mizz5678

@mizz5678

2 pilier je lepsi v tom, ze ked by sa nahodou daco stalo ( akoze muyslim tym umrtie ktore samozrejme nechcem malovat na stenu) tak dedici zdedia peniaze. ked ma niekto pekne nasetrene a nebodaj sa nieco stane :(((( tak aspon to neprepadne tomu svinskemu statu ako v1 pilieri. 2 pilier je dedicny. to je asi taka vyhoda. zial aj take veci sa staju ze clovek plati cely zivot a nedozije sa ani dochodku. :((((
len treba tam mat rizikove fondy a na dlhsiu dobu,. ludia maju pekne vynosy.
konzervativne fondy su na prd. prdovy.

mizz5678
autor
8. máj 2025
@balerina2025

@mizz5678

2 pilier je lepsi v tom, ze ked by sa nahodou daco stalo ( akoze muyslim tym umrtie ktore samozrejme nechcem malovat na stenu) tak dedici zdedia peniaze. ked ma niekto pekne nasetrene a nebodaj sa nieco stane :(((( tak aspon to neprepadne tomu svinskemu statu ako v1 pilieri. 2 pilier je dedicny. to je asi taka vyhoda. zial aj take veci sa staju ze clovek plati cely zivot a nedozije sa ani dochodku. :((((
len treba tam mat rizikove fondy a na dlhsiu dobu,. ludia maju pekne vynosy.
konzervativne fondy su na prd. prdovy.

@balerina2025 ako vlastne funguje 2pilier keďže za mňa odvádza odvody štát.... A zamestnaná nie som ani nebudem lebo poberam opatrovateľský príspevok... Je 2 pilier zadarmo? Nič sa doňho neplatí?

balerina2025
8. máj 2025
@mizz5678

@balerina2025 ako vlastne funguje 2pilier keďže za mňa odvádza odvody štát.... A zamestnaná nie som ani nebudem lebo poberam opatrovateľský príspevok... Je 2 pilier zadarmo? Nič sa doňho neplatí?

@mizz5678 neviem ako to je pri opatrovatelskom prispevku, toto co pisem sa tyka bezneho TPP, ale mozno ti daka pani tu poradi. neviem ako to je s odvodmi pri opatrovatelskom...

mizz5678
autor
8. máj 2025
@balerina2025

@mizz5678 neviem ako to je pri opatrovatelskom prispevku, toto co pisem sa tyka bezneho TPP, ale mozno ti daka pani tu poradi. neviem ako to je s odvodmi pri opatrovatelskom...

@balerina2025 veď práveže toto ma zaujíma ,dakujem

balerina2025
8. máj 2025
@mizz5678

@balerina2025 veď práveže toto ma zaujíma ,dakujem

@mizz5678 verim ze sa ti niekto ozve.

hrasocek12
9. máj 2025

Mne ho založili automaticky v 18tich rokoch. Odvtedy sa mi tam už pekná suma nazbierala. Druhý piliér je super v tom,že keď sa mi niečo stane ,dostane tie peniaze manžel 100 percent sumy. Tak nám to povedali všade

balerina2025
9. máj 2025
@hrasocek12

Mne ho založili automaticky v 18tich rokoch. Odvtedy sa mi tam už pekná suma nazbierala. Druhý piliér je super v tom,že keď sa mi niečo stane ,dostane tie peniaze manžel 100 percent sumy. Tak nám to povedali všade

@hrasocek12 to znamena ze je ludovo dedicny

milusa26
11. máj 2025

Ono to teraz funguje takto že keď si sama nevyberieš do 180 dní od vzniku prvého dôhodkového poistenia dochodkovú spravcovsku spoločnosť tak ti ju sociálka vyberie sama...