icon

Je možné pokryť hypotéku spotrebným úverom?

bakafakamaka
27. apr 2025

Zdravím,

je možné si zobrať spotrebný úver z PSS (vo výške 20 000€) na dofinancovanie 20% z ceny nehnuteľnosti pri žiadosti o hypotéku? Resp. ako presne to funguje?

Ďakujem.

sweet20
28. apr 2025

@bakafakamaka aky mate prijem, aka je suma tych 20 %, aka suma je 100%? Nepises vobec nic... ani na kolko rokov, atd.. napr ci mate deti a vlastne vela toho co si nepovedala

bakafakamaka
autor
Autor odpoveď zmazal
bakafakamaka
autor
28. apr 2025
@sweet20

@bakafakamaka aky mate prijem, aka je suma tych 20 %, aka suma je 100%? Nepises vobec nic... ani na kolko rokov, atd.. napr ci mate deti a vlastne vela toho co si nepovedala

@sweet20 Píšem, že by to bolo 20 000 eur. Cena nehnuteľnosti je 100 tisíc. Mám 28 rokov, som bezdetná a príjem je 1199 eur.

sweet20
28. apr 2025
@bakafakamaka

@sweet20 Píšem, že by to bolo 20 000 eur. Cena nehnuteľnosti je 100 tisíc. Mám 28 rokov, som bezdetná a príjem je 1199 eur.

@bakafakamaka co sa tyka tej pssky.. tak od nej sa oplati max. 10 % na dofinancovanie podla mna... inac by som to riesila len bezucelovkou

bakafakamaka
autor
28. apr 2025
@sweet20

@bakafakamaka co sa tyka tej pssky.. tak od nej sa oplati max. 10 % na dofinancovanie podla mna... inac by som to riesila len bezucelovkou

@sweet20 prečo? u PSS je doba splatnosti až 30 rokov, inde je to len 8 rokov.

sweet20
28. apr 2025
@bakafakamaka

@bakafakamaka pss nema dobre podmienky, lebo platis menej za vyssi urok..

sweet20
28. apr 2025
@bakafakamaka

@bakafakamaka mozno aj niekto iny ti poradi

sweet20
28. apr 2025
@bakafakamaka

@bakafakamaka ja vlastne s pss nemam vobec dobre skusenosti.. ani sa mi nepacia velmi ich ponuky

miroslava2710
28. apr 2025

Ja som tak dofinancovala ale teda islo
o mensiu sumu a aj prijem som
mala vyssi. Ist to ide ale Popravde neviem ci ten prijem nie je nizky na taku vysoku sumu s vysokymi urokmi. Treba si to dat preratat. Inak pri najblizsej moznosti som to refinancovala do hypoteky lebo do pss som davala aj vacsie extra splatky a mala som pocit ze mi z dlhu neubuda😃

invest92
Autor odpoveď zmazal
maya2023
28. apr 2025

S PSS neviem ale môžem ti dať kontakt na jednu pani ktorá mne veľmi pri hypotéke pomohla. Ak budeš chcieť napíš sa

anajko
Autor odpoveď zmazal
anajko
29. apr 2025

@bakafakamaka
Presne toto toto sme riesili minulý rok my. Nehnutelnost v hodnote 100 000€. Hypoteka 80 000€ a dofinancovanie z PSS. Ale uznali nam len 15 000€, lebo 5000€ sa platila zabezpeka, ktora potom bola odcitana z kupnej ceny. V kupnej zmluve muselo byt uvedené, ze 15 000€ sa zaplatí z úveru PSS, aby nam to uznali ako vydokladovanie účelu. Ku tomu sme este brali z PSS aj druhý, ucelovy uver na rekonstrukciu, tiez sa dalo na 30 rokov natiahnut, co je pri nizsich prijmoch vyhoda. Tu treba ale vsetko zdokladovat blockami a fakturami.

bakafakamaka
autor
Autor odpoveď zmazal