Je možné vyplatiť úver hypotékou zo ŠFRB?
Dobrý deň, je prosím možné vyplatiť existujúci úver (jeho zvyšnú časť) z hypotéky zo ŠFRB? Zvažujeme zapojenie sa do výzvy, avšak máme ešte existujúci úver cca 30 000, ktorý by sme potrebovali dorovnať. Ďakujem za skúsenosti.
nízkopríjmoví žiadatelia sme, preto riešime ako to spraviť.. Keďže v čase kedy sme pre pár rokmi úver brali sme nestihli zaradenie do výzvy. Avšak logicky si nemôžeme dovoliť splácať aj hypotéku zo ŠFRB a aj existujúci úver. Preto riešime aké sú možnosti.
To ze ste nestihli zaradenie do vyzvy je samostatna vec...v tomto roku sa na vas budu uz pozerst s profilom existujuceho uveru ale inych majetkovych pomerov......v porovnani s minulym rokom kedy ste nestihli vyzvu.......SFRB slúži na pomoc kedy sa rieši prvotné bývanie.. nizkoprijimovym obyvatelom....ale nie potom na refinancovanie existujúceho úveru....... ak to chcete sklbiť do jedného.....neviem ci vám to procesné prejde. .pretože splnenie podmienok na prvotné riešenie bývania by to potom neplnilo
..chápem ze chcete platit co najmenej...ale potom by ste mali osloviť finančného poradcu....na prehodnotenie.....najlepšie sa informovať na SFRB......a prezistit si
@pieksamaki mame 24 a 25 s manželom, takze verte či nie, sme nízkopríjmové a mladé osoby, pre ktoré práve tento projekt slúži. Tu neide o žiadne obchádzanie pravidiel či využitie situácie - skratka hľadáme možnosti ako to vyriešiť čo najlepšie. Tým že je tu dosť ľudí ktorí cez ŠFRB už niečo riešili, opýtala som sa aj práve tu na fóre, či s tým niekto nemá osobnú skúsenosť, nakoľko z našej skúsenosti koľko ľudí zo šfrb kontaktujtete, toľko rôznych odpovedi na rovnaku otázku dostanete. Každopádne boli sme si skoro istí že zrejme vyplatenie z tohto nebude možné, ale tak za opýtanie nebijú 🙂
Za opýtanie nebiju.....no ved uvidíte co odpovedia.....ja nemám realne skusenost....ale keď som ako mladá chcela riesit SFRB....tak som si radšej povedala ze si nájdem lepšie platenú pracu.....
Mala som potom hypo vo VUb súbežne so stavebným sporením....snažila som sa skromne žiť...a to bolo ešte v SKK.....lepšie keď Vam odpovedia iní ľudia.....ktori tým prešli.
Na refinancovanie úveru nieje možné použiť sfrb. Je to možné na kúpu domu/ bytu a nieje to hypotéka a ale štátna podpora.
Hm, neviem ako ti to vobec napadlo.. ale presne ako tu pisu.. ani sa nemusis zapajat.. na tvojej nehnutelnosti uz je hypo
Mam so SFRB skusenosti, refinancovanie nejde, ale je tam ina cesta. Napiste klidne sukromnu spravu.

účelové využitie lacnejšieho SFRB na komerčný úver....? Podmienky SFRB je nizkoprijmovi ziadatelia