Je možné žiadať o hypotéku počas materskej?
Ahojte,
3.4 som nastupila na matersku.
V tomto novom zamestnani som bola zamestnaná od 1.1.2025 cize uz 3 mesiace som odrobila.
Ide o to ci mozem poziadat o hypoteku ked este vlastne v banke nevedia ze som nastupila na matersku kedze este na socialke to nespracovali?
Dakujem vopred
tvoj prijem sa uz nerata, pri overeni v socialnej poistovni uz vidia a aj to tak overia
Sama nemozes, iba ako spoluziadatel.
@rebeka134 predpokladám že v novom zamestnaní nemáš TPP, takze po roku ti zmluvu asi nepredĺžia, posudzovaný bude len príjem priateľa. A hypotéku nevybavís za pól hodinu v banke, od podania žiadosti po schválenie je nejaký proces, kde si to určite zistia.
@katulkagajdos mam TPP na dobu neurcitu
Ale do 30.1.2024 som bola na Pnke u predchsdzajuceho zamestnavatela a teraz od 1.1.2025 mam noveho zamestnavatela a vlastne uz som od 3.4 teraz na materskej.
A zamestnavatel je moj priatel vlastne
Baby ja to praveze nechcem tu hypo🙏🏽🙏🏽
A chcem mu to vyhovorit lebo nechcem byt obvinena za podvod
@rebeka134 máš TPP u priateľa? A presne tri mesiace si odrobila? Ako… no hlavne dúfam, že sociálka Ti tu materskú aj začne vyplácať.
@rebeka134 asi by som najskôr počkala na vyjadrenie sociálnej poisťovne, lebo pokiaľ máš presne 3 mesiace odrobene, môžu to veľmi ľahko vyhodnotiť ako účelové a teda žiadnu materskú ti nedajú. To im bude veľmi podozrivé, že si zamestnaná u priateľa, opravte ma ostatné keď nie, ale to si oni vedia zistiť však, kto ju zamestnal…? Hypo neschvália je jednoduchá odpoved
A teraz k otázke😀ak by ste predsa len chceli brat spolu hypo tak jasne, že vám daju nejakú, materská nie je prekážka, ale budú ti počítať príjem len na úrovni vyššieho rodičovského čiže tých 460 eur, či koľko to teraz je..tak to brala banka nám..výšku materskej ti neuznajú lebo sa vypláva len tých 7,5 mes a potom rodičovský, takze len ten uznávajú
@katusik456 ved matersku hej budu pocitat z minulého roku,nie? Dlhodobé poistenie ma prednost pred kratkodobym a toto je este aj irelevantne,kedze u priatela zacala "pracovat" az od 1.1.
@rebeka134 nie, hypo ti nedaju. Materska sa nepocita za prijem.
Materskú ti budú rátať z minulého roka.
Okrem toho momentálne si účelovo zamestnaná čo SP rada využíva. A áno je dosť ľudí ktorým takúto MD sociálna poisťovňa zamietla. A tvoj priateľ nech sa pripraví na možnú kontrolu.
Čo sa banky týka tam zabudni. Budú brať tvoj príjem len do výšky rodičovského príspevku.
@rebeka134 moja sestra robi na sociálke...a áno, takéto špekulantky si už zažili - ty to maš úplne okaté, keď si u priateľa bola zamestnaná a ešte presne na 90 dni 🙈...niektorým materské pre učelovosť zamietli a nedostali maximalnu + firma kde ich zamestnavali mala hlbkovu kontrolu...takže máte sa na čo tešiť
SP by mala konečne zamietať rad radom tieto účelové MD, DvN. Nemôže dostať človek vyššiu DvN ako mal reálne cele roky mzdu. Toto je už také vychcanstvo, že až. A účelové PN tak isto.

@rebeka134 sadnes si do banky, spytaju sa ta na prijem a zamstnanie, a ty nahlasis co? Ze dnes 10.04 som zamestnana a mam prijem tolko a tolko. Banka pride na to v procese, ze si vlastne klamala. Ide o trestny cin subvencneho podvodu, budes na Black liste a neschvali ti uz nikto nic. Jasne, skus.