icon

Je možné žiadať o hypotéku počas materskej?

rebeka134
10. apr 2025

Ahojte,
3.4 som nastupila na matersku.
V tomto novom zamestnani som bola zamestnaná od 1.1.2025 cize uz 3 mesiace som odrobila.
Ide o to ci mozem poziadat o hypoteku ked este vlastne v banke nevedia ze som nastupila na matersku kedze este na socialke to nespracovali?
Dakujem vopred

Strana
z3
hopatko
10. apr 2025

@rebeka134 sadnes si do banky, spytaju sa ta na prijem a zamstnanie, a ty nahlasis co? Ze dnes 10.04 som zamestnana a mam prijem tolko a tolko. Banka pride na to v procese, ze si vlastne klamala. Ide o trestny cin subvencneho podvodu, budes na Black liste a neschvali ti uz nikto nic. Jasne, skus.

rebeka134
autor
10. apr 2025

@hopatko ja nechcem brat hypo to moj priatel vymysla🙆🏽‍♀️

amonet
10. apr 2025

tvoj prijem sa uz nerata, pri overeni v socialnej poistovni uz vidia a aj to tak overia

la_dolce_vita
10. apr 2025

Sama nemozes, iba ako spoluziadatel.

jesenzima
10. apr 2025

@rebeka134 veď priateľ nech si zoberie, ak nie ste manželia, tak ťa k tomu nepotrebuje 😉

katulkagajdos
10. apr 2025

@rebeka134 predpokladám že v novom zamestnaní nemáš TPP, takze po roku ti zmluvu asi nepredĺžia, posudzovaný bude len príjem priateľa. A hypotéku nevybavís za pól hodinu v banke, od podania žiadosti po schválenie je nejaký proces, kde si to určite zistia.

rebeka134
autor
10. apr 2025

@katulkagajdos mam TPP na dobu neurcitu
Ale do 30.1.2024 som bola na Pnke u predchsdzajuceho zamestnavatela a teraz od 1.1.2025 mam noveho zamestnavatela a vlastne uz som od 3.4 teraz na materskej.
A zamestnavatel je moj priatel vlastne

jesenzima
10. apr 2025

@rebeka134 😂😂😂 vy ste teda duo .. šup šup do banky, nech sa pobavia aj tam ..

3petka
10. apr 2025

@rebeka134 kým príde nebodaj k podpisu hypo tak už dávno budú vedieť že si na md. Hypotéka sa nevybavuje zo dňa na deň.

rebeka134
autor
10. apr 2025

Baby ja to praveze nechcem tu hypo🙏🏽🙏🏽
A chcem mu to vyhovorit lebo nechcem byt obvinena za podvod

katulkagajdos
10. apr 2025

@rebeka134 máš TPP u priateľa? A presne tri mesiace si odrobila? Ako… no hlavne dúfam, že sociálka Ti tu materskú aj začne vyplácať.

jesenzima
10. apr 2025

@rebeka134 hypo ti nedajú a bodka. Povedz mu toto.

katusik456
10. apr 2025

@rebeka134 asi by som najskôr počkala na vyjadrenie sociálnej poisťovne, lebo pokiaľ máš presne 3 mesiace odrobene, môžu to veľmi ľahko vyhodnotiť ako účelové a teda žiadnu materskú ti nedajú. To im bude veľmi podozrivé, že si zamestnaná u priateľa, opravte ma ostatné keď nie, ale to si oni vedia zistiť však, kto ju zamestnal…? Hypo neschvália je jednoduchá odpoved

lin_a
10. apr 2025

@jesenzima a tipujem, ze priatel jej dal aspon na papieri vysoku mzdu, nech ma co najvyssiu matersku :D a potom hned rovno do banky, nech im z toho prijmu pocitaju aj hypo 🙄

jesenzima
10. apr 2025

@lin_a okatejsie už to nešlo 😀

rebeka134
autor
10. apr 2025

@lin_a ano max prijem mi dal aby som mala max matersku🙆🏽‍♀️

jesenzima
10. apr 2025

@rebeka134 tebe nie len že nedajú hypo, ale ešte ti možno príde aj dopis od soc.poistovne, že nebude ani materská ... Vy ste na čo mysleli pri tomto 🤦🤦🤦

martul
10. apr 2025

@jesenzima + nezabúdajme, že priateľovi v momente nabehne kontrola zo SP kvôli účelovej materskej jeho prieteľky.

rebeka134
autor
10. apr 2025

@jesenzima no ja som nemyslela na nic,priatelova uctovnicka povedala ze je to v pohode,ale uz som asi zistila ze je krava😀

rebeka134
autor
10. apr 2025

@jesenzima stalo sa to uz niekedy niekomu ze ti kvoli ucelu neuznali?

pl2y
10. apr 2025

A teraz k otázke😀ak by ste predsa len chceli brat spolu hypo tak jasne, že vám daju nejakú, materská nie je prekážka, ale budú ti počítať príjem len na úrovni vyššieho rodičovského čiže tých 460 eur, či koľko to teraz je..tak to brala banka nám..výšku materskej ti neuznajú lebo sa vypláva len tých 7,5 mes a potom rodičovský, takze len ten uznávajú

jesenzima
10. apr 2025

@rebeka134 no vieš, ale ty podpisuješ a kým podpisem, zisťujem, takže aj ty si tak trochu 🐮 ... Nezvalujem vlastné chyby na iných 😉 áno, už na to ľuďom prišli. Presne kvôli špekulantom sa to kontroluje ...

nikushka8
10. apr 2025

@katusik456 ved matersku hej budu pocitat z minulého roku,nie? Dlhodobé poistenie ma prednost pred kratkodobym a toto je este aj irelevantne,kedze u priatela zacala "pracovat" az od 1.1.
@rebeka134 nie, hypo ti nedaju. Materska sa nepocita za prijem.

rebeka134
autor
10. apr 2025

@nikushka8 ked zmenis zamestnanie tak sa berie 90 dni z noveho zamestnania materska nie z roku pred tym,len musis mat odpracovane 270 dni co mam

bosorkabb
10. apr 2025

Materskú ti budú rátať z minulého roka.
Okrem toho momentálne si účelovo zamestnaná čo SP rada využíva. A áno je dosť ľudí ktorým takúto MD sociálna poisťovňa zamietla. A tvoj priateľ nech sa pripraví na možnú kontrolu.
Čo sa banky týka tam zabudni. Budú brať tvoj príjem len do výšky rodičovského príspevku.

patta89
10. apr 2025

@rebeka134 moja sestra robi na sociálke...a áno, takéto špekulantky si už zažili - ty to maš úplne okaté, keď si u priateľa bola zamestnaná a ešte presne na 90 dni 🙈...niektorým materské pre učelovosť zamietli a nedostali maximalnu + firma kde ich zamestnavali mala hlbkovu kontrolu...takže máte sa na čo tešiť

rebeka134
autor
10. apr 2025

@patta89 no bola som zamestnana 93 dni😀ale to je asi jedno ci 90 alebo 93 dni

rebeka134
autor
10. apr 2025

@patta89 och jooj 🙆🏽‍♀️snad to takto nebude

jesenzima
10. apr 2025

@rebeka134 dúfam, že to tak bude a dúfam, že chytia každého špekulanta ... A do budúcna, nevedte vaše dieťa na takéto chodníčky 😉

katka2602
10. apr 2025

SP by mala konečne zamietať rad radom tieto účelové MD, DvN. Nemôže dostať človek vyššiu DvN ako mal reálne cele roky mzdu. Toto je už také vychcanstvo, že až. A účelové PN tak isto.

Strana
z3