icon

Je partnerov finančný príspevok 300 € dostatočný?

10. júl 2025

Dobrý deň, prosím o názor.

S partnerom žijeme spolu (v dome po mojich rodičoch).
Ja mám dve školopovinné deti, on je bez záväzkov. Sme spolu asi 5 rokov.
Každý mesiac mi dá 300 € a "viac sa nestará".
Ja sa o neho komplet starám... varím, pečiem, periem, nakupujem oblečenie, drogériu, kozmetiku, platím kredit na mobil, aj keď niečo iné treba do domácnosti/domu... snažím sa byť pozorná po všetkých smeroch. Každý mesiac kúpim aj niečo navyše... proste z lásky, aby som mu urobila radosť. Benzín si platíme každý sám...
Snažím sa dať prvé-posledné aj deťom...
A niekde na konci som ja... ktorá myslí vždy iba na druhých a na seba nie...

Oblečenie, kozmetiku si kupujem vždy sama, partner nikdy neprišiel s tým, že tu más 50 €, kúp si niečo pre radosť. A to si v podstate nekupujem nič (nechodím na nechty, vlasy nefajčím, nepijem)...
Doma všetko porobí, opraví... deti sú výhradne iba na mne (veď sú moje)...

A mne príde tých 300 € proste málo. To prispieva akoby iba na seba... a takto to ide roky... a pritom za posledné 2-3 roky stúpli náklady na život nehorázne... a furt je to iba 300 €.

Mne je hrozne ľúto, že aspoň každý druhý mesiac mi nedá viac... mne z výplaty neostane nič a on má pre seba cca 500 - 600 € (máme spoločnú chatu, tak idú peniaze tam, ale aj ja sa snažím aspoň niečo prispievať).

A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem.
Od 19-ky sa živím sama, vysokú som si sama platila, ešte aj mame dávala.

Ale už ma to ubíja... nezaslúžim si ani trochu pozornosti a pocitu, že mi niekto niečo dá z lásky?

Je podľa vás 300 € dosť?

Ďakujem.

Strana
anonym_095ba8
10. júl 2025

@anonym_autor podľa mňa keď žijete spolu tak aj peniaze by mali byť spoločné. A jeho samého by mohlo napadnúť ti dat viac. A čo sa týka detí, tak je zjavné ze ich neberie za svoje co je strašne si myslím.

vilma7
10. júl 2025

A povedala si mu aspoň raz, ze náklady sa zvýšili atď, strava išla hore...tak budete musieť 300 eur zvýšiť? Zrejme nie...tak k čomu táto diskusia?
Sama vidíš, že to je málo.

letfenixa
10. júl 2025
@vilma7

A povedala si mu aspoň raz, ze náklady sa zvýšili atď, strava išla hore...tak budete musieť 300 eur zvýšiť? Zrejme nie...tak k čomu táto diskusia?
Sama vidíš, že to je málo.

@vilma7 nepovedala, lebo 'by sa od hanby prepadla'.

mondolina
10. júl 2025

@anonym_autor
výživné máš koľko?

autor
10. júl 2025
@mondolina

@anonym_autor
výživné máš koľko?

@mondolina Mám náhradné výživné cca 80 € na každé, deti sú polosiroty.

autor
10. júl 2025
@letfenixa

@vilma7 nepovedala, lebo 'by sa od hanby prepadla'.

@letfenixa Nie som ten typ, či od niekoho vypytuje peniaze... chodíme spolu na nákupy, vidí, koľko čo stojí...

autor
10. júl 2025
@anonym_095ba8

@anonym_autor podľa mňa keď žijete spolu tak aj peniaze by mali byť spoločné. A jeho samého by mohlo napadnúť ti dat viac. A čo sa týka detí, tak je zjavné ze ich neberie za svoje co je strašne si myslím.

@anonym_095ba8 S deťmi je vzťah nulový... to sa len pozdravia a nič viac... a to ma tiež ubíja, že musíme takto fungovať... ja+on, ja+deti... musím tu byť pre všetkých

letfenixa
10. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_095ba8 S deťmi je vzťah nulový... to sa len pozdravia a nič viac... a to ma tiež ubíja, že musíme takto fungovať... ja+on, ja+deti... musím tu byť pre všetkých

@anonym_autor ale veď nemusíš.

autor
10. júl 2025

Mne ide iba o názor, či by ste v mojej situácii považovali 300 € za dostatočný peniaz na prispievanie.

mandzula
10. júl 2025

Za 10 € na den ma fajne ubytko so servisom aj stravou. Pre mna by clovek s takymto mentalnym nastavenim nebol. A fakt, ze deti berie ako tvoje, nie ako vase, by mi to len potvrdil.

muchotrafka298
10. júl 2025

On si proste zije zivot slobodneho chlapa, mina na co chce, ide kam chce obrazne povedane. S tvojimi detmi nema ziadny vztah. A ty sa pytas, ze ci Ti dava dost? Nie ste zosobaseni, takze nie su ziadne spolocne peniaze. Su tvoje a jeho. A ze tebe to nevychadza podla vsetkeho jeho problem nie je. A prestan byt pozorna, ked on nie je pozorny k tebe. Nekupuj mu ziadne darceky len tak, nic. Financuj seba a svoje deti. Kedze on evidentne tvoje deti financovat nechce.
Porozmyslaj nad tym, ze ci chces byt vobec vo vztahu s tymto clovekom. Stara sa sam o seba, plati "za seba" na domacnost, k tvojim detom ma nulovy vztah.

karolina2121
10. júl 2025

@anonym_autor fúú. Čiže on ma bývanie s trávu a komplet full servis za 300 eur mesačne? Tvoje deti si nevšíma. No na čo ti je taky chlap? Co z neho máš?

ivik4
10. júl 2025

Ved sama vies ze to nieje dost
Ja by som s takym zgrlosom nebola. Skoda ze si nevies otvorit usta, teda ze ty by si sa hanbila. Keby mozem, poviem mu za Teba ci mu to sproste nieje.. princeznicke

mk1111111111
10. júl 2025

A on si pekne setri a mozno po case Ta pekne opusti.
Mne, ak by chlap vydeloval peniaze, uz by so mnou nebol.
A divim sa, ze Ti vadi tych 300 eur. Mne by skor vadil ten nevztah s detmi

ivik4
10. júl 2025

Dobre autorka a preco si s nim? Milujes ho ? Alebo preco ked z neho nic nemas a este aj tvoje deti su pre neho vzduch

simkima
10. júl 2025

Paneboze, zena. Komunikuj. Boji sa povedat svoj nazor? O com je potom taky vztah, ak spolu neviete komunikovat o takychto beznych veciach?

alex49
10. júl 2025

Okrem toho, že je 300 eur málo na život, je malo aj takýto chlap na vzťah. Nebola by som s chlapom, ktorý moje deti berie ako kus nábytku. Keby niekomu cudziemu prenajmes izbu, tak by ti platil viac

mandzula
10. júl 2025

Vies, co musi taketo chore nastavenie robit s detskou psychikou? Sa cudujem, za ako mama toto dopustis.

autor
10. júl 2025
@mk1111111111

A on si pekne setri a mozno po case Ta pekne opusti.
Mne, ak by chlap vydeloval peniaze, uz by so mnou nebol.
A divim sa, ze Ti vadi tych 300 eur. Mne by skor vadil ten nevztah s detmi

@mk1111111111 Samozrejme, aj toto mi vadí... alebo skôr mi je to strašne ľúto, že nemajú vzťah. Ale deti ho majú radi, aj on ich, len spolu akosi nefungujú.

autor
10. júl 2025
@mandzula

Vies, co musi taketo chore nastavenie robit s detskou psychikou? Sa cudujem, za ako mama toto dopustis.

@mandzula Nemusíš sa báť, moje deti majú odo mňa všetko, venujem sa im na 200 %, sú pre mňa prvoradé a vždy budú. Ja som od rodičov nemala ani zlomok toho, čo ja dávam deťom (lásku, pozornosť, starostlivosť,...) Lenže aj do vzťahu sa snažím dávať maximum a už to na mňa začína padať...

autor
10. júl 2025
@simkima

Paneboze, zena. Komunikuj. Boji sa povedat svoj nazor? O com je potom taky vztah, ak spolu neviete komunikovat o takychto beznych veciach?

@simkima Neviem... takto som bola vychovaná... "nikto ti nič nedá zadarmo" a nie si hodná toho, aby sa o teba niekto staral...

mamina7070
10. júl 2025

tak zasa porobi ti na dome ktory nie je jeho, mate spolocnu chatu ktoru financuje on, ma on svoju vlastnu nehnutelnost? iba on nie spolocnu s tebou?

mk1111111111
10. júl 2025
@anonym_autor

@simkima Neviem... takto som bola vychovaná... "nikto ti nič nedá zadarmo" a nie si hodná toho, aby sa o teba niekto staral...

@anonym_autor ze si bola tak vychovana, je jedna vec, ale, nemusis tak zit. Zabojuj troska o seba

balerina2025
10. júl 2025

@anonym_autor do chaty dava peniaze? byvate u rodicov, supet, takze naklady asi nemate vysoke, nech je na dom 200=300 euro ...chapem ze dom vela zozereie ok ale nemate hypoteku.

preco pada cela tvoja vypplata? kam idu peniaze

s nim si to vobec uz riesila?

la_dolce_vita
10. júl 2025

Sama vies, ze je to malo. Preco si prilis dobra na niekoho, kto si to nevazi ani nezasluzi.. nechapem, normalne žasnem. Keby aspon s detmi bol dobry vztah, ale toto je len vychcany chlap tebe na obtiaz. Zacni s tym, ze stopnes to financovanie navyse. Ziadne oblecenie, kredit, bude to len na stravu a uvidis, co bude dalej. Len preboha nebud taka dobra / prepac skor blba...

justxme
10. júl 2025

Ja nechápem načo si s tým človekom. Očividne komunikáciu máte minimálnu, o deti sa nezaujíma, len si funguje svojim životom a ty mu za 300 eur zabezpečuješ, aby bol ten život pohodlný. Veď keď s niekým žijem a je to môj partner, tak financie vyriešime spravodlivo, aby to reálne predstavovalo tie náklady. Ak nie, tak sa znova pýtam, čo to je vôbec za vzťah.
Navyše nerozumiem tomu trpiteľskému prístupu, že si nič nekúpiš, nič nedopraješ. Veď to je smutné, nie nejaká obdivuhodná obeta. Asi by som sa zamyslela nad tým, ako chcem prežiť zvyšok života a či toto naozaj za to stojí.

autor
10. júl 2025
@mamina7070

tak zasa porobi ti na dome ktory nie je jeho, mate spolocnu chatu ktoru financuje on, ma on svoju vlastnu nehnutelnost? iba on nie spolocnu s tebou?

@mamina7070 Chatu sme kúpili spolu (dostal peniaze od rodičov), aj som do nej dosť investovala a stále dávam, čo sa mi dá. On má pekné peniaze za dom z predošlého manželstva, čiže môže investovať do chaty viac... ja som investovala, kým ešte nemal vysporiadaný predošlý majetok...

mamina7070
10. júl 2025

vadil by mi skor ten nevztah s detmi, preco si vlastne s nim ked nema rad tvoje deti?

terezia74
10. júl 2025

@anonym_autor bola som rovnako sprostá, vydržala som život chlapa rok a pol a poviem ti, v živote takú chybu nikdy NEUROBIM

autor
10. júl 2025
@justxme

Ja nechápem načo si s tým človekom. Očividne komunikáciu máte minimálnu, o deti sa nezaujíma, len si funguje svojim životom a ty mu za 300 eur zabezpečuješ, aby bol ten život pohodlný. Veď keď s niekým žijem a je to môj partner, tak financie vyriešime spravodlivo, aby to reálne predstavovalo tie náklady. Ak nie, tak sa znova pýtam, čo to je vôbec za vzťah.
Navyše nerozumiem tomu trpiteľskému prístupu, že si nič nekúpiš, nič nedopraješ. Veď to je smutné, nie nejaká obdivuhodná obeta. Asi by som sa zamyslela nad tým, ako chcem prežiť zvyšok života a či toto naozaj za to stojí.

@justxme Musím myslieť na deti, majú len mňa, ak by sa mi niečo stalo, tak neviem...

Strana