Je potrebné ročné zúčtovanie po PN?
Ahojte,
za minulý rok som kvôli svojmu zhoršenému zdravotnému stavu bola od januára do augusta na PN. Oficiálne som zamestnaná v bývalej robote stále bola. Od septembra som bola chvalabohu už práceschopná ,dala som výpoveď a prešla pracovať inde. V tejto firme som od septembra doteraz a teraz si máme podávať daňové priznanie.
Táto firma odo mňa požaduje ročné zúčtovanie z minulej roboty, je to však potrebné keď som v nej bola celý čas PN? (samozrejme roky predtým som robila ale ide iba o rok 2024)
Niekde sa píše že treba aj keď človek bol na PN ale to mám koho požiadať? A bývalého zamestnávateľa mám požiadať o ročné zúčtovanie, keď som nemala od nich príjmy...?
Ďakujem za všetky odpovede 🙂
@tterezka_ áno ale je to vôbec nutné od nich pýtať keď som nemala od nich žiadne príjmy, mne chodila iba PN za tie mesiace...
Ak bude potvrdenie o príjme nulové predpokladám že zamestnávateľ Vám ho nevystaví.. nepreplacali Vám pri skončení dovolenku? Ale teda za predpokladu že by bolo naozaj nulové ako doklad k ročnému zúčtovaniu by som použila kópiu zápočtoveho listu aby ste vykrili mesiace január až august a potvrdenie zo sociálnej poisťovne o vyplácaní PN.. pripadne čestné prehlásenie že ste nemali žiaden príjem.

Ak si chceš dať spracovať ročné zúčtovanie v terajšej práci, bývalého zamestnávateľa požiadal o potvrdenie o zdaniteľných príjmoch