Je šanca schváliť úver na pozemok počas PN?
Ahojte. Manžel má na hypotéku byt (úver 80tisic.). Zarobí cca 1200 v čistom. Máme 1 dieťa a ja som tehotná. Chceme kúpiť stavebný pozemok a po mojej RD stavať, byt predáme. Som na Pn kvôli komplikáciám v tehotenstve.Je šanca, že keby som ručiteľ, že by nam schválili ešte teraz hypo na pozemok 20 tisíc eur ? (Zvyšok mame do pozemku v hotovosti).
Ak ste manželia, musíš vstupovať do hypo ako spoludlžník, nie ako ručiteľ. Banka bude brať do úvahy príjmy (ak si PN, tak iba mužov), z toho mínus existujúca hypo splátka prípadne iné úvery, mínus náklady na 2 dospelé osoby + už existujúce dieťa.
co je to za hlupost si vziat niekoho kto zarobi iba 1200 v cistom. akoze otras. V com inom je dobry?
co je to za hlupost si vziat niekoho kto zarobi iba 1200 v cistom. akoze otras. V com inom je dobry?
@anonym_f69efc neprehnala si to?...toto naozaj nebola tema...nie kazdy je na peniaze, niekto uprednostnuje stastie a lasku...da sa vyzit aj z mala...nemoze mat kazda manzela s 5000 platom...poznam vztah s velmi, velmi dobrymi prijmami (obaja)...ale je to toxicky vztah, vztah plny klamstiev, falose, neuprimnosti...ale spaja ich tuzba po vete...ja mam, ty nie...
@anonym_f69efc ešte, že si anonym, veľa to o tebe hovorí
@anonym_f69efc neprehnala si to?...toto naozaj nebola tema...nie kazdy je na peniaze, niekto uprednostnuje stastie a lasku...da sa vyzit aj z mala...nemoze mat kazda manzela s 5000 platom...poznam vztah s velmi, velmi dobrymi prijmami (obaja)...ale je to toxicky vztah, vztah plny klamstiev, falose, neuprimnosti...ale spaja ich tuzba po vete...ja mam, ty nie...
@erikavesela ak chcem s niekym zalozit rodinu tak musim mysliet aj na buducnost a niekto kto nema dobru pracu alebo nedokaze zarobit tak aka bude buducnost. Postavaju dom a bude rozvod, z coho budu deti jest? otrasne premyslanie. Chlap ma proste zarobit a zabezpecit rodinu, K to nedokaze tak mu ostava iba dlanovka a nie zena.
@anonym_autor a to ako chcete splácať a žiť? Z 1200€ štyria s dvoma hypotékami?
Tvoj príjem sa rátať nebude.
Treba si premyslieť či dostanete úver pri takej mzde keďže už jednu hypo máte. A keď dáte peniaze za pozemok či ostane aj na dom. Pretože ako čítam stavať chcete po skončení rodičovskej dovolenky. Lenže ceny budú inde ako teraz.
Mne to nevychádza.
Počkaj kým sa zamestnáš, našetríte až potom rozmýšľaj nad ďalším úverom. Teraz by vám ostávalo ledva na normálny život.
Ked si pn,nemozes podpisovat zmluvy,nemas co robit v banke,jedine ak by si mala vychadzky.Takze teba do toho brat nemoze,a pn sa ani neberie do uvahy,ani materska,iba tak ak rodicak sa berie k platu manzela.
@anonym_autor ako vyžijete z 1200,keď platíte hypo?
@anonym_f69efc dost drbnuta odpoved. ci otazka?
@erikavesela ak chcem s niekym zalozit rodinu tak musim mysliet aj na buducnost a niekto kto nema dobru pracu alebo nedokaze zarobit tak aka bude buducnost. Postavaju dom a bude rozvod, z coho budu deti jest? otrasne premyslanie. Chlap ma proste zarobit a zabezpecit rodinu, K to nedokaze tak mu ostava iba dlanovka a nie zena.
@anonym_f69efc pozri, kazdy sa k tomu stavia inak, co ak je jej manzel.sikovny a dokaze ten dom viac-menej postavit sam?, neviem ako si prisla k tomu, ze pride v ich pripade rozvod? Toto su veci, kt.ona s tebou riesit nebude, 1200 v cistom je napr.na hladovu dolinu dobry plat...verim, ze tvoj buduci manzel/terajsi manzel zaraba tych 5000 v cistom a ty si so vztahom zalozenym na prachoch naozaj spokojna, otazka je, ako dlho bude aj majitel tych 5000 mesacne spokojny s tebou...
@anonym_f69efc pozri, kazdy sa k tomu stavia inak, co ak je jej manzel.sikovny a dokaze ten dom viac-menej postavit sam?, neviem ako si prisla k tomu, ze pride v ich pripade rozvod? Toto su veci, kt.ona s tebou riesit nebude, 1200 v cistom je napr.na hladovu dolinu dobry plat...verim, ze tvoj buduci manzel/terajsi manzel zaraba tych 5000 v cistom a ty si so vztahom zalozenym na prachoch naozaj spokojna, otazka je, ako dlho bude aj majitel tych 5000 mesacne spokojny s tebou...
@erikavesela a ako si postaví sám? Či materiál nič nestojí či ako?
@erikavesela a ako si postaví sám? Či materiál nič nestojí či ako?
@sasa1310 pisem o praci...postavit je cinnost, samozrejme, ze material stoji peniaze...vobec nejde o to, co jej manzel.dokaze, ale o tom, ze nikto tu zhadzuje ludi kvoli nizsiemu prijmu...ved to je chore
@sasa1310 pisem o praci...postavit je cinnost, samozrejme, ze material stoji peniaze...vobec nejde o to, co jej manzel.dokaze, ale o tom, ze nikto tu zhadzuje ludi kvoli nizsiemu prijmu...ved to je chore
@erikavesela hej je to choré. Ale aj na kalkulačku pre autorku a jej manžela. budú radi, keď vyžijú a nie ešte druhú hypo brať
autorka, na vasom mieste skusim refinanc hypoteky na byt, a zobrat o tych 20t viac ak sa da
@erikavesela hej je to choré. Ale aj na kalkulačku pre autorku a jej manžela. budú radi, keď vyžijú a nie ešte druhú hypo brať
@sasa1310 to je jasne..to si musia poriesit doma...asi bude tazke pre nich ten uver dostat...ta drzost danej osoby nema hranic...by ma zaujimalo.kolko zaraba jej partner a teda urcite je to vztah z cistej lasky k peniazom😉
@sasa1310 to je jasne..to si musia poriesit doma...asi bude tazke pre nich ten uver dostat...ta drzost danej osoby nema hranic...by ma zaujimalo.kolko zaraba jej partner a teda urcite je to vztah z cistej lasky k peniazom😉
@erikavesela ja som to až teraz prečítala. Tak anonym.
Podla mna vam za sucasneho stavu tych 20tis uz nedaju. Mate prijem na doraz momentalne.
Apropo po tom co sa vratis do prace chcete material kupovat postupne z vyplaty? Ci ako to mate naplanovane?
Ty si spolužiadateľ, tvoj príjem ( výšku rodičovského) nemusí banka uznať. Na PN nemáš žiaden príjem. 1200€ - hypo, - náklady na rodinu, počítaj, že skôr nič nedostanete. Potom po rodičovskej chcete stavať a z čoho? Dva platy, ale mínus hypo, mínus úver, živiť dve deti... predáte byt a kde budete bývať kým postavíte? Hypo máte na byt? Ostane vám niečo keď ju po predaji vyplatíte? Svojpomocne počítajte roky, nie mesiace, minimálne dva, všetky svoje úspory budete mať v pozemku..
@anonym_f69efc A zena ma co? Sedkat doma a minat jeho zarobene peniaze?
ani sa necudujem, ze je tolko rozvodov...zeny narocne, nevedia ani domacnost obstarat, vsetko chcu robit v domacnosti presne na polovicu lebo vsak emancipacia. ale plat ma nosit domov len muz.
Aj ked sa ona zamestna a bude mat 1000cku v cistom,su to na dnesnu dobu stale slabe platy,budu sa mat stale co obracat,ako mnohe ine rodiny.

@anonym_autor no neviem, rucitel vacsinou sluzi na to ako zabezpeka, ze sa bude splacat... teda casto byva bonitnejsi ako ziadatel (alebo aspon "dorovnava" co chyba hlavnemu ziadatelovi... ale ty pises, ze mas PN iba a ides na matersku / rodicovsku... tak cim chces rucit?