Je šanca získať hypotéku s príjmom 1500 EUR?
Ahojte.hypoteticka otazka...aka je pravdepodobnost ziskania hypoteky pri cistom prijme 1500€, s nasetrenymi cca 30.000 €.rodic s dvoma maloletymi detmi.vek 43rokov.ziadne uvery,dlhy,trvaly pracovny pomer.
Nejaka vyska hypoteky urcite vyjde ALE otazne znie, ci bude dostatocna. Kedze ti odpocitaju zivotne minimum na teba a dve deti a zaroven DSTI ukazovatel uz je nizsi, kedze mas nad 40 rokov a splatnost hypoteky nebude 30 rokov (banky poskytuju zvacsa do 70 rokov splatnost).
V tomto clanku je to aj super vysvetlene ale hlavne tam je aj pekna orientacna kalkulacka (na zaver) https://slavomirmolnar.sk/maximalna-vyska-hypot...
Kolko stoji nehnutelnost?
@sisa_s vyber,resp cena bude prisposobena hypoteke.lebo nemam absolutne ponatie,ci a kolko by sa dalo.proste nieco kupit na byvanie.co mam pozrete min 135000€.to je asi najnizsia cena bytu v moznej lokalite
Nejaka vyska hypoteky urcite vyjde ALE otazne znie, ci bude dostatocna. Kedze ti odpocitaju zivotne minimum na teba a dve deti a zaroven DSTI ukazovatel uz je nizsi, kedze mas nad 40 rokov a splatnost hypoteky nebude 30 rokov (banky poskytuju zvacsa do 70 rokov splatnost).
V tomto clanku je to aj super vysvetlene ale hlavne tam je aj pekna orientacna kalkulacka (na zaver) https://slavomirmolnar.sk/maximalna-vyska-hypot...
@petamich dakujem
Mne vyšlo aj z menšieho platu, ale tak bolo to pred 3 rokmi, a mam iba jedno dieťa. Bolo by dobre keď by si tých 50 000e mala v hotovosti.
@petamich dakujem
@anonym_autor chod do ČSOB a povedia Ti vopred, aj Ti predschvália úver, ja som to tak urobila, nakoľko som chcela vedieť presne s akou sumou môžem rátať. Potom som mala rok na nájdenie nehnuteľnosti.
@anonym_autor z platu ti 100 asi vyjde .
@anonym_autor chod do ČSOB a povedia Ti vopred, aj Ti predschvália úver, ja som to tak urobila, nakoľko som chcela vedieť presne s akou sumou môžem rátať. Potom som mala rok na nájdenie nehnuteľnosti.
@personality vdaka
@anonym_autor problém môže byť ze ti banka nemusí dat hypotéku na 30 rokov.
Len tak nahodené do kalkulačky v SLSP a max co ti vedia ponúknuť je cca 85000, treba si to pozrieť na stránkach a ísť sa popýtať do banky, ale bacha na viacero žiadosti, banky to nerady vidia
@anonym_autor ak chceš napíš mi správu, poradím ti
Mne vyšlo,ale nepočítaj ,,,že to bude na byt....
@anonym_autor a jest budes co? vodu? ste 3, nemas prijem a chces brat hypoteku? to mi hlava nebere.
@anonym_autor samozrejmee;) ukážem ti vzorec aj ostatnym čo možu očakavat.
1500 - životne minimum - 40% z toho čo zostane -2% stress test = suma ktora moze byt splacana hypotekou.
Od toho sa odrataju este samozrejme tvoje aktualne uverove produkty. Kazda splatka ktora odchadza bude odpocitana. Aj povoleny debet ak je aktivny.
To co vyjde na konci je splatka vratane uroku ktora ti moze byt schvalena.
Toto je najdolezitejsie, potom ma este vplyv odvetvie v ktorom pracujes. Statne spravy, policajti, advokati atd. Su 1. Trieda klienti, potom to ide nizsie.
Samozrejme ak nemas niekde meskanie splatok.
Vzorec hore si uz vyrátaš hravo ty;)
@anonym_autor a jest budes co? vodu? ste 3, nemas prijem a chces brat hypoteku? to mi hlava nebere.
@jurajjazmin dakujem za milu a produktivnu odpoved 😊 netusis o mne nic a neodpovedal si na moju otazku,len si ohodnotil podla seba nieco, o com nic netusis.nikde nie je napisane,ze taky plat budem mat cely zivot,nikde nie je napisane,ze nemam pri sebe niekoho dalsieho,kto mi napr zaplati to jedlo, tu VODU a ostatne polozky potrebne na zivot.a prepac PLAT mam.ked nepovazujes plat v tejto hodnote za plat,tak je to velmi zvlastne,pretoze na SK je velmi vela ludi,ktori ani takyto plat nemaju.krasny den a naozaj taketo komentovanie nepotrebujem.
@anonym_autor samozrejmee;) ukážem ti vzorec aj ostatnym čo možu očakavat.
1500 - životne minimum - 40% z toho čo zostane -2% stress test = suma ktora moze byt splacana hypotekou.
Od toho sa odrataju este samozrejme tvoje aktualne uverove produkty. Kazda splatka ktora odchadza bude odpocitana. Aj povoleny debet ak je aktivny.
To co vyjde na konci je splatka vratane uroku ktora ti moze byt schvalena.
Toto je najdolezitejsie, potom ma este vplyv odvetvie v ktorom pracujes. Statne spravy, policajti, advokati atd. Su 1. Trieda klienti, potom to ide nizsie.
Samozrejme ak nemas niekde meskanie splatok.
Vzorec hore si uz vyrátaš hravo ty;)
@thor53 dakujem za odpoved.nemam ziadne uvery,splatky,dlhy,oneskorenia atd.aj zamestnanie spada do tej lepsej kategorie,ktoru si napisala.
Len tak nahodené do kalkulačky v SLSP a max co ti vedia ponúknuť je cca 85000, treba si to pozrieť na stránkach a ísť sa popýtať do banky, ale bacha na viacero žiadosti, banky to nerady vidia
@nelka93 dakujem
Mne vyšlo,ale nepočítaj ,,,že to bude na byt....
@zuzik1407 neratam s nicim na 100% len zistujem moznosti.dakujem
@anonym_autor napíšte mi, môžeme to prekonzultovať.
@anonym_autor Hypotéku v určitej výške dostaneš určite, 1500 v čistom zase nie je nízky plat, to je okolo 2000+ v hrubom, to je v SR nadpriemer.
Pri tvojom veku ti ju ale dajú Max. na 20-25 rokov.
Určite by som najprv nechodil po bankách, najprv si orientačne zistí na hypo kalkulačkách na nete, príp. sa dohodni s nejaký finančným poradcom.
@anonym_autor ahoj, ja sibteraz beriem a mam46 a 1dieta, prijem cisty priemer 6m je 1507, a prima pusti do 75r a vub do 72, ja som poziadala vo vub na 25r maju 3,49% urok a vedia schvalit aj nizsi co viem,ja mam ponuku na 3,44% na 112tis na 25r a prima 115tis na 29r. Za 3%urok, a byt co kupujem ma hodnotu 214tis a posudok je na 230tis. V prime ti vypocitaju na pockanie, hadam ti pomoze tato info z Ba.
Otazka:a mala si niekedy uver,spotrebak???lebo aj tu banka vidi,tvoju schopnost splacat,disciplinu financnu.Zvysuje to financnu bonitu.Ty si rizikova pre nich ak si nikdy nic nemala,preto ti daju menej.To je ten paradox,ze ludia ako ty si myslia,ze je to dobre,no nie nie je.
@anonym_autor ahoj, ja sibteraz beriem a mam46 a 1dieta, prijem cisty priemer 6m je 1507, a prima pusti do 75r a vub do 72, ja som poziadala vo vub na 25r maju 3,49% urok a vedia schvalit aj nizsi co viem,ja mam ponuku na 3,44% na 112tis na 25r a prima 115tis na 29r. Za 3%urok, a byt co kupujem ma hodnotu 214tis a posudok je na 230tis. V prime ti vypocitaju na pockanie, hadam ti pomoze tato info z Ba.
@slyvocka dakujem 🙏🏼
@anonym_autor Hypotéku v určitej výške dostaneš určite, 1500 v čistom zase nie je nízky plat, to je okolo 2000+ v hrubom, to je v SR nadpriemer.
Pri tvojom veku ti ju ale dajú Max. na 20-25 rokov.
Určite by som najprv nechodil po bankách, najprv si orientačne zistí na hypo kalkulačkách na nete, príp. sa dohodni s nejaký finančným poradcom.
@jockey dakujem.a ano to presne robim.ale kedze som hypotéku nikdy neriesila tak kazda rada co kde ako preco zistit je pre mna cenna kym to rozbehnem.
Otazka:a mala si niekedy uver,spotrebak???lebo aj tu banka vidi,tvoju schopnost splacat,disciplinu financnu.Zvysuje to financnu bonitu.Ty si rizikova pre nich ak si nikdy nic nemala,preto ti daju menej.To je ten paradox,ze ludia ako ty si myslia,ze je to dobre,no nie nie je.
@anonym_00d29f jeden spotrebak som mala v minulosti
Toto je chorá doba. Človek je normálne zamestnaný, chodí do práce, stará sa o deti a nemôže si dovoliť vlastné bývanie. Veď nemôžeme všetci do jedného zarábať 2500. To majú ľudia predávať svoje obličky alebo čo, aby si mohli zabezpečiť bývanie? To už je fakt na nervy. Dúfam, že sa ti podarí niečo zohnať a vyjde ti to, moc ti to prajem🍀
Toto je chorá doba. Človek je normálne zamestnaný, chodí do práce, stará sa o deti a nemôže si dovoliť vlastné bývanie. Veď nemôžeme všetci do jedného zarábať 2500. To majú ľudia predávať svoje obličky alebo čo, aby si mohli zabezpečiť bývanie? To už je fakt na nervy. Dúfam, že sa ti podarí niečo zohnať a vyjde ti to, moc ti to prajem🍀
@elis248 dakujem krasne 🙏🏼
@anonym_00d29f jeden spotrebak som mala v minulosti
@anonym_autor to je dobre,aspon uvidia tvoju uverovu historiu.Drzim palce.
Inac skus si dat na nete hypokalkulacku,tam si zadaj udaje a vyhodi ti kolko ti moze max z tvojho prijmu dat hypo.

Kolko stoji nehnutelnost?