Je táto dvadsaťeurovka platná?
Čaute, je táto 20eurovka platná? Môžem nou platiť? Ďakujem

@anonym_autor prvýkrát som takúto dostala v obchode😀
A doteraz si ju nemala?
to je staršia 20€ bankovka 😀 na mňa minule vyvalila jedna ženská starú 50€ tuším a normálne nostalgia ma chytila 😂
Všetky eurobankovky sú platné platidlá, aj keď staré vydania sťahujú z obehu. To nie je ako doláre alebo české koruny.
To nie je ta, co nou platil muz z vedlajsej diskusie? 😅
To nie je ta, co nou platil muz z vedlajsej diskusie? 😅
@dadis 😂😂😂😂😂😂 mám dosť na večer, toľko sa smejem, pomoooc 😂😂
@anonym_autor Je to starý vzor, nový je v obehu od r. 2015. Platné sú všetky eurobankovky, len tie staré sťahujú národné banky z obehu. Stále sa však ešte nájdu aj tie staré vzory. Ja mám tiež odložené 10-ky a 20-ky
v zmenárňach točia staré bankovky, ukrajinci keď zamieňali také nosili, teraz už platia kartami
@anonym_autor a co si ju sama vyrobila? 🤣🤣
@anonym_autor prvýkrát som takúto dostala v obchode😀
@anonym_autor keď si ju dostala v obchode tak logicky je platná, nemyslíš? 🫢🙈
Všetky eurobankovky sú platné platidlá, aj keď staré vydania sťahujú z obehu. To nie je ako doláre alebo české koruny.
@anonym_30597b ako, veď doláre sú tiež platné, úplne všetky a ešte aj poškodené. To len tu frflú ,aby nedajbože nebola odtrhnutá alebo niečo.
@bloger ...dokonca aj bankomat môže vydať falošnú bankovku
@viera012345 Tak to som nevedel. Ale beriem môže to tak byť.
@bloger ...dokonca aj bankomat môže vydať falošnú bankovku
@viera012345 To je teda extrémne nepravdepodobné, aby bankomat vydal falošnú bankovku.
@anonym_30597b To je nezmysel ohľadom dolárov. Môžeš kľudne platiť aj 100 ročným dolárom.
@anonym_30597b To je nezmysel ohľadom dolárov. Môžeš kľudne platiť aj 100 ročným dolárom.
@jockey dolárové bankovky vydané pred rokom 1929 už neplatia
@viera012345 To je teda extrémne nepravdepodobné, aby bankomat vydal falošnú bankovku.
@jockey Mne priamo v pobočke banky pri výbere v hotovosti vydali bankovku s chýbajúcou časťou bankovky, teda chýbala časť v rohu.
Pri prepočítavaní som si to všimla, tak mi ju vymenili akoby sa nič nestalo.
@napetra A? Veď ale nešlo o falošnú bankovku
@jockey No, ak chýba časť bankovky, tak sa s ňou samozrejme nedá platiť a je nutná výmena v NB.
Chcela som upozorniť, že aj pobočka banky je schopná vydať bankovku, ktorá je nepouzitelna.
To by sa nemalo stávať.
Keď sú schopní v pobočke banky dať poškodenú bankovku, tak by som sa nečudovala, keby mali aj falošné.
Veď to je dôkaz nepozornosti.
@jockey No, ak chýba časť bankovky, tak sa s ňou samozrejme nedá platiť a je nutná výmena v NB.
Chcela som upozorniť, že aj pobočka banky je schopná vydať bankovku, ktorá je nepouzitelna.
To by sa nemalo stávať.
Keď sú schopní v pobočke banky dať poškodenú bankovku, tak by som sa nečudovala, keby mali aj falošné.
Veď to je dôkaz nepozornosti.
@napetra 1. Podobnosť prípadu medzi mierne poškodenou pravou bankovkou a falošnou bankovkou teda nie je ani z rýchlika.
2. Mierne poškodenou bankovkou sa dokonca dá aj normálne platiť.
3. Aj nie, tak mierne poškodenú bankovku (natrhnutú či s chýbajúcou časťou až do 1 cm) vymení hocijaká komerčná banka, nemusí sa chodiť do NB
@jockey dolárové bankovky vydané pred rokom 1929 už neplatia
@anonym_30597b Prečo píšeš hlúposti a nepreveríš si informácie pretým, než niečo napíšeš? Stačí len krátko pohľadať na nete a zistíš, že pokiaľ bola bankovka vydaná ako legálne platidlo pre USA, tak je platná aj dnes. Existujú bankovky a mince vydané okolo roku 1900, ktoré sú stále platné. Akurát nie sú bežne v obehu, lebo ich zberateľská hodnota je oveľa vyššia, ako ich nominálna hodnota.
Napr. 10 dolárová bankovka tzv. bizón z roku 1901 je stále legitímnym platidlom, ale v obehu ju nenájdeš, lebo jej zberateľská hodnota môže byť v závislosti od stavu niekde medzi 1000 - 5000 dolárov.
@anonym_autor samozrejme

@anonym_autor prečo by nemala byť platná? 😀