icon

Je Union lepšou voľbou ako Dôvera?

27. mar 2025

Ahojte, cela rodina ame v dôvere, vcera ma ale zastavila jedna baba na namestí a snažila sa ma nalákať do unionu , co sa jej aj skoro podarilo. Majú rôzne benefity aj na plienky , aj ockovania výživy.. no neviem ako to funguje a ci je to fakt také super a výhodne pre matky s deťmi. Mám malé bábo a vravela, že pre mamičky s bábätkami je to oveľa lepsie ako dôvera. Viete mi prosim napisat Vaše názory ,ktoró vyuzivate Union? dakujem, pekny den prajem

viestta
27. mar 2025

My sme dlhe roky v Unione, benefity maju +/- rovnake ako Dovera, nieco viac, nieco menej, ale moja osobna skusenost je, ze za cele tie roky nikdy nebolo, ze by nemali uzavrete zmluvy s poskytovatelmi zdravotnej starostlivosi tak ako to bolo pri VZP a aj pri Dovere. Benefit na plienky ma v podstate nezaujima, ale je pre mna dolezite, ze ak potrebujem ist k lekarovi aby ma osetril a neprelozil na iny termin, lebo este nema uzavretu zmluvu s mojou poistovnou.

masandra
27. mar 2025

My mame union, ale podľa mňa už je to takmer jedno v ktorej poisťovni si, neustále sa predbiehajú a dávajú veľmi podobné benefity.

veverkaa2
27. mar 2025

My sme v Dôvere.
Čo sa Unionu týka máme skúsenosť v rodine, žiadne benefity , mali problém sa aj ku lekárovi dostať pre nedostupnosť zmluvných lekárov z Unionom. Ja som počula iba zlé ohlasy. Oni teraz lákajú ľudí ak keď prepoistovacie obdobie je až na jeseň. Zháňajú po uliciach ale aj bytoch aby zarobili, biznis. Ja by som do Unionu nešla

denkabemommy
27. mar 2025

Ak nemáš nejaké vážnejšie problémy tak je to fuk. Ak máš problémy, je lepšie zistiť od Dr, s ktorou poisťovňou to ide jednoduchšie. Ja som v unione a kvôli biologickej liečbe robili problémy ale nakoniec ju schválili (len vďaka Dr, ktorý sa nenechal odbiť a riešil to), nechce sa mi to už meniť ale radšej by som v tomto prípade bola v VŠZP alebo dôvera 🙂. Predtým som bola v dôvere a tam bol zas problém, že nepreplácala každý rok niektoré gyn vyšetrenia, takže som doplácala.. všade je niečo 🙂

jvasenka
27. mar 2025

@viestta ja som dôvera už roky a ani raz sa mi nestalo že by mi preložili termín kvôli poisťovni. ale zas na východe je dosť penta nemocníc čiže je zľava na nadštandardne izby

monicazbb
27. mar 2025

Praveže som prešla z Dôvery do Unionu kvoli tehotenstvu, vyšetreniam a dieťatu. Bolo v cca 3 roky dozadu a dobre som spravila.Vyberali mi znamienka - dovera mala problem, preto som prešla do Unionu. Šli sme na umele oplodnenie, Union preplaca 1200 eur, dovera nie, okrem toho ISiC preplaca Union v plnej výške čo Dovera nie.To je taky postup ktorý zvyšuje šancu na oplodnenie. Potom mi robilo rozšírené stery u gynekologa ..len Union preplaca v plnej vyške...a takto by som mohla pokračovať.Teraz sa nam ma narodit babatko.Celodenny kurz predp.pripravy zadarmo.Po porode mi domov pride zadarmo laktačna, pol roka monitor zadara...syn a ja maeme elektrické zubne kefky z unionu ..doplacali sme dake drobne. maju aj množstvo zliav na nakup veci, ale nie vsetko mi príde výhodné..ale stale ako poistovna v mojich očiach vedie .

abigail45
27. mar 2025

@monicazbb dobrý deň, na toto musím reagovať. Union síce píše že prepláca 1200eur na IVF, ale podstate opak je pravdou. Reálne UNION prispieva 200E na jednu metod selekcie spermií, potom preplaca 100e na spermiograf, a zvyšných 900 eur je na vyšetrenie getenetiky embrií ale iba v pripade, že mate predispozíciu! (čo asi 80% ludí nemá) - bud ked ste onko pacient, alebo máte dačo v rodine. Takže reálne prepláca 300eur. A najvacsiu sumu dava za genetiku, čo podstate nikto cez tu ich selekciu neprejde ....

monicazbb
27. mar 2025

@abigail45 je to rozdelene na viacere metody, my sme využili všetko...čiže keby sme boli v Dovere , všetko to cvakame.

ivanka1980
27. mar 2025

Detom prepatili strojceky na zuby, ja som za Union sme spokojní

simona1998
27. mar 2025

@abigail45 asi ťažko , mne union zaplatilo celých 1200€ a to ostatné sú benefity k tomu 🙂 nebol problém

minesasubu
27. mar 2025

Tak my sme v Union celá rodina , máme aj cestovné poistenie dali nám zľavu čiže sme ušetrili cca 50e
pri narodení syna som uplatnila zľavu 40€ v mimulo, 35€ na baby plavanie , zľava na monitor dychu, do 2r zľava každý mesiac na plienky pampers cca 0,19e za kus mi to vychádzalo , preplácajú očkovanie nepovinné pre syna , benefity na rôzne produkty , služby a pod
sme veľmi spokojný

slniecko5
27. mar 2025

Za nás áno, union lepšia voľba, ale my sme využili takmer všetky benefity - baby plávanie, 40 eur mi prispeli na kocik cez web, preplatili strojček synovi 200 eur, RTG zubov neplatime u ich zmluvného poskytovateľa, dokonca nám komplet preplatili zubné ošetrenie, anestezu a hospitalizáciu v súkromnej zubnej klinike pre syna, platili by sme asi 1200 eur.
Plienky sms nevyužili, dcere pampers nesadli.
Zubné kefky elekronicke áno.

frflos_nespokojny
27. mar 2025

vsetko je o tom ci si zdrava, alebo nie. som v unione a nikdy som nemal problem u lekarov. v dovere som bol asi od zaciatku posobenia a potom, ked som cakal pol roka na obycajnu operaciu a cakal na schvalenie a musel som stale vyvolavat a doprosovat sa, tak som presiel do unionu. manzelka presla do dovery, lebo bola nalakana a az potom, ked navstivila lekara zistila s hrozou, ze lekarka nema zmluvu s poistovnou a bol velky problem najst si nahradu. nastastie sa uz prepoistila.

sashenocka007
27. mar 2025

ja som minulý rok prestúpila z dôvery do unionu. bola som tam od narodenia este ked to bolo apolo. Kým si zdravý je to všetko ok ale keď si chorý tak je to neskutočná byrokracia. potrebovala som ist s detmi na liecenie take potvrdenia vyžadujú a ostatné poistovne vobec. ked sme boli na vyber mandli a synovi sa skomplikoval stav boli sme 3 dni v nemocnici bez jedla lebo bol na jednodnovej chirurgii a ich to nezaujma ze ma komplikacie....sklamali ma.

bana1
27. mar 2025

Sme cela rodina v Unione, vzdy nam preplatili liecbu, aj kupelnu. A aj operaciu ktorej predchadza dlhe schvalovanie vzhladom na jej financnu narocnost. Syn ma implantat preplarili mu opravu, co tiez nie je bezne. To sa musite rozhodnut podla toho ake zdravotne problemi mate. A mozno sa poradit s lekarmi, ktoruch najcastejsie navstevujete. Nam pri diagnoze syna hned vraveli nech si dame rychlo Union alebo Doveru, ze s VSZP maju problemi.
Este doplnim ockovanie preplatili synovi aj to co inak bezne nepreplacaju, z dovodu ze bolo ockovanie potrebne spravit pred operaciou.

abigail45
27. mar 2025

@simona1998 ale ja nevravim, že to nepreplaca. Ale na to aby to preplatila tuto genetiku musíte mat predispozíciu. Neprepláca to každemu UNION pacientovi.

ronie338
27. mar 2025

Pre tehotné ma lepšie dovera, pre deti a rodičov Unión. Ja som šla ako tehotná do dôvery, uvažujem že prejdeme so synom do uniinu

zefyra
27. mar 2025

My sme celá rodina v Union.

slniecko5
27. mar 2025

Ale nevýhoda je, že zubné benefity ešte ako jediná poisťovňa nevrátili a plánujú vraj az od januára. Teda druhému synovi strojček plne platíme tento rok, snad u dcéry o rok to už bude inak :(.

zuzinabila
28. mar 2025

. u mna Dovera preto, lebo nikdy nerobili problem pri schvalovani kupelnej liecby deti na rozdiel napr.od VSZP (neviem ako Union), kde deti s rovnakymi diagnozami ako nase pravidelne nedostali kupelnu liecbu. v Dovere naopak, jeden rok sa nam stalo, ze lekarka spravila chybu pri zadavani navrhov, ja som uz rezignovala na nejake riesenia a Dovera spravila xy krokov proaktivne, aby nase deti na tu liecbu sli, sami mi volali asi na 5 X ,volali s nasou doktorkou a deti nakoniec kupele dostali. ked posielam navrhy (uz 10.rok idu deti do kupelov) , dopredu viem na 99,9%, ze nebude problem. Aktualne sa tesim, ze su v Dovere späť zubné benefity..

zuzinabila
28. mar 2025

este si prezisti elektronicku komunikaciu v Unione, svojho casu Dovera bola uplne popredu aj v tomto . asi 20 rokov tam vsetko riesim uz len elektronicky, viem, ze vo VSZP museli ludia chodit osobne pre niektore ukony dlhe roky , neviem ako teraz, ani neviem ako Union. Dovera preplaca aj nejaku cast psychoterapie,aj u terapeutov na priamu platbu. v dnesnej dobe tiez na zváženie. ja robím psychologičku a viem, aky je problem s dostupnostou tychto sluzieb. podla mna prezisti, vzhladom na tvoje poziadavky co dana poistovna ponuka. kebyze mam tento rok platit dentalne hygieny a osetrenia pre nasu 6-clennu rodinu, tak dakujem pekne..

slniecko5
28. mar 2025

@zuzinabila hej, toto je o ničom tento rok, my máme s manželom VIP union z prace, tak cez nich máme dentálnu zadarmo, inak by som sa na to asi vykašľala tento rok.

K liečeniu, neviem, nikdy sme to neriešili, ale nemá union 7 dni navyše? Ale možno to schvaľujú ťažšie, neviem….

Čo sa mi ale nevyplatilo bolo cestovne poistenie union, mali problém so všetkým, detto u môjho ocina, ktorý mal ťažký úraz v taliansku na lyžovačke v decembri, keby nemal aj iné poistenie, platí to cele sám (operácia, hospitalizácia, dovoz domov) cca 100.000 eur. Našťastie mal aj Kooperatívu. Vyhovárali sa, že im platba nedošla, pričom platil 2 dni vopred atd atd. Neviem, divne to bolo cele..

Čo sa mi ale osvedčilo bol obyčajný preukaz poistenca union, preplatili mi náklady na ošetrenie úrazu u dcéry počas dovolenky.

slniecko5
28. mar 2025

@union_zp
Máte ešte priestor na zlepšovanie a zubné benefity vratte už skôr;)

zuzinabila
28. mar 2025

@slniecko5 v dovere kedysi bolo tiez tych 7 dni navyse,ale z osobnej skusenosti je to uz pre deti aj celkom dost byt tam cely mesiac🙂aj tak sa niektore vypytaju skor,potom to riesit cez poistovnu ,zbytocna zataz.tie 3 tyzdne je tak akurat🙂 a preukaz aky myslis? My mame take univerzalne, z jednej strany Dovera a na opacnej europsky. Na ten europsky preukaz osetria v zahranici,hej

slniecko5
28. mar 2025

@zuzinabila áno, ten obyčajný EU preukaz.
Paradoxne, viac preplatili cez to, ako cez ich cestovne poistenie. Nechápem pointu.

zuzinabila
28. mar 2025

@slniecko5 ja som to zistovala pred casom a uz som aj zabudla tu pointu. Ale ten europsky pokryva vela.

slniecko5
28. mar 2025

Ale ziadnu ZP by som neprechvalila na verejnom fóre, zo strategických dôvodov🙂