Kam ste dali 2%?
Nechcem konkretne typy, len sa poradit vseobecne. Podporujem pravidelne par projektov. A neviem, ci dat 2% jednemu z nich aj ked im davam pravidelne, alebo si vybrat nieco ine, kde by som inak neprispela. Aj skolka pyta 2% ale to radsej dam peniaze ked bude treba na nieco konkretne. 2% by som radsej dala niekam, kde budu viac vyuzite.
No a neviem sa este rozhodnut ci ludia alebo zvierata... Myslim si, ze vacsina to dava ludom, tak ze ci nepodporim apson trochou zvierata...
tiez davam roky mojej znamej pre choreho syna
utulok
skole, kam chodia nase deti, predtym sme davali skolke, a ked sme nemali deti, tak rozne, napr. pre chore deti, alebo zvieratam
OZ ktoré robí aktivity pre naše deti už roky
Ja som dala klubu dochodcov, ktory navstevuje moja mama. Nech maju aspon nieco . Prispievala som v minulosti na Ligu proti rakovine, Hospicu Plamienok, znamym, ktori mali chore dieta a potrebovali na rehabilitacie. Ja to tak striedam. V tych velkych zdruzeniach ako je napr.Liga proti rakovine cast penazi ide aj na reziu, platy, prenajmy priestorov a tak. Takze radsej uz dam niekomu kto tolko nema a vyuzije to na fakt potrebne veci.
Ja na Plamienok, v tomto mam zasadu, ze rozhodne ludom a urcite nie na volnocasove aktivity pre zdravych, ti si to mozu zaplatit.
Poradňa Alexis.do 2.5. sa este moze tento rok podat
a este mam otazku. myslite ze skoly/skolky si pytaju zoznamy darcov a potom si to kontroluju? lebo nam tie 2% pripominaly viac krat, ale fakt to chcem dat radsej niekomu kto to naozaj potrebuje. v skolke aj tak kazdu chvilu nieco platime(divadielka, vylety, koncerty, kruzky). a nerobi mi problem prispiet hotovostou aj na knizky, hracky a pod.
tak snad chapu, ze ludia maju aj znamych/priatelov ktori maju niekoho v nudzi...
@zuzinabila ano viem.
Ja dávam na zväz chovateľov
ja utulku
Plamienok, každý rok.
zoznam darcov sa neda pytat, jedine že sa sama priznaš, že si darovala. Škola dostane konečnu cifru na učet a nevie či si ty dala alebo kto dal, nevie ani kto kolko dal, su to osobne udaje, podliehaju ochrane. Škola sa nedozvie, či si dala.
@kataina no neviem...
Požiadali sme Finančnú správu o zaujatie stanoviska, kedy a akou formou budú zasielané zoznamy tých, ktorí poukázali svoje „2% z dane“ a súhlasili so zaslaním svojich údajov – prinášame odpoveď od FS:
„Podľa znenia § 50 ods. 8 zákona č. 595/2003 Z. z. v znení n.p. (ďalej len „ZDP“) účinného od 1.1.2016 po súhlase daňovníka oznámi správca dane prijímateľovi označenie daňovníka, ktorý poukazuje podiel zaplatenej dane, a to meno, priezvisko a trvalý pobyt, ak je daňovníkom fyzická osoba a obchodné meno alebo názov, sídlo právnu formu, ak je daňovníkom právnická osoba. To znamená, že správca dane oznámi prijímateľom len tých poskytovateľov, od ktorých boli podiely zaplatenej dane skutočne prevedené vybraným prijímateľom.
Vzhľadom k tomu, že ZDP nestanovuje finančnej správe záväznú lehotu na zaslanie predmetného oznámenia prijímateľovi, tieto oznámenia budú zasielané po skončení roka. Oznámenia bude prijímateľom zasielať miestne príslušný správca dane prijímateľovi za všetkých poskytovateľov na celom Slovensku v jednom oznámení. Je to z toho dôvodu, že daňovníci môžu mať predĺženú lehotu na podanie daňového priznania o tri ale aj o šesť mesiacov, a priebežné zasielanie týchto zoznamov by znamenalo vzhľadom k naozaj veľkému počtu prijímateľov mimoriadnu administratívnu a časovú záťaž pre finančnú správu. Prvýkrát sa toto oznámenie bude zasielať v januári 2017.“
@kataina ale teda mozem sa tvarit, ze som nedala suhlas so zaslanim udajov...
@kataina alebo napr. tu dakuju darcom, ze im prisiel zoznam
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=150...
S muzom davame kazdy rok utulkom na striedacku a kastracnemu programu.
na tom formulari ktorym daruješ 2% ideš s nim na danovy urad. Tak tam je zaškrtavacie poličko, či suhlasiš aby prijimateľ poznal darcu. TY sa rozhodneš, či sa priznaš. Čiže, kopírujem z tvojej spravy od finančnej spravy:
„Podľa znenia § 50 ods. 8 zákona č. 595/2003 Z. z. v znení n.p. (ďalej len „ZDP“) účinného od 1.1.2016 po súhlase daňovníka oznámi správca dane prijímateľovi označenie daňovníka,
@kataina ano, ako pisem mozem sa tvarit ze som nedala suhlas. sumy nevedia, takze nevedia ci vo finalnej sume som alebo niesom.
To ico na ktore chce skolka poslat ich 2% pattri konkretne vasej skolke? Lebo sa zvyknu zdruzovat viacere pod jedno a zoznam potrebuju aby sa vedeli podelit. Kolegyna ma choreho synovca %, sa dava pod jednu rehab. Firmu a nasledne prerozdeluju podla toho ktore dieta kolko vyzbieralo a moze u nich cerpat cvicenia.
autorke: ano, nevedia. A ked sa niekto prizna sam, nevedia kolko to bolo. Čiže ked dostanu finálnu sumu napr. 100 eur, priznali sa traja, ale skola nevie ci to boli traja, alebo šiesti darcovia. A už vôbec nevedia, kto kolko dal. (iba keby dakto sam narozpraval
ano, mozes sa tvarit, že si dala a nepriznaš, že klameš. Oni to nemaju ako zistiť. Iba keby nedal nikto a naozaj dostanu 0 eur a ty povieš že si dala... 🙂
@eeffka asi nemaju samostatne. tusim som na papieri videla inu adresu. len uz som to zahodila.
autorka : prečo je dôležite "hrať" že som dala? Ja vždy poviem, pravdu, dala som na ligu proti rakovine, o rok dam škole.... a pod.
nerada klamem
@kataina ja nebudem hovorit nic. podla mna sa nebudu rodicov pytat, kto dal. mna zaujimalo, ci to vedia sami zistit ak budu porovnavat zoznam darcov so zoznamom rodicov. ked neuvidia moje meno, mozu predpokladat ze som nedala suhlas. nemyslim si, ze by sa ma priamo opytali. len by som bola nerada, keby som bola u nich "zapisana", ze to je ta jedina co nedala...
Tie tlaciva sa furt menia, ja som uz poslala a bola tam moja adresa. Mne je to jedno, ze ci niekto vie alebo nevie, ze som im dala. Tie obrovske zdruzenia a organizacie to podla mna nemaju sancu kontrolovat. A vobec neviem, ze ako by to skontrolovala napriklad nejaka skolka, ked maju aj anonymne 2 %, ze teraz deti vylucim, lebo rodicia nam nedali?
Ja dobrý anjel lebo sme maly postihnutu dcérku. A priateľ dal kolegovej sestre lebo je ťažko chorá tak na rehábilitacie.
Ak by niekto mal záujem viete /môžete darovať aj nám na rehabilitácie pre synčeka 🙂

ja uz roky davam byvalej kolegyni a prispievam tak na rehabilitacie pre jej dcerku, urob ako uznas za vhodne, myslim, ze kazdy to ma nejako - konkretny prijemca, zvierata, skolka....