Kde nájdem zoznam finančných poradcov na Slovensku?
Pekný deň, kde by som sa vedela dopátrať k zoznamu finančných poradcov? Na Slovensku ich je 8. Ale nie sprostredkovateľ, naozajstný poradca, ktorému platím za jeho čas a nie je hodnotený z provízií. Ďakujem
@anonym_autor stranky nbs si neskusala?
@anonym_1b5b95 áno, ale ak správne pozerám, mám hľadať podľa mena a ja žiadne nepoznám. Neviem či pozerám správne.
@anonym_autor Chcel by som sa stať poradcom. Bolo mi však povedané, že v SR tento model nie je len tak možný, kvôli legislatíve. Skrátka brať hodinovku len čisto za poradenstvo, zhodnotenie portfólia pod. V ČR to legislatíva umožňuje bez problémov. Viem, v čom je asi problém u vás. potrebujete zhodnotiť portfólio bez zaujatého pohľadu provízneho sprostredkovateľa-predpokladám.
@anonym_autor Chcel by som sa stať poradcom. Bolo mi však povedané, že v SR tento model nie je len tak možný, kvôli legislatíve. Skrátka brať hodinovku len čisto za poradenstvo, zhodnotenie portfólia pod. V ČR to legislatíva umožňuje bez problémov. Viem, v čom je asi problém u vás. potrebujete zhodnotiť portfólio bez zaujatého pohľadu provízneho sprostredkovateľa-predpokladám.
@matusformanek Rovnako som hľadala informácie ako sa stať "nezávislým" poradcom. Žiaľ asi tadiaľ cesta u nás nevedie.
@matusformanek presne tak. Chcem, aby sa mi poradca pozrel na moje aktuálne portfólio a poradil so zmenou s prihladnutím na moje plány.
@matusformanek Rovnako som hľadala informácie ako sa stať "nezávislým" poradcom. Žiaľ asi tadiaľ cesta u nás nevedie.
@deniiisia ja som údaj, že na SR máme 8 finančných poradcov vyčítala v Dubcovej príručke k investovaniu. Preto som začala pátrať. A teda neviem sa dopátrať k žiadnym menám.
@deniiisia ja som údaj, že na SR máme 8 finančných poradcov vyčítala v Dubcovej príručke k investovaniu. Preto som začala pátrať. A teda neviem sa dopátrať k žiadnym menám.
@anonym_autor kvalitný sprostredkovateľ nie je viazaný na žiadnu spoločnosť a spravuje portfólio klientovi,tak aby hájil záujmy klienta. Ja sa riadim zásadou, že každému klientovi robím veci tak,ako by som robila sebe. Proste čo najlepšie ako sa v danej situácii dá
@anonym_autor v registri mi ich pod filtrom našlo len 7. Na tejto stránke si označte všetky podregistre (alebo len pre Vás relevantné, ja som označila všetky), a vygeneruje Vám v exceli zoznam všetkých osôb dohliadaných pola zákona o finančnom sprostredkovaní a finančnom poradenstve. Potom si vytvrote filter na stĺpec "typ agenta" a tam vyberte len FP.
https://regfap.nbs.sk/zoznam.php
@anonym_autor regfap.nbs.sk
To ze ich nevieš nájsť podla mena je mnohokrát tak ze sprostredkovatelia maju aj svoje s.r.o. ako aj ja.
Čiže pokial nevieš názov ťažšie sa ti dohľada takýto subjekt. Podľa mena ti vyhlada regfap subjekt ak bol napr na živnosti ale vidíš aj jeho históriu. Ak uz ma sro musíš hľadať podla názvu spoločnosti.
A potom je rozdiel co sa tyka výkonu práce. Sprostredkovateľ a poradca su dve odlišné veci.
😊 sprostredkovatelia na 90% percent patria pod samostatného Finančného agenta = pod spoločnosť kde su registrovaný.
Ako bolo napisane. Fin poradca podla nbs neberie proviziu ale uctuje si svoje sluzby priamo.
@matusformanek a preco to nie je mozne? Vsak staci splnit podmienky a testy nbs

@anonym_autor stranky nbs si neskusala?