icon

Kde nájsť cenovo výhodné cestovné poistenie?

xckaretxxx
17. júl 2024

Ahojte, prosím cez akú poisťovňu by som si mala uzatvoriť cestovné poistenie.Kde je to cenovo výhodné. Chcem iba zdravotné. Dakujem

kristina_macakova
17. júl 2024

Ahoj 😀 ak chceš len zdravotné riziká, tie sa líšia v závislosti od poisťovne, napríklad CP od Axa má celkový limit na liečebné náklady často len 100 000€ ale naopak Union poisťuje liečebné náklady bez obmedzenia. Ale aj tak by to vo väčšine prípadov malo stačiť podľa toho kam ideš/idete cestovať. Pýtaš sa skôr na celoročné CP alebo ideš/idete teraz niekedy na dovolenku tak len dočasné?

zalka
17. júl 2024

V prípade cestovného poistenia do zahraničia je orientačným bodom medzi celoročným a krátkodobým poistením počet dní mimo SR súhrnne za rok.

Pri balíku Basic je to 12 dní, pri vyšších balíkoch ide o cca 21 dní. Čiže ak ste za rok súhrnne aspoň 12 dní mimo SR (dovolenka, vianočné trhy, nákupy, pracovné cesty...), oplatí sa celoročné už od 20 €/osoba/rok. Okrem toho, vďaka ročnému poisteniu môže klient získať zľavu na poistenie bývania alebo auta. V celoročnom poistení je klient automaticky poistený aj pre slovenské hory či vodné plochy.

Ja som riešila celoročne cez uniqa... Základné... hlavne mi šlo o liečebné náklady... Úrazové som si nedávala to mam poistene...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
xckaretxxx
autor
17. júl 2024

@kristina_macakova iba týždeň v turecku

katka533
17. júl 2024

@xckaretxxx my sme dali axa to najlepšie co maju. Maju dobru cenu

martinpodubi
Odpoveď bola odstránená
xckaretxxx
autor
18. júl 2024

@katka533 uzatvorila som v Axe. Dakujem za tip.