Kde pri mori nájsť lacné nehnuteľnosti?
Keď sa tam chcem presťahoval
Toto máš, ako jediné kritérium? Aby to bolo pri mori a bolo to lacné? Tipujem, že pri Východosibírskom mori v Rusku bude lacno.
Čo znamená lacnejšie nehnuteľnosti? Ja som videla ponuku aj na Cypre za 120 000 čo si myslím že super cena
Egypt
@zalka Hm, čo už.. viem napr, že v Tunise sa lacná nehnuteľnosť pri mori kúpiť nedá, ako by sa mohlo zdať, jedine v púšti 😃 a tam by sa mi žiť nechcelo.. v Bulharsku by som si možno zvykla, aj keď som tam už pár rokov nebola..
Známy má nehnuteľnosť na Kanárskych, ale ,.lacná,, nehnuteľnosť to nebola..
Thajsko by sa mi páčilo tiež, ale tam sa cudzinec k nehnuteľnosti nedostane len tak, pár rokov dozadu to bolo priam nemožné, neviem či sa niečo zmenilo, ale to môžeš autorka škrtnúť zrejme hneď..
Albánsko, Čierna hora
@macatt v Thajsku som i ja pozerala... Kúpiť sa dá... Len ďaleko.
Predávajú sa v Turecku a aj v egypte ale to som mala obavy... Ja mam v BG kúpené... A preto viem koľko platím, a ze tie náklady nie sú také nízke. Ceny voda elektrika ako u nás, v obchodoch ako u nás, priemyselný tovar aj drahšie. A prepisy s danou dosť drahé oproti tomu co mame na svk.
Podla mba Alzirsko a Lybia totok musia vyhrat
Severne Taliansko 70-150 tis
@akinom0077 máš tam?
Na insta sledujem jednu rodinku, kúpili teraz byt v Španielsku. A nedávno dávala príspevok že predaj bytu blízko mora a okolo 80tis eur
V Spanielsku najdes relativne lacne len maju vnutri ocupas … pokial ich nejako vyduris a cele zrekonstruujes mas … len asi to az take lacne nakoniec nebude 🤷🏻♀️ja sice nad niecim uvazujem ale nebude to v prvej linii… (ale pozeram viac kriterii nielen more) pod 150k to nepojde
Najlacnejšie v Albánsku a Egypte.
Španielsko pri mori v slušnom stave minimálne 150tis. Akurát sme hľadali pre jednu pani, mala rozpočet 80tis a chcela max 20km od mora a do tej sumy nič, okrem trosiek...
Kamoška ďalšia odišla žiť do Portugalska, 4 izbový byt 150tisíc, strava a služby cenovo ako u nás, ak nie lepšie a teda plus more👍
letenky stoja 60€ na SVK
@zalka kamoš Čech v Thajsku chcel kúpiť hotel na podnikanie, ale nespĺňal kritéria, musel tam nejaký čas žiť, zobral si aj domorodkyňu a aj tak to musel napísať na ňu, lebo mu to nechceli povoliť, tak som myslela, že celkovo robia problémy pri kúpe nehnuteľnosti, ale teda zrejme len koli podnikaniu je to prísnejšie..
@tilly Len v tom Albansku sa mne osobne pacila juzna cast, ale hrozne dlhe cesty tam a letisko len v Tirane. Vo Vlore mali stavat ( mozno uz postavili , neviem) ale aj tak daleko autom dalsie 2-3 hodiny tymi priesmykmi na juh. Este keby aj mensi bordelari boli potesilo by🙂
V Egypte by som nechcel, ta krajina ma bezpecnostne, mentalitou, brusne virozy( zazil som a nie neprejedal som sa, v Zanzibare nic a tem je juznejsie a v Egypte 1 a pol dna z dovolenky ja so synom v nemocnica)nelaka, i ked krasne more a skoro po cely rok na kupanie. Ale tam radsej cez cestovku
no napriklad taliansko "rozdava" starsie domy, podmienka je rekonstrukcia, a niektore su v celkom dobrom stave.. pogoogli, niekde som citala o tom clanok, ako nejaky chalan z UK preraba... :DDD
@simca06022011 v Taliansku sú časté zemetrasenia a stavby musia byť zo železobetónu a pokiaľ je ten dom staticky narušený tak tá rekonštrukcia nebude sranda.. aspoň tak mi bolo povedané ohľadom nehnuteľností, že treba veeeeľa evri tam niečo postaviť, opraviť..
@macatt tak zalezi od lokality a stavby.. kedze to tam funguje, tak asi to nebude take zle. Ak je dom staticky naruseny, logicky ho clovek nekupi...
Ale samozrejme, vsetky veci treba zvazit, nech to nevyznie, ze mi je to jedno. ALe to si clovek zisti, ked si najde lokalitu kam chce ist 🙂)
@simca06022011 určite áno, len sú to veľmi drahé nehnuteľnosti aj z toho dôvodu som chcela ,,povedať,,.. a keď sa niečo ,,daruje,, tak tam nejaký dôvod bude( to som ja✌🏼)
Aj na nejakom gréckom ostrove takto darovali pozemky, chceli ho zaľudniť, lenže dopraviť stavebný materiál na ostrov a nejakú techniku k tomu bol úplný nonsens pre bežného človeka 😃

V Bulharsku, kamoška kúpila apartmán 2 roky dozadu za 27000€ a celkovo nízke životné náklady..