icon

Kde sa oplatí 3. pilier: NN alebo Tatra banka?

ideapad
26. máj 2024

3pilier kde je najlepšie si dať NN alebo Tatrabanka .

janica_
26. máj 2024

Podla vykonnosti. Mozes si porovnat v grafe od NBS https://nbs.sk/dohlad-nad-financnym-trhom-prakt...

nelca84
26. máj 2024

@ideapad NN indexovy momentalne naj

nikol789
26. máj 2024
jarka_black
27. máj 2024

Uplynulý rok sa nadpriemerne darí všetkým indexovým fondom. Grafy ukazujú minulosť, čiže podľa toho sa neriaďte absolútne. Dôležitejšie ako mať zhodnotenie 16% ročne je uchrániť si to, keď príde prepad. Ak zinkasujete prepady, priemerné zhodnotenie je 9,5 %. Ak sa viete prepadom vyhnúť, tak každý rok máte vysoké plus. Čiže servisujúci poradca je dôležitý faktor pri rozhodovaní

jarka_black
27. máj 2024

Ja mám zhodnotenie vo svojom 3. pilieri od 6.10.2023 do dnes 17,87% kým oficiálne zhodnotenie je 16,93%. Čiže za 8 mesiacov. Pri prudkom raste treba zarobené peniaze fakt chrániť.

ideapad
autor
27. máj 2024

@jarka_black a kde ich máte?

jarka_black
27. máj 2024

@ideapad Uniqa
ale aj ostatné indexové sú fajn
dôležitý je ten servis

roman_tvarozka
28. máj 2024

@ideapad pre výber správneho fondu je dobré poznať viacero parametrov. Najmä váš vek, váš investičný profil, váš cieľ ktorý chcete dosiahnuť, pomer koľko posielate vy zo svojich a koľko zamestnávateľ. Nájdite si dobrého nestranného poradcu, pripadne mi pre viac informácií napíšte správu.

ideapad
autor
26. jún 2024

@roman_tvarozka dobrý deň píšem Vám o radu čo si mám vybrať budem prispievať ja aj zamestnávateľ .