icon

Kde sa oplatí zobrať úver na dom?

zuzans258
25. jún 2017

Ahojte všetci, potrebovala by som súrne poradiť z ktorej banky zobrať čo najvýhodnejšiu pôžičku. Manžel má 31 rokov a do 35 rokov by mali byť nejaké štátne prémie. Máte niekto skúsenosť ????

iukas
26. jún 2017

zvycajne je najvyhodnejsie zobrat si uver v banke, kde mate aj vedeny ucet. V kazdom pripade by som si na vasom mieste obisla aspon 3 banky, kazda banka ti moze ponuknut nieco ine, kazda ma inac nastavene podmienky. Pripadne ak mate po ruke poradcu, ktory ma prehlad o viacerych bankach, ale ten vas i tak bude tahat do banky, odkial mu najviac platia.

mimca77
26. jún 2017

Ja som hypoteku riesila dvakrat a v oboch pripadoch mi v mojej domacej banke ponukli ovela horsie podmienky ako v bankach, kam sa ma snazili zlakat, napriek tomu, ze som tam mala bezny ucet, sporiaci ucet, podielove fondy...cize velmi by som sa neupinala na to, ze to musi byt vo svojej banke. Do 35 rokov je statna podpora pre mladych - zlava z urokovej sadzby, ktora je na 5 rokov tusim, lenze je limitovana prijmom, ak si dobre pamatam, tak moze byt prijem max 1,3-nasobok priemernej mzdy za posledny kalendarny rok, plati vsak len do 50 tisic Eur. To znamena, ze ak je napriklad dom za 100 tisic a urok na hypo dostanete 3,1% (modelova situacia, teraz su nizsie uroky aktualne), tak za 50 tisic platite urok 0,1% a za zvysnych 50 tisic 3,1%. Kedze momentalne su uroky nizsie ako 3% tak myslim, ze cast hypoteky do 50 tisic sa pravdepodobne neuroci vobec. Ale to uz ti blizsie vysvetlia v banke, ja som len laik - nadsenec pre reality 🙂

mimca77
26. jún 2017

Tu je to celkom slusne popisane, neviem co je to za stranku, ale celkom dobre je to tam zhrnute: http://www.expertnafinancie.sk/blog/statny-pris...

zuzans258
autor
27. jún 2017

@mimca77 Ďakujéééém 🙂

marta1168
4. júl 2017

Treba si prejsť viacero bánk a zisťovať, kde dajú lepšiu a výhodnejšiu ponuku. Banky majú teraz akcie, hypotéky bez poplatkov, nízke úrokové sadzby. Ja som si porovnala hypotéky na https://www.financnykompas.sk/hypoteka-pre-mladych
Tam si nájdete, aké úrokové sadzby , ktorá banka ponúka, aké poplatky sú, aké doklady treba, aké podmienky sú pri hypotékach pre mladých.