icon

Kde si odkladať peniaze?

orackova005
16. jún 2023

Ahojte, rozmýšľam nad tým kde si mám ukladať peniaze.. mám stavebné sporenie každý mesiac 300€ si ukladám a zvyšok peňazí mám doma v trezore.
Čo si myslíte je lepšie mať doma peniaze alebo v nejakej banke? A tam si ukladať? Ako to máte vy.
Ďakujem za odpoveď

sofia1979
16. jún 2023

@orackova005 určite banka v dome nemáš istotu

nelca0510
16. jún 2023

@orackova005 doma nie. Pozri nejaké investičné sporenie.

sapetka
16. jún 2023

Urcite niekde kde sa ti tie peniaze zurocia… takto ich len poziera inflacia

shee11
16. jún 2023

ETF fondy - investujes cez nejaku brokersku fitmu.

hellwant
16. jún 2023

Ako napisala Shee11- ETF fondy, samozrejme iba pokial planujes dlhodobo investovat. Na kratky horizont to nie je.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
16. jún 2023

@orackova005
Ak to ma byt dlhodobo - vzdy investovat do fondov.
Ak kratkodobo, napr. si chcem za dva roky nasporit na nove auto, staci hocijaky sporiaci ucet podla mna.

solange7
16. jún 2023

@orackova005 k tomu trezoru: ak mas len taky mensi, volne polozeny (hoci aj skrytý) mozu ti ho lupici proste zobrat a si v keli. Ak mas zabetonovany, tak to je bezpecnejsie. Dnesne vlamacky su vacsinou rychle akcie, takze by nemali cas u niekoho rozbíjať stenu. To je ale len taka bocna poznamka. Ak mas nejaku vacsiu hotovost, ktoru pouzivas a nechce sa ti stale chodit do banky, tak sa trezor oplati. Ak mas vyssiu hotovost, ktora ti stoji, tak jednoznacne banka ci uz terminovany vklad alebo nejaka investicia.

matus_ik
20. jún 2023

@orackova005 zaleží to od toho, aký je účel investície, časový horizont a aké riziko ste ochotná podstúpiť. Z dlhodobého hľadiska odporúčam ETF fondy, čo sa týka nejakého krátkodobého až strednodobého, tak IAD-prvý realitný fond je fajn. Ak by ste chceli viac info, tak kľudne mi napíšte do správy