icon

Kde výhodne zameniť austrálske doláre za eurá?

srdiecko4u
21. nov 2025

Ahojte, nikdy som to neriešila - mám austrálske doláre, nie veľa. Chcela by som ich zameniť za eurá. Zmenia mi to v hocijakej banke? Za poplatok zrejme? Alebo nejaké zmenárne? Netuším, či niečo také ešte funguje.
Ďakujem vopred za rady

viestta
21. nov 2025

v komercnych bankach, ale treba zistit vopred ci ich vobec beru

srdiecko4u
autor
21. nov 2025
@viestta

v komercnych bankach, ale treba zistit vopred ci ich vobec beru

@viestta A bude to asi za poplatok, však? Ale banka asi dá najlepší kurz?

viestta
21. nov 2025
@srdiecko4u

@srdiecko4u pozri si kurzove listky bank. Su dostupne na internete, mozes porovnat. Rovnako aj cennik poplatkov

anonym_aab07b
21. nov 2025
@srdiecko4u

@srdiecko4u alebo sa spytaj v hocakej zmenarni... bud si uctuju institucie poplatok alebo je to bez poplatku za zmenu, ale napriklad kurz je horsi a zahoja sa na tom...

srdiecko4u
autor
21. nov 2025
@anonym_aab07b

@srdiecko4u alebo sa spytaj v hocakej zmenarni... bud si uctuju institucie poplatok alebo je to bez poplatku za zmenu, ale napriklad kurz je horsi a zahoja sa na tom...

@anonym_aab07b Neviem prečo som si myslela, že zmenárne už neexistujú :-/ Musím pozrieť, či "v našom meste" nejaká je.

anonym_aab07b
21. nov 2025
@srdiecko4u

@anonym_aab07b Neviem prečo som si myslela, že zmenárne už neexistujú :-/ Musím pozrieť, či "v našom meste" nejaká je.

@srdiecko4u ja dokonca myslim, ze v zmenarni to bude jednoduchsie... potreboval som zmenit peniaze (eura za libry) a
1, moja banka ma v Bratislave len 5 hotovostnych pobociech
2, Sporitelna mi povedala, ze menia len vlastnymklientom
3, v dalsej banke mali obednu prestavku
takze som skoncil aj tak v zmenarni - normalne v takej v nakupnom centre (aby si si nemyslela, ze nejaky vekslak 🙂

Este ma napadlo - mas to na ucte ci v hotovosti... Ak na ucte, tak mozno zvaz (podla mnozstva) napriklad online zmenaren roklenFx... maju urcite lepsi kurz ako banky a mozno aj ako kamenna zmenaren)... Ak to mas v cashi, tak len ta banka / zmenaren ti ostava.

srdiecko4u
autor
21. nov 2025
@anonym_aab07b

@srdiecko4u ja dokonca myslim, ze v zmenarni to bude jednoduchsie... potreboval som zmenit peniaze (eura za libry) a
1, moja banka ma v Bratislave len 5 hotovostnych pobociech
2, Sporitelna mi povedala, ze menia len vlastnymklientom
3, v dalsej banke mali obednu prestavku
takze som skoncil aj tak v zmenarni - normalne v takej v nakupnom centre (aby si si nemyslela, ze nejaky vekslak 🙂

Este ma napadlo - mas to na ucte ci v hotovosti... Ak na ucte, tak mozno zvaz (podla mnozstva) napriklad online zmenaren roklenFx... maju urcite lepsi kurz ako banky a mozno aj ako kamenna zmenaren)... Ak to mas v cashi, tak len ta banka / zmenaren ti ostava.

@anonym_aab07b Mám hotovosť. Som zo Žiliny, je tu aj pobočka národnej banky - tak ešte kuknem, či aj tam nemenia, lebo som klientom Mbanky, teda tam nepochodím vôbec.

viestta
21. nov 2025
@srdiecko4u

@anonym_aab07b Mám hotovosť. Som zo Žiliny, je tu aj pobočka národnej banky - tak ešte kuknem, či aj tam nemenia, lebo som klientom Mbanky, teda tam nepochodím vôbec.

@srdiecko4u narodna banka cudzie meny nemeni, ona ma ine "podnikanie"

muchotrafka298
21. nov 2025
@srdiecko4u

@srdiecko4u co s tym ma Narodna banka? To nie je zmenaren. Slovenske banky, ak poskytuju zmenarenske sluzby, tak iba tie najbeznejsie cudzie meny. Australske dolare urcite nie.

madla60
21. nov 2025

@srdiecko4u , bola som meniť vo VUBke, Nie som klient banky. Nebola som ani objednaná, naopak som sa musela objednať. Niektoré banky už nemajú zmenáreň.

niekto2hy
22. nov 2025
@srdiecko4u

@srdiecko4u Tu https://www.kurzy-online.sk/ si mozes pozriet,v ktorej banke ti zmenia.

matusformanek
Autor odpoveď zmazal
milanemila
24. nov 2025
@muchotrafka298

@srdiecko4u co s tym ma Narodna banka? To nie je zmenaren. Slovenske banky, ak poskytuju zmenarenske sluzby, tak iba tie najbeznejsie cudzie meny. Australske dolare urcite nie.

@muchotrafka298 v minulosti narodna banka tieto sluzby ponukala (zmenaren aj napr zamenu minci za bankovky a aj sk korun na eura dlhsie po konverzi) a nie je to tak davno, kedze si to pamatam este aj ja ako 32r, takze to to s tym ma 🤦🏼‍♀️ neskor tieto sluzby pre verejnost zrusili.

milanemila
24. nov 2025

@srdiecko4u banky velmi nedrzia na pobockach cudzie meny a zmenarenske sluzby (na eura) pre nich takto v malom nie su atraktivne, tak skus infolinku svojej banky alebo tu zmenaren. Jedine v lete vzdy mavali kuny aj bez objednania :D V NBS uz tieto sluzby neposkytuju.
Pri nizsej sume by som kludne isla do zmenarne, ten kurzovy rozdiel bude minimalny a mozno aj lepsi ako v banke.

niekto2hy
24. nov 2025
@matusformanek
Odpoveď bola zmazaná

@matusformanek Hmm,akym zazrakom zmeni ,,hotovost" v Revolute?

matusformanek
24. nov 2025
@niekto2hy

@matusformanek Hmm,akym zazrakom zmeni ,,hotovost" v Revolute?

@niekto2hy mate pravdu, prepačte, zle som pochopil kontext zmeny

bashkaxyz
28. nov 2025

Hľadaj skôr zmenaner banky už hotovosť nemajú a ani neponúkajú možnosť zameniť čo i len forintu alebo české koruny