icon

Kde získať najvýhodnejší úver na dom?

zuzuzu3
Dnes o 18:58

Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť v akej banke by som vedela dostať výhodný úver? Staviame dom a financovať ho budeme z predaja oveľa väčšieho domu, v ktorom teraz bývame. Na dokončenie potrebujeme este asi 100 000 tisíc. Nechcem si predať strechu nad hlavou a preto rozmýšľam, že by sme si zobrali úver na preklenutie tohto obdobia a hneď ako sa presťahujeme do nového a predáme terajší, by sme tento úver vyplatili. Ja mam 52 rokov, som zamestnaná, manžel má 59 a tiež je samozrejme zamestnaný. Je vôbec možné, že by sme takýto úver mohli dostať? Nemáte niekto skúsenosti, v ktorej banke by to bolo najvýhodnejšie? Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď.

anonym_23683f
Dnes o 19:07

Vo vašom veku už veľmi obmedzený výber bánk, ak vôbec nejaká. Treba si obehat alebo nájsť poradcu.

anonym_cca6bc
Dnes o 19:08

Ak som to dobre pochopil tak ak uz staviate tak dat sucasny dom ako zabezpeku, banka Vam poskytne uver. Po predaji domu sa uver vyplati, rozdiel z predaja si ponechate a pojdete do noveho.

Treba si obehat banky a zistit moznosti prip. pomoc od financneho poradcu.

anonym_097021
Dnes o 19:10

Kedze muz je uz dost stary na hypo,daju vam max na 10r,aj to iba v slov.sporitelni a tam bude palka aj 2000eur za splatku.Ste si toho vedomi???
A inac ano,dobreho fin.poradcu treba

anonym_db7604
Dnes o 19:15

V 59 stavať dom, máte môj obdiv
S financovaním poradiť neviem, nech sa vám to vydarí

sisska96
Dnes o 19:22

Na starobu stavať dom nemá význam

anonym_625459
Dnes o 19:27
@sisska96

@sisska96 to je take iste akoby niekto povedal ze na starobu sa uz neoplati si umyvat zuby aj tak budes mat protezu.. ved 52 rokov ma pani, to je uplne v pohode vek. Moja mamina ma 54 a doteraz chodi s kamoskami na disku 😂 pani s manzelom maju este minimalne 30-35rokov pred sebou. Do dochodku ma pani este daleko a ked to stihnu potiahnut tie splatky tak preco by nestavali

anonym_cb940a
Dnes o 19:30

inancnahitparada.sk/hypoteky - pozri

zuzuzu3
autor
Dnes o 19:30
@sisska96

@sisska96 ale má, keď ten prvý dom je veľký, dve deti už bývajú v zahraničí, tretie bude čoskoro tiež. Staviame si minimalistický dom, aký sme vždy chceli 🙂

anonym_097021
Dnes o 19:31
@anonym_625459

@sisska96 to je take iste akoby niekto povedal ze na starobu sa uz neoplati si umyvat zuby aj tak budes mat protezu.. ved 52 rokov ma pani, to je uplne v pohode vek. Moja mamina ma 54 a doteraz chodi s kamoskami na disku 😂 pani s manzelom maju este minimalne 30-35rokov pred sebou. Do dochodku ma pani este daleko a ked to stihnu potiahnut tie splatky tak preco by nestavali

@anonym_625459 pretoze tam sa berie vek vzdy toho najstarsieho,nie najmladsieho.A tym padom im daju na max 10r hypo a to bude splatka aj 2000eur.

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
anonym_cb940a
Dnes o 19:33
@anonym_625459

@anonym_625459 to nikto nevie koľko má ešte pani pred sebou. možno 10 , možno 40 r.
Bratranec tiež staval dom po 50tke. Odišli z bytu, asi 15 r bývajú v dome. Len oni si dali postaviť taký menší dom .

zuzuzu3
autor
Dnes o 19:33
@anonym_625459

@anonym_625459 ďakujem za pochopenie 🙂 Hlavne terajší dom predáme za dvojnásobok stavby nového. Pozemok sme mali.

anonym_635d7b
Dnes o 19:34
@anonym_625459

@anonym_625459 59+35 je 94 pekny vek dozitia, no pre mnohych nerealny ako aj pre mna

zuzuzu3
autor
Dnes o 19:35
@anonym_db7604

V 59 stavať dom, máte môj obdiv
S financovaním poradiť neviem, nech sa vám to vydarí

@anonym_db7604 vždy sme vedeli, že keď deti odídu, tak si postavíme malý minimalistický domček 🙂

tundra
Dnes o 19:53
@zuzuzu3

@anonym_db7604 vždy sme vedeli, že keď deti odídu, tak si postavíme malý minimalistický domček 🙂

@zuzuzu3 super,drzim palce💪.S uverom neporadim,ale sny sa maju plnit.My sme brali tiez hypo 50+.

tundra
Dnes o 19:54
@sisska96

@sisska96 jasne 50+,môze podla teba, len katalog truhiel a hrobove miesto pozerat😂😂😂

anonym_bb8b8e
Dnes o 19:56

Isla by som smer financny poradca, pretoze hypo by mala byt splatena dosiahnutim dochodkoveho veku … cize aj ked zarabate 2ja tak sa nerata druhy prijem rovnako ako mladsieho partnera, pretoze mu vychadza dochodok ovela skor. Sikovny poradca vam urcite pomoze a tym, ze mate zabezpeku nebude problem …skor ide o nacasovanie a podmienky, aby ste nepreplatili splatenie alebo neostali „visiet“

tundra
Dnes o 20:12

@zuzuzu3 nebola by cesta oslovit realitku a dom predat,tak,ze pri podpise zmluvy 100k € zaloha a zvysok pri odstahovani do noveho.Nemusis riesit uver,staci,aby kupujuci suhlasil s vasimi podmienkami.

anonym_b6c38d
Dnes o 20:14

Ahoj, kamoska dostala 100tis vo vub, ma 52r a je sama. Mesacna splatka okolo 650eur, myslim , ze na 15r , ale chce to vyplatit predajom bytu.

anonym_f3fbf1
Dnes o 20:20
@sisska96

@sisska96 hušš, že na starobu 😀 veď podľa najnovších "trendov MK" budú mamičky v týchto rokoch vystrájať deti do prvého stupňa ZŠ...

mortis
Dnes o 20:48

No ozaj mi neda nereagovat, ako tu citam komentare aj hejty na vek.. 52? Ved to je v dnesnej dobe novy druhy dych.. Niektore matky maju v tom veku dokonca este len 10 rocnych "prckov" a pani ma s detmi postarane, su dospele a ona si moze uzivat svoj zivot a sny. Komentujuca zrejme myslela matky v stredoveku, ked vek 52 bol uz aj raritny 😄 V dnesnej dobe v tomto veku, ak zdravie sluzi a praca je, sny sa konecne mozu plnit a zivot uzivat.. Prajem vsetko dobre a nech sa vam domcek podari 👍🏻