Kde získať najvýhodnejší úver na dom?
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť v akej banke by som vedela dostať výhodný úver? Staviame dom a financovať ho budeme z predaja oveľa väčšieho domu, v ktorom teraz bývame. Na dokončenie potrebujeme este asi 100 000 tisíc. Nechcem si predať strechu nad hlavou a preto rozmýšľam, že by sme si zobrali úver na preklenutie tohto obdobia a hneď ako sa presťahujeme do nového a predáme terajší, by sme tento úver vyplatili. Ja mam 52 rokov, som zamestnaná, manžel má 59 a tiež je samozrejme zamestnaný. Je vôbec možné, že by sme takýto úver mohli dostať? Nemáte niekto skúsenosti, v ktorej banke by to bolo najvýhodnejšie? Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď.
Ak som to dobre pochopil tak ak uz staviate tak dat sucasny dom ako zabezpeku, banka Vam poskytne uver. Po predaji domu sa uver vyplati, rozdiel z predaja si ponechate a pojdete do noveho.
Treba si obehat banky a zistit moznosti prip. pomoc od financneho poradcu.
Kedze muz je uz dost stary na hypo,daju vam max na 10r,aj to iba v slov.sporitelni a tam bude palka aj 2000eur za splatku.Ste si toho vedomi???
A inac ano,dobreho fin.poradcu treba
V 59 stavať dom, máte môj obdiv
S financovaním poradiť neviem, nech sa vám to vydarí
Na starobu stavať dom nemá význam
@sisska96 to je take iste akoby niekto povedal ze na starobu sa uz neoplati si umyvat zuby aj tak budes mat protezu.. ved 52 rokov ma pani, to je uplne v pohode vek. Moja mamina ma 54 a doteraz chodi s kamoskami na disku 😂 pani s manzelom maju este minimalne 30-35rokov pred sebou. Do dochodku ma pani este daleko a ked to stihnu potiahnut tie splatky tak preco by nestavali
inancnahitparada.sk/hypoteky - pozri
@sisska96 to je take iste akoby niekto povedal ze na starobu sa uz neoplati si umyvat zuby aj tak budes mat protezu.. ved 52 rokov ma pani, to je uplne v pohode vek. Moja mamina ma 54 a doteraz chodi s kamoskami na disku 😂 pani s manzelom maju este minimalne 30-35rokov pred sebou. Do dochodku ma pani este daleko a ked to stihnu potiahnut tie splatky tak preco by nestavali
@anonym_625459 pretoze tam sa berie vek vzdy toho najstarsieho,nie najmladsieho.A tym padom im daju na max 10r hypo a to bude splatka aj 2000eur.
@anonym_625459 to nikto nevie koľko má ešte pani pred sebou. možno 10 , možno 40 r.
Bratranec tiež staval dom po 50tke. Odišli z bytu, asi 15 r bývajú v dome. Len oni si dali postaviť taký menší dom .
@anonym_625459 ďakujem za pochopenie 🙂 Hlavne terajší dom predáme za dvojnásobok stavby nového. Pozemok sme mali.
@anonym_625459 59+35 je 94 pekny vek dozitia, no pre mnohych nerealny ako aj pre mna
V 59 stavať dom, máte môj obdiv
S financovaním poradiť neviem, nech sa vám to vydarí
@anonym_db7604 vždy sme vedeli, že keď deti odídu, tak si postavíme malý minimalistický domček 🙂
Isla by som smer financny poradca, pretoze hypo by mala byt splatena dosiahnutim dochodkoveho veku … cize aj ked zarabate 2ja tak sa nerata druhy prijem rovnako ako mladsieho partnera, pretoze mu vychadza dochodok ovela skor. Sikovny poradca vam urcite pomoze a tym, ze mate zabezpeku nebude problem …skor ide o nacasovanie a podmienky, aby ste nepreplatili splatenie alebo neostali „visiet“
Ahoj, kamoska dostala 100tis vo vub, ma 52r a je sama. Mesacna splatka okolo 650eur, myslim , ze na 15r , ale chce to vyplatit predajom bytu.
Na starobu stavať dom nemá význam
@sisska96 hušš, že na starobu 😀 veď podľa najnovších "trendov MK" budú mamičky v týchto rokoch vystrájať deti do prvého stupňa ZŠ...
No ozaj mi neda nereagovat, ako tu citam komentare aj hejty na vek.. 52? Ved to je v dnesnej dobe novy druhy dych.. Niektore matky maju v tom veku dokonca este len 10 rocnych "prckov" a pani ma s detmi postarane, su dospele a ona si moze uzivat svoj zivot a sny. Komentujuca zrejme myslela matky v stredoveku, ked vek 52 bol uz aj raritny 😄 V dnesnej dobe v tomto veku, ak zdravie sluzi a praca je, sny sa konecne mozu plnit a zivot uzivat.. Prajem vsetko dobre a nech sa vam domcek podari 👍🏻

Vo vašom veku už veľmi obmedzený výber bánk, ak vôbec nejaká. Treba si obehat alebo nájsť poradcu.