Kde zmeniť eurá za bulharské levi?
Viete mi poradiť kde zmeniť eurá za bulharské levi? V slovenskej sporiteľňi u nás v meste nemenia. Aké máte skúsenosti
@anonym_autor a nechces napisat aspon mesto, v ktorom hladas zmenaren???
@anonym_autor a nechces napisat aspon mesto, v ktorom hladas zmenaren???
@guudy Rožňava..
@anonym_autor ved si vytiahni z bankomatu v bulharsku, budes to mat vyhodnejsie. BGN nie je zaujimava mena pre banku na obchodovanie, ale robi to slsp, vub a uncr. Kazdopadne niektore banky ponukaju zmenarenske sluzby len svojim klientom a takisto nie kazda pobocka ma cudzie meny k dispozicii.
V slovenskej sporiteľňi nemenia a zmenáreň není u nás v meste
@anonym_autor ved si vytiahni z bankomatu v bulharsku, budes to mat vyhodnejsie. BGN nie je zaujimava mena pre banku na obchodovanie, ale robi to slsp, vub a uncr. Kazdopadne niektore banky ponukaju zmenarenske sluzby len svojim klientom a takisto nie kazda pobocka ma cudzie meny k dispozicii.
@sissy27 z bankomatu v Bulharsku? Máš s tým skúsenosť?
@sissy27 z bankomatu v Bulharsku? Máš s tým skúsenosť?
@anonym_autor prepac, sme v 21. storoci, preco si myslis, ze zmenarenske sluzby su menej dostupne? Lebo kazdy pricetny clovek pouzije v cudzej krajine bankomat. A zrovna v bulharsku radi vezmu aj €.
Cestujem vela, a teda zmenaren som nepotrebovala ani neviem kedy naposledy - platim kartou a na mieste si vytiahnem z bankomatu nejaku hotovost v lokalnej mene.
@anonym_autor bulharsko od 1.1. prechadza na eura preto je uz tazsie zamenit hocikde, zmen tam (menia aj v hoteloch) mas aj lepsi kurz. Nevyberaj z bankomatu budes mat poplatky cez slovensku sporitelnu a nie male..
@anonym_autor prepac, sme v 21. storoci, preco si myslis, ze zmenarenske sluzby su menej dostupne? Lebo kazdy pricetny clovek pouzije v cudzej krajine bankomat. A zrovna v bulharsku radi vezmu aj €.
Cestujem vela, a teda zmenaren som nepotrebovala ani neviem kedy naposledy - platim kartou a na mieste si vytiahnem z bankomatu nejaku hotovost v lokalnej mene.
@sissy27 zrovna v Bulharsku nechcem platiť eurom ani kartou, lebo nemám v pláne tam chodiť po reštauráciach, ani tam nechcem meniť euro. Chcem len kúpiť niečo na trhu pri pláži, nepotrebujem veľa meniť. Som klientkou slovenskej sporiteľňi a nemenia už tento rok v našom meste. A viem že sme v 21 storočí
Co sa tyka Slovenskej sporitelne, tak oni poskytuju zmenarenske sluzby iba svojim klientov a iba v niektorych menach. Levy si tam ako klient mozes objednat a budes cakat, kym ich zozenu. Nie za den, ani za dva. SLSP nema v Bulharsku ani dcersku banku, kde by sa dali prachy vybrat vyhodnejsie. Ak budes potrebovat vybrat z bankomatu, tak iba z banky. Nie z ATM tych bankomatov co su vsade po uliciach, lebo tam je len poplatok za vyber minimalne 20 EUR.
Ja som to riesila tak, ze som si vybrala jednorazovo obnos v banke /myslim, ze to bola Unicredit odnoz miestna/ a ked sa mi minulo, rozmenila som si vzdy mensiu sumu v zmenarnach, co tam boli.
@anonym_autor bulharsko od 1.1. prechadza na eura preto je uz tazsie zamenit hocikde, zmen tam (menia aj v hoteloch) mas aj lepsi kurz. Nevyberaj z bankomatu budes mat poplatky cez slovensku sporitelnu a nie male..
@toccara viem, že by som mala vysoké poplatky, už ma na to v banke upozornili. Potrebujem len okolo 200 euro meniť, aby som vedela na trhu niečo kúpiť
@sissy27 zrovna v Bulharsku nechcem platiť eurom ani kartou, lebo nemám v pláne tam chodiť po reštauráciach, ani tam nechcem meniť euro. Chcem len kúpiť niečo na trhu pri pláži, nepotrebujem veľa meniť. Som klientkou slovenskej sporiteľňi a nemenia už tento rok v našom meste. A viem že sme v 21 storočí
@anonym_autor Ospravedlňujem sa, netušila som, že existuje mesto, kde nie je zmenáreň
Ak nechceš v Bulharsku použiť kartu, máš možnosť zameniť hotovosť tam /väčšinou býva lepší kurz alebo cestuj do susedného mesta, kde zmenáreň je
@toccara viem, že by som mala vysoké poplatky, už ma na to v banke upozornili. Potrebujem len okolo 200 euro meniť, aby som vedela na trhu niečo kúpiť
@anonym_autor zmenis v bulharsku, vacsie hotely maju svoju zmenaren ..ak zmenis na slovensku budu take kurzy ze natom stratis aj 50 eur
@anonym_autor Ospravedlňujem sa, netušila som, že existuje mesto, kde nie je zmenáreň
Ak nechceš v Bulharsku použiť kartu, máš možnosť zameniť hotovosť tam /väčšinou býva lepší kurz alebo cestuj do susedného mesta, kde zmenáreň je
@patka06 no minulý rok som zmenila v sporiteľňi, tento rok už je problém.
Skusila by som VÚB, Unicredit..menia aj neklientom
@anonym_autor zaroven davaj pozor ak ti ostanu levy uz ich vezmu spat mozno len v narodnej banke, nikde ich nezamenis spat na eura. Ja som brala tam 50tky. Zmenila som 50 ak som este potrebovala dalsiu 50tku
@anonym_autor
levy nezameníš už skoro nikde, možno v Ba. normálne si vyber v bankomate v Bulharsku. alebo plať kartou.
@anonym_autor zmenis v bulharsku, vacsie hotely maju svoju zmenaren ..ak zmenis na slovensku budu take kurzy ze natom stratis aj 50 eur
@toccara no ja mám skúsenosť, že v Bulharsku sa neoplatí meniť, lepšie na Slovensku. Chcela som len vedieť, kto bol tento rok v Bulharsku, v ktorej banke menili na Slovensku
@anonym_autor
levy nezameníš už skoro nikde, možno v Ba. normálne si vyber v bankomate v Bulharsku. alebo plať kartou.
@mondolina nemám v pláne platiť kartou,ani vyberať za vysoký poplatok v Bulharsku z bankomatu. Potrebujem len okolo 200 euro zmeniť
@toccara no ja mám skúsenosť, že v Bulharsku sa neoplatí meniť, lepšie na Slovensku. Chcela som len vedieť, kto bol tento rok v Bulharsku, v ktorej banke menili na Slovensku
@anonym_autor tak to neviem kde si bola ale ja som este ani raz nezazila horsi kurz v bg ako na sk
@anonym_autor
neplatila som žiaden vysoký poplatok. normálny kurz. a v potravinách kartou. normálny kurz.
bože takto si to komplikovať.
@mondolina boli ste tento rok v Bulharsku? Akú máte banku?
@anonym_autor ty si v bg musela menit bud v banke alebo v crown zmenarni tak jasne ze si natom stratila, napis mi kde budete pohladam ti najblizsiu zmenaren, stale som menila tam a vacsinou v hotelovych zmenarnach
V Bulharsku výmen lepšie hoteli majú zmenárne a sú tam aj zmenárne Crown nikdy ma ani nenapadlo meniť u nas
@mondolina boli ste tento rok v Bulharsku? Akú máte banku?
@anonym_autor bola som tento rok v BG a ešte pôjdem , lepší kurz je v zmenárne v BG. A vlastne časť som menila v zmenárni, a potom som vyberala z bankomatu.
Banku mam revolut a žiadne poplatky som neplatila.
Mimochodom, zmenárne v meste mame a nikdy sa mi tu nepodarilo kúpiť levy. Vždy som menila v BG.
@anonym_autor
Vyberám z bankomatu, mám mBank.
@anonym_autor bola som tento rok v BG a ešte pôjdem , lepší kurz je v zmenárne v BG. A vlastne časť som menila v zmenárni, a potom som vyberala z bankomatu.
Banku mam revolut a žiadne poplatky som neplatila.
Mimochodom, zmenárne v meste mame a nikdy sa mi tu nepodarilo kúpiť levy. Vždy som menila v BG.
@zalka ďakujem za skúsenosť 🙂

v každom meste je zmenáreň