Kde zoženiem krátkodobú pôžičku pre obchodnú spoločnosť?
Dobrý deň,
Mám obchodnú spoločnosť. Nastal problém v nevyplatených faktúrach ( viem preukázať). Na firme od februára len príjem 450 tisíc. Súrne potrebujem požičať 5000€ na 3 týždne. Vrátiť môžem 8 000.
Rovnako viem preukázať aj faktúry, ktoré očakávame na konci mesiaca + objednávku na ktorú potrebujem momentálne financie
Ďakujem
Nemas ziadne vlastne rezervy s takym obratom?
Nemas ziadne vlastne rezervy s takym obratom?
@la_dolce_vita nakoľko sa firma robila na novo s vkladom konateľa a jedna sa o veľkoobchodnú firmu ( splatnosť faktúr 60 dni) tak všetko sa dáva naspäť do tovaru a každý mesiac rozširujeme firmu o nového odberateľa. Avšak 60 dní musíme čakať.
a neskusali ste predat pohladavky? factoring? banky asi nie, tiez chcu nejaku historiu, ale su spolocnosti, co sa takymi vecami zaoberaju
a neskusali ste predat pohladavky? factoring? banky asi nie, tiez chcu nejaku historiu, ale su spolocnosti, co sa takymi vecami zaoberaju
@katarinaba má to aj priamo ČSOB ale možné to nie je a externú spoločnosť som oslovil, ale väčšina že už nemá kapacitu a môžu len vymáhať a jediná spoločnosť a tá deklaruje peniaze za 30 dni.
No teda ale ak vies vratit 8000 pri pozicke 5000 tak nebankovka ti rada pomoze. Alebo nech o pozicku poziada spolocnik ako sukromna osoba - banka, rodina, neziskovky - uvery sa daju vzdy vyplatit - nasledne pozicia peniaze vlastnej firme.
Ja by som cudziemu nepozicala. Firme, ktora ma problem uz vobec nie. A v podstate ani rodine by som taku sumu nepozicla - jedine, ze by mi tie prachy nechybali.
No teda ale ak vies vratit 8000 pri pozicke 5000 tak nebankovka ti rada pomoze. Alebo nech o pozicku poziada spolocnik ako sukromna osoba - banka, rodina, neziskovky - uvery sa daju vzdy vyplatit - nasledne pozicia peniaze vlastnej firme.
Ja by som cudziemu nepozicala. Firme, ktora ma problem uz vobec nie. A v podstate ani rodine by som taku sumu nepozicla - jedine, ze by mi tie prachy nechybali.
@katarinaba tak problém nemám. Ale to je jedno. Chcem pomôcť nášmu najväčšiemu odberatelovi. A nebankovky taký blázon nie je snáď nikto.
@katarinaba tak problém nemám. Ale to je jedno. Chcem pomôcť nášmu najväčšiemu odberatelovi. A nebankovky taký blázon nie je snáď nikto.
@xxxxxsass preco by bola nebankovka problem? Ked si pozicias 5000 na mesiac a vies vratit 8000, tak to je podla mna vacsi urok ako si vypyta nebankovka. Nebankovka je draha svina, ale ak platis co mas riadne, tak je to ako kazda ina pozicka. Takze ak nemas problem, nevidim dovod sa obavat poziciat si aj od nebankovky.
Ale v pohode, ked vravis, ze nemas problem, tak nemas. Pekny den.
Do budúcna sa nedá skrátiť splatnosť faktúr?
Takto vlastne poskytuješ odberateľom 60 dňovú bezúročnú pôžičku a si v riziku, že ti niekto nezaplatí ak skrachuje a k nezaplatenému tovaru sa nedostaneš viď príklad Okay elektro.
To som jediná ktorej to príde podozrivé? Veľká firma, veľký príjem, úplne v pohode vyplatia o 3 tis. viac a rady pýtajú na modrom koníkovi? Aby tu o mesiac nebol príspevok, že niekto požičal firme 5000 a firma zrazu neexistuje a nič nevrátila...
Zeby nejaky novy odrb? Vratit "mozem"...
To som jediná ktorej to príde podozrivé? Veľká firma, veľký príjem, úplne v pohode vyplatia o 3 tis. viac a rady pýtajú na modrom koníkovi? Aby tu o mesiac nebol príspevok, že niekto požičal firme 5000 a firma zrazu neexistuje a nič nevrátila...
@anonym_503ef9 neboj, nie si jedina. Preto tu kazdy radi ako si vie normalna a zdrava firma pomoct. Keby tomu niekto veril, uz ma firma pozicane.
@xxxxxsass nech si spoločník požičia ako súkromná osoba a následne požičia firme
@katarinaba má to aj priamo ČSOB ale možné to nie je a externú spoločnosť som oslovil, ale väčšina že už nemá kapacitu a môžu len vymáhať a jediná spoločnosť a tá deklaruje peniaze za 30 dni.
@anonym_503ef9 už tu v predošlej téme pisal že kedy ČSOB pripisuje platby. Tiež mi to príde divné
za mna, jedine prehodnotit splatnost.. a nahanat aby paltili firmy skor. mame VO firmu, nakupujeme takto a tieto splatnosti su cestou dopekla, vacsina v nasom fachu uz funguje klasicky 14, maaaaximalne 30dni.. dlshie splatnosti s prirazkami na cene. Nebudeme hadam brat uvery a cakat na pohladavky... cashflow treba poriesit.
Takuto sumu = jedine po znamych, rodine, pripadne majitel si pozicia na seba a da vklad..
banka ak nie je historia, niekedy pomoze inokedy nie.. s dlhsou historiou sa da... inak spolocnosti nie je nova, ja by som skusila aj stare danove priznannia riesit a predlozit, co je ich do toho ci sa menil konatel... ale fakt o takuto sumu sa nepobiju. Ja som riesila uver aj kontokorent ale na take obraty v 10tisicoch eur, kontokorenty 20-50t = inak kontokorent vobec neodporucam, to je cesta do pekla. Radsej riadny investicny uver, ak by sro mala nehnutelnost nieco.. zalozit a zobrat viac aj na dalsi rozvoj.

@xxxxxsass pri takom prijme (a nizkej pozicke) sa o teba netrhaju banky?