Kedy príde daňový bonus na účet?
Dobry den chcem sa opytat priatelovi dpravila danove priznanie firma uz vo februari ma mu to prist na ucet dostane to tento mesiac s vyplatou lebo vyplatu dostava 13teho a ze vsetci maju dostat do 10.5 lenze teraz ked mu to nepride tak az nabuduci mesiac 13.5 uz danove sa nema dostavat? Vysvetlite mi to niekto prosim?
Kedze pises, ze to dostane s vyplatou, tak mu dane vysporiadal zamestnavatel a ten nerobil danove priznanie. Robil rocne zuctovanie dane.
Zamestnavatel ma povinnosti RZD vykonat do 31.3.2026. Takze vyplatit preplatky (a teda aj danovy bonus) musi najneskor v aprilovej vyplate, ktora sa u neho bude vyplacat najneskor 13.5.2026. Takze dostane bud 13.4.2026 alebo 13.5.2026. Ak by mal vyplatny termin 30-teho, tak by mu zamtel mohol poslat vyplatu s preplatkom kludne az 30.5.2026.
Co sa tyka danoveho priznania - tam Financna sprava ma povinnost vyplatit najneskor do 10.5.2026 (z ohladom na sviatky). Cize ludia, ktori si sami podali danove priznanie, budu coskoro postupne vyplacani. Niekto dostane v aprili, niekto v maji. Ale to nie je vas pripad, ber teda do uvahy tu prvu moznost.

@anonym_autor
Do 10.5. platí pre tých čo si podávali daňové priznanie.
Ročné zúčtovanie ktoré robil zamestnávateľ má povinnosť vyplatiť preplatok najneskôr v zúčtovaní aprílovej výplaty.