Kedy prídu informácie o dani z nehnuteľností?
zdravim, teraz kvoli tomu hackerovskemu utoku budu meskat aj toto?
alebo kto posiela informaciu o tom, kolko mam platit dan za nehnutelnost?
to posiela mestska cast postou do schranky ?
vdaka.
Za to je zodpovedna mestska cast / mesto. Nemalo by to byt ovplyvnene. Je to na zaklade registracie / priznania, ktoru si pravdepodobne urobila ked ste kupili mehnutelnost.
Ak máš aktivovanu elektr.schranku na slovensko.sk tak to posielajú sem.
@zojazoja ked sa to min rok riesilo cez ten portal, aj tento rok to tam automaticky dojde?
Keď si dedila v r. 2024 a bolo to zapísané do katastra, tak si mala podať daňové priznanie na príslušný mestský / obecný úrad do 30 dní. Na základe toho ti potom bude vyrubená daň, keď máš aktívnu el. schránku tak to budeš mať tam, ak nie, príde ti to poštou.
@martul 2023
Tak potom len čakaj výmer, ale ešte je strašne skoro, u nás chodia začiatkom marca.
@martul aha ale teda toto co sa ma platit do 31.1 je co potom, pardon
To je daň z nehnuteľností, ale tá sa platí len raz, keď v 2024 si nadobudla nehnuteľnosť tak musíš podať daňové, ďalšie roky už nie.
@martul aha a co sa potom ma platit k 31.1 dakujem
@zojazoja aha takze ak sa toto podalo min rok rok za 2023 tak tento rok uz nemusim?
do 31/1 sa podavaju danove priznania, plataky chodievaju tak v maji
@majusqa77 ale to je za prijem nie? to musim do 17.2 poziadat v praci nie?
@zojazoja ok dakujem
Čo má preboha daň z nehnuteľností spoločné s daňou zo mzdy?!
Veď ty musíš ísť do 31.1., ak si nadobudla v r. 2024 nehnuteľnosť a prihlásiť sa k dani z nehnuteľností. Mestský/miestny/obecný úrad to nebude zisťovať. Len ti potom napari pokutu, ak sa neprihlásiš
Ak si nadobudla v 2023 a riadne sa prihlásila do 31.1. 2024, tak už si raz platila daň z nehnuteľností, tento rok ti pride výmer niekedy v máji
@tilly ano muzovi chodi za byt az koncom maja, preto som sa zlakla ze preco 31.1 ale uz to chapem. dakujem vsetkym

obec alebo mesto