Kedy prídu peniaze po schválení opatrovateľského?
Dobrý deň keď mi piatok schválili opatrovateľsky na mamu a už aj prišlo rozhodnutie... Kedy mi ták prídu peniaze na účet a aj za minulé mesiace čo po zadu 🫶🏻 ďakujem za odpovede 🫶🏻❤️
@selest aha takže počkať do 15 marca 🫶🏻
@gabrielka121 Nárok na peňažný príspevok a na jeho výplatu vzniká právoplatným rozhodnutím príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny o jeho priznaní .
Tu nepisu o spatnom vyplateni, https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
@selest
@gabrielka121 to vazne vyplacaju spatne? Ako skontroluju ci dotycny naozaj opatroval. Nerypem len ma to zaujima,lebo podobna situacia je doma
@e1i oni ti majú zaplatiť vlastne od kedy som vybavovala opatrovateľské... A ja som vlastne žiadosť podala 30.11 takže mi zaplatia ten deň aj celý december a aj január február... Tak mam písané v rozhodnutí 🙂
@e1i a mne už prišiel aj komplexný posudok aj na úpravu kúpeľný pre mamu 🙂
@gabrielka121 ale podavala si kompletnu ziadost celu naraz? Lebo napr v tomto pripade u nas,dr si davala nacas vypisat papiere jej trvalo 6t,ze ci beru datum kedy si podala alebo az ked mali komplet podklady k posudeniu. Proste ziadost podali ale 6t cakali na spisanie od obvodnej
@e1i komplet všetko naraz som im dala ... Doktorka mi to ešte na druhý deň popísala tie veci čo mi trebalo 🙂 a od kedy som dala od 30 vtedy mi majú od toho dňa zaplatiť až do marca ... A potom normálne každý mesiac platiť už sumu akú mám mať 🙂
@gabrielka121 este neviem ci nieje taka moznost ze pojdes na urad ze sa vzdavas moznosti odvolania a tym padom uz v tom marci by si isto mala dostat
Lebo oni maju na vsetko lehoty..

Este plynie 15 dnova lehota na odvolanie cize buduci vyplatny termin by ste mali podla mna dostat. Co je o mesiac. Aspon tak to bolo u nas..