icon

Kedy prídu peniaze po schválení opatrovateľského?

gabrielka121
14. feb 2025

Dobrý deň keď mi piatok schválili opatrovateľsky na mamu a už aj prišlo rozhodnutie... Kedy mi ták prídu peniaze na účet a aj za minulé mesiace čo po zadu 🫶🏻 ďakujem za odpovede 🫶🏻❤️

selest
14. feb 2025

Este plynie 15 dnova lehota na odvolanie cize buduci vyplatny termin by ste mali podla mna dostat. Co je o mesiac. Aspon tak to bolo u nas..

gabrielka121
autor
14. feb 2025

@selest aha takže počkať do 15 marca 🫶🏻

e1i
14. feb 2025

@gabrielka121 Nárok na peňažný príspevok a na jeho výplatu vzniká právoplatným rozhodnutím príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny o jeho priznaní .

Tu nepisu o spatnom vyplateni, https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...

e1i
14. feb 2025

@selest
@gabrielka121 to vazne vyplacaju spatne? Ako skontroluju ci dotycny naozaj opatroval. Nerypem len ma to zaujima,lebo podobna situacia je doma

gabrielka121
autor
14. feb 2025

@e1i oni ti majú zaplatiť vlastne od kedy som vybavovala opatrovateľské... A ja som vlastne žiadosť podala 30.11 takže mi zaplatia ten deň aj celý december a aj január február... Tak mam písané v rozhodnutí 🙂

gabrielka121
autor
14. feb 2025

@e1i a mne už prišiel aj komplexný posudok aj na úpravu kúpeľný pre mamu 🙂

e1i
14. feb 2025

@gabrielka121 ale podavala si kompletnu ziadost celu naraz? Lebo napr v tomto pripade u nas,dr si davala nacas vypisat papiere jej trvalo 6t,ze ci beru datum kedy si podala alebo az ked mali komplet podklady k posudeniu. Proste ziadost podali ale 6t cakali na spisanie od obvodnej

gabrielka121
autor
14. feb 2025

@e1i komplet všetko naraz som im dala ... Doktorka mi to ešte na druhý deň popísala tie veci čo mi trebalo 🙂 a od kedy som dala od 30 vtedy mi majú od toho dňa zaplatiť až do marca ... A potom normálne každý mesiac platiť už sumu akú mám mať 🙂

selest
14. feb 2025

@e1i ak je clovek odkazany na opateru niekto ho opatrovat musel..

selest
14. feb 2025

@gabrielka121 este neviem ci nieje taka moznost ze pojdes na urad ze sa vzdavas moznosti odvolania a tym padom uz v tom marci by si isto mala dostat
Lebo oni maju na vsetko lehoty..

e1i
14. feb 2025

@selest ved ja viem. To su uz blbe vztahy tu.

e1i
14. feb 2025

@selest len ako dokazu ze sa zrovna ten co ziada op staral. Staraju sa vsetci okolo a ten dotycny len vezme peniaz?

selest
14. feb 2025

@e1i to neriesia veria mu.