icon

Kedy zaplatiť daň z prenájmu bytu?

25. mar 2025

Ahojte,

viete mi povedať do kedy je potrebné vyplatiť daň z prenájmu bytu? Minulý týždeň som odovzdala na daňovom úrade papiere ale nepýtala som sa do kedy je to potrebné vyplatiť 🤦‍♀️

zojazoja
25. mar 2025

mne podaval za mna jeden uctovnik a napisal mi do emailu, že mi to pride poštou od Finančnej správy. Treba čakať na ich vyzvanie.Že neplatí sa teraz hneď.

wade
Autor odpoveď zmazal
katarinaba
25. mar 2025

@zojazoja tebe pride, ale vies ty, ako je na tom autor prispevku? Inak by som si overila, ci to OUD nemas uz pridelene, lebo mozno budes darmo cakat, ak ho prideleny mas.

@wade trochu si sa sekol, tento rok je 31.3.2025 pondelok, takze toto je posledny termin aj na podanie DP aj na uhradu dane, vymaz svoj prispevok lebo je nespravny

@autor - over si na financnej sprave, ci ti bolo pridelene OUD. Ak ano, termin mas do 31.3.2025. Ak nie, cakas na list z DU, v ktorom ti oznamia tvoje OUD a tam mas potom 8 dni na uhradu od dorucenia oznamenia.

https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s...

zojazoja
25. mar 2025

@katarinaba to je ten účet daňovníka, ano?

katarinaba
25. mar 2025

@zojazoja ano, osobny ucet danovnika. Pokial ti bol priradeny, tak mas termin do 31.3.2025. Na tej adrese co som dala zadaj svoje DIC a tam ti napise, ci ho mas, alebo ci ti nebol este prideleny. Dalsiu dan uz platis sama - sama si zostavis cislo uctu (predcislie podla druhu dane). Uz sa budes riadit zakonnymi lehotami.
A prosim, nikdy neodporucaj druhym to co bolo odporucene tebe. Dane su velmi individualna zalezitost, co plati pri tebe, pri inom nemusi.

zojazoja
25. mar 2025

@katarinaba dobre, ďakujem veľmi pekne, idem si to preveriť. P.S. véd ja som jej nedoporucovala, napisala som jej ako to je u mna

katarinaba
25. mar 2025

@zojazoja ja chapem, ale ludia to zoberu tak, ze to tak ma byt, obzvlast, ze si spomenula uctovnika. Ked si pozries, druhy prispevok je chybny a aj tak dostal like. Teraz kolko ludi zaplati dan 2.4.2025? To iste sa moze stat, ze budu ludia cakat na oznamenie z FS, lebo tak to odporucil uctovnik. Zial, ludia nevidia dalsie suvislosti, preto by na odborne temy mali odpovedal len ludia, co tomu naozaj rozumeju. Nemyslim to v zlom, ale zial takto ludia funguju.

pieksamaki
25. mar 2025

@katarinaba ja som tam dala like....ale nepozrela som kalendár až teraz...zvyčajne to je vtedy keď posledný marcový den vychádza na víkend....tak potom je to najbližší pondelok.....
Tak ludia sa učia postupne....tie rôznorodosti statusov co ma aj finančná správa nestíhajú sledovať bežní smrtelnici. Ale zodpovední clovek si to vždy overi na webovej stránke..

wade
25. mar 2025

@katarinaba dik za opravu, zly mesiac som mrkol

katarinaba
25. mar 2025

@pieksamaki ale dane su o detajloch.