icon

Koho požiadať o pomoc s daňovým priznaním?

romana123456
14. mar 2025

Dobrý deň prajem chcem sa opýtať daňové priznanie mi musí spraviť len účtovníčka? Alebo ak si dám potrebné tlačivá do kopy to znamená ročné zúčtovanie od zamestnávateľa mám.stačí zájsť na daňový úrad a už mi tam pomôžu s tým? Áno zo zákona by mi mal to spraviť asi aj zamestnávateľ ale ide o to že idem si žiadať daňový bonus za rok 2024 a ja pracujem len na pol.uvazok + manželov príjem sa bude spájať k tomu také komplikovanejšie ale jeho účtovníčka z práce vravela že malo by to fungovať tak že dám do kopy tlačivá zájdem na daňový úrad a oni už s tým pomôžu.Je to tak ? Lebo povedala že teoreticky by mali 🙂 ďakujem za rady

janai1
14. mar 2025

@romana123456 nie, nie je to tak. Daňové priznanie si musíš urobiť sama napr. tu https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-s... a to zanesieš na DÚ.
A keďže je očividné, že to nevieš, nechápem prečo si si nepožiadala zamestnávateľa vo februári. Nájdi si účtovníčku

bellaa3007
14. mar 2025

učtovníčka vie toho asi menej ako ty.
Musí ti niekto spraviť danové priznanie, na danový ho len zanesieš vypracované

bellaa3007
14. mar 2025

@janai1 ved píše, že si žiada o danový bonus a dokladajú príjem obaja. V ročnom zučtovaní sa to neda.

romana123456
autor
14. mar 2025

@janai1 pretože môj zamestnávateľ mi robí len ročné zúčtovanie.A manželovi účtovníčka podotýkam štátna zamestnankyna povedala že na daňovom by mi to mali spracovať asi že nevie to len teoreticky by mali.Ona to chcela aj spraviť mu daňové aby bol vrátený daňový bonus ale nevychádza mu to preto sa musíme spojiť .

romana123456
autor
14. mar 2025

@romana123456 teda s manželom prijem do kopy minuloročný

veronikaszabova
14. mar 2025

@romana123456 nie, na DU ti to nikto nespracuje

romana123456
autor
14. mar 2025

@veronikaszabova ok ja len informácia už som našla účtovníčku čakám na odpoveď jej 🙂

natalka13
14. mar 2025

Vies si predstavit zeby tam teraz ked sa prijimaju DP este baby vyplnali ludom DP?
Ved si to urob online tam ta to upozorni na chyby.