Koľko budem mať preplatok na daňovom priznaní?
Baby , prosím, viete mi niektorá povedať , koľko vyjde preplatok? Dakujem
tak tu nepomoze ani vestecka gula
cca 1073 eur
ak vsak nepoberas starobny, predcasny starobny alebo vysluhovy dochodok k 1.1.2024
@katarinaba nie nie , nič z toho. Ďakujem veľmi pekne
Este dodam, ze to plati ak toto bol tvoj jediny prijem. Preco ti neuplatnovali NCZD? Nechcela si?
@katarinaba ano, jediný a neuplatňuje si u nás vo firme nikto, lebo my sme hodnotení na základe odmien o ktorých rozhoduje vedúci. Ak by som si uplatnila nzcd, o toľko mi da nižšie odmeny. A tie vraj nie sú právne vymahatelne
To co je za sprostost? Odmena sa stanovuje na zaklade niecoho - vykon, ukol, cas, obrat. Zdanenie prichadza az potom, co su jasne: zakladna mzda, odmeny, priplatky - teda hruba mzda.
Ale ok, aspon mas nasetrene.
@katarinaba my máme 1,2 násobok minimálnej mzdy , odmeny sú vždy pohyblivé, podľa toho či odrobim víkendy, či mám dovolenku. Preto ani daňový bonus si mesačne neuplatnujeme
Este raz - ani dan ani danovy bonus nema nic spolocne so zakladnou mzdou, odmenami, premiami a neviem cim este. Ten rozdiel co by dali tebe posielaju do statneho rozpoctu. Na ich nakladoch ani na cash flow sa to nijako neodrazi. Opat sa zbavuju zodpovednosti, povinnosti a asi skor pocitaju cistu mzdu - co je tiez nezakonne. Ale ked su zamestnanci spokojni ...
@katarinaba ja som sa s tymto uz stretla viackrat
@majusqa77 aj ja. Navyse im poslu potvrdenia o mzde, nech si porobia danove priznania. Zbavuju sa povinnosti jedna radost.
Najnovsie som sa dozvedela, ze nejaky zamestnavatel si zacal pytat za rocne zuctovanie 20 EUR 😀 (precitana info, neviem potvrdit, ale verim tomu, lebo ludia su schopni vsetkeho)
@katarinaba jop. aj to, ze im budu zrazat transakcnu dan....
@majusqa77 😲😅😂
Vychádza to konkrétne preplatok 1072,84 €
@monika195630 nic, dan aj bonus su vyrovnane

podla coho