Koľko dane vráti syn pri daňovom priznaní B?
Vedeli by ste prosim poradit, ci bude syn platit nejaku velku sumu na danovom priznani naspat danovemu uradu? Nepracoval v zahranici, ani nemal inu pracu, nema deti apod. Len tento prijem
Vyzera to asi takto:

@lilianka28 a kolko vznikol preplatok prosim?
Zhruba 1070 € by mu mali vrátiť
@lilianka28 praveze sme to pocitali a mam obavu, ze to moze byt podobna suma na vratenie. Jedna kalkulacka nam vypocitala -975 nejak tak a zase druha -292 vsetky sumy na vratenie. Som z toho smutna, ze mozno to je vseljako, ja sa do toho nerozumiem
Tie kalkulačky sú všelijaké a len orientačné. Ale keď ti ukazuje výsledok s mínusom, tak vlastne je to preplatok, nie že on bude platiť.
Treba vyplniť tlačivo DP online, tam ti ukazuje čo všetko treba vyplniť, prípadne účtovníčku čo s tým robí požiadať o vyplnenie DP.
Tu ti to počíta správne - súhlasím, že bude mať preplatok viac ako 1 000.- eur
https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...
@patka06 vobec nerozumiem ostatnym veciam, mna zaujima len rychly vypocet, ze co a ako financne sa mame zariadit
@emmaschytte ved ti to tu pisu,bude mat preplatok
@emmaschytte údaje, čo si tu nafotila, opíš do tlačiva, čo som dala link ... dvojklikom na riadok, ktorý ti označí , sa ti objaví výsledok
Je to úplne jednoduché
Takze moj syn si “prilepsi” o 1000€ tak? V pozitivnom zmysle slova
@emmaschytte Ano, ak teda nemal iny prijem,iba tento.
@emmaschytte Preplatok 1072,84
@patrik565 nie nevyjde
@patrik565 čiastkový základ dane (16026,94)- nezdanitelma cast zakladu dane ( 5 646,48) =10 380,5 x 19% (sadzba dane )=1 972,29 - zrazene preddavky (1972,30 ) = 0,10 centov
@bernarda45 nevráti mi nič štat?
@patrik565 nie, ved som vam tam dala vypocet
@emmaschytte ak máte záujem , vypracujem daňové priznanie
@emmaschytte veď čo je mínus, tak to je suma, čo ti vráti daňový úrad.

Treba podať DP ale typ A, keďže mal len tento príjem zo zamestnania.
A nebude platiť nič, práve že mu vznikne preplatok.