Koľko dávať svokre na nájom a stravu?
Ahojte, aj keď som sa veľmi bránila, ale kým s priateľom nepostavíme dom tak som pristúpila na to, že pôjdem bývať ku svokre, max na 2 roky. Chcem sa opýtať, koľko by som jej mala mesačne prispievať na chod domácnosti a stravu? Môj priateľ jej dáva 100€, ja som ochotná jej tiež dať 100€, síce povedala že nič odomňa nechce, ale chcem jej prispievať, nechcem aby ma živila, predsa len chudina ešte pracuje a chodí aj na nočné, plat má mizerný, varí každý deň. Myslite že 100€ bude v poriadku ? Koľko ste platili alebo platíte vy ? Ja mám plat 1000€ v čistom plus s priateľom šetríme na dom. Ď. 🙂
@anonym_autor 100 je tak akurát na chod domácnosti, energie a strava je kde?
@anonym_autor prejes určite viac ako 100€, plus ešte aspoň na energie cosi....daj jej minimálne 200€.
Chce aby ste ušetrili cosi, je to od nej veľmi pekne. Revansuj sa aj pomocou v dome
Kokos, že 100€. Veď sa stravujete 3 mesiace samy v podnájme - na skušku. To asi aj okoktaviete keď vás realita prefacká. Už že vlastný syn dáva 100€ je sprosté. A elektrinu vodu atď nepotrebujete? Peries v potoku? Hanba by na fackovala aj doma. A ty veríš, že z tvojho príjmu a priateľovi za 2 roky postavíte dom, hej?
Buď si dala fakt malo info alebo si hrozne naivná. Už si žila niekedy sama kedy si si platila všetky mesačné náklady?? A to vôbec nerátam oblečenie. Kozmetika tak Max 20e, teda šampón. Sprchač, pasta, hygienické potreby a finito.
300e kľudne daj a aj tak je to malo.
Bývanie aj so stravou minimálne 300 eur
To je iba na najom, alebo najom aj jedlo? Ak date 100+100 na najom, je to dost. Na jedlo je to uz ale malo, mali by ste kupovat aj potraviny. Ved ste zili sami a snad viete, kolko vas vyslo jedlo mesacne. Jest musite sami, aj ked u niekoho byvate, tam sa skrtat neda. Alebo spravte nakup a raz uvarite vy, raz svokra.
@anonym_autor 200 na energie, teda elektrina, kúrenie, voda, tv, internet. A zoberte ju raz za mesiac alebo dvakrát za mesiac na nákup ak Vám varí, teda mäsa, zemiakov, vajec, múky a základných potravín a to zaplatte aspoň na polovicu, teda ak bude nákup mesačný stáť 160 eur dajte jej 80, plus také veci ako jogurty, šunky, ovocie si kupujte sami.
@anonym_autor to je veľmi symbolické, ak len 100 €. Ak toľko berie od syna, tak ok, to je ich vec, je to jej syn. Ja by som dávala určite viac, min. 250 € aj viac, ak je to ozaj so stravou, že si už nič nekupuješ sama (nerátam nejaké snacky a drobnosti)
Si robis srandu s tými 100 eurami?, však to nepokryje ani stravu na týždeň, realne by ste mali 300+300
@anonym_autor A hoci nechce nič, trvaj na tom že jej dáš, sama píšeš, že nemá veľa peňazí. Ak nejako bude kúzliť a ostanú jej peniaze môže šetriť a potom Vám dať na zariadenie domčeka alebo vnukovi/vnučke ked budete mať mimino, ale proste patrí sa dať a nech aj ona nežije v strese ako vyjde...
na energie, byvanie je 100+100EUR ok.. ale stravu by ste mali kupovat, nosit, varit = prispievat a nenechavat ju nech to kupuje a chova vas. Nejde len o peniaze, ale ak este tolko pracuje, nocne a pod.. tak proste jej treba pomoct aj nakupmi a varenim.
Hanba by ma fackala, keby ma zivila za 100e a z toho este platila vodu, elektriku a plyn.
A 2 roky u svokry sa ti pretiahne aj na 3,5 r. To fakt vsetci musite mat dom, ked nemate ani na byt?
@anonym_autor
si ochotná jej dať 100€? 😵💫
za mesiac? aj so stravou, ktorú vám ona ešte uvarí??
a vôbec, že sa nehanbíte? ona býva bez muža?
Choďte do podnájmu a začnite si variť, prať atď... a vyjde Vás to nakoniec 1500 mesačne, prepadla by som sa hanbou mať mama hotel a platiť almužnu, ak si normálna aspoň trocha tak minimálne 300 dáš, alebo 150 za nájom a variť a jedlo kupovať si budete všetko sami
Ale ak majú obed v práci tak aspoň po tých 100€ každý a treba jej pomáhať, upratať , oprať si sami, pomôcť jej nakúpiť a pod., aby ste ju veľmi nezaťažovali.
Teraz kde byvas? Ja by som radsej ostala rok-dva u rodicov ako u frajerovej mamy. Viem, ze toto si sa nepytala, ale porozmyslaj nad tym.
Na stravu jej dávaj aspoň 250-300 eur a niečo prispej na chod domácnosti. Za 100 eur si choď ochotne bývať do podnájmu alebo do hotela.
Hanba by ma fackala, keby ma zivila za 100e a z toho este platila vodu, elektriku a plyn.
A 2 roky u svokry sa ti pretiahne aj na 3,5 r. To fakt vsetci musite mat dom, ked nemate ani na byt?
@katkazatka no ked pozeram u nas ceny, tak stavba domu je lacnejsia ako byty casto... :D ak maju pozemok :D
Aspon 400 jej davaj
@anonym_6fd7d6 Už keď neporadíš, aspoň netrep blbosti.
Tak hlavne to nie je tvoja svokra, ale cudzia zena, kym je to len priatel. Takze sa dost cudujem, ze by ta nechala byvat zadarmo - to by bola ona hlupa a ty takpovediac nevychovana vyzirka.
Ten dom planujete ako stavat? Beriesi si hypo na stavbu? Pozemok uz mate kupeny? Ak ano, tak za dva roky by sa to dalo stihnut. Ak nie a este len setrite a nechcete hypo, nebudete byvat nikdy 😉
@anonym_autor Jeeejda, ja som taka vdacna za moju svokru ktora uz nie je medzi nami, ze od nas s muzom nechcela ani cent. Byvali sme u nich cca 1rok. Ja som vtedy ani nepracovala, robil len muz, ale nezobrali od nas absolutne nic. Pomahali sme so vsetkym co bolo treba ci v dime, kuchyni, v zahrafe, na poli, vinici a pod. Ale peniaze nechceli vobec. Chvala Bozku aj za takych dobrych ludi. Potom sme si kupili byt a sli do vlastneho.
100 eur davat za byvanie a stravu cudzej osobe 😀. To nemozes ani mysliet vazne. A este vies, ze chudina nema peniaze. Ty zarobis 1000 a jej za vsetko 100 eur chces dat. Toto je troll.
@anonym_autor Jeeejda, ja som taka vdacna za moju svokru ktora uz nie je medzi nami, ze od nas s muzom nechcela ani cent. Byvali sme u nich cca 1rok. Ja som vtedy ani nepracovala, robil len muz, ale nezobrali od nas absolutne nic. Pomahali sme so vsetkym co bolo treba ci v dime, kuchyni, v zahrafe, na poli, vinici a pod. Ale peniaze nechceli vobec. Chvala Bozku aj za takych dobrych ludi. Potom sme si kupili byt a sli do vlastneho.
@anonym_5829fe snáď vás tu teraz nezlynčujú
jej chcem sa k vám nasťahovať ked postavite dom ja tebe dám 100 eur na mesiac jej a ešte bohato ušetrim.Snad si z nás všetkých robiš srandu.Hanba by ma fackovala dať 100 eur zvlašť ked ako píšeš malo zaraba ona sama.
Tak hlavne to nie je tvoja svokra, ale cudzia zena, kym je to len priatel. Takze sa dost cudujem, ze by ta nechala byvat zadarmo - to by bola ona hlupa a ty takpovediac nevychovana vyzirka.
Ten dom planujete ako stavat? Beriesi si hypo na stavbu? Pozemok uz mate kupeny? Ak ano, tak za dva roky by sa to dalo stihnut. Ak nie a este len setrite a nechcete hypo, nebudete byvat nikdy 😉
@anonym_90be56 pozemok mame, chceme brať hypo samozrejme
@anonym_5829fe
tak asi nie každý je ochotný živiť, dvoch dospelých pracujúcich ľudí, či?
a nikde nepíše o " svokrovi".
nie každý je rovnako majetný.
@anonym_5829fe vám to nebolo ani trošku trápne?

Aspon 400 jej davaj