icon

Koľko dávať svokre na nájom a stravu?

Včera o 15:01

Ahojte, aj keď som sa veľmi bránila, ale kým s priateľom nepostavíme dom tak som pristúpila na to, že pôjdem bývať ku svokre, max na 2 roky. Chcem sa opýtať, koľko by som jej mala mesačne prispievať na chod domácnosti a stravu? Môj priateľ jej dáva 100€, ja som ochotná jej tiež dať 100€, síce povedala že nič odomňa nechce, ale chcem jej prispievať, nechcem aby ma živila, predsa len chudina ešte pracuje a chodí aj na nočné, plat má mizerný, varí každý deň. Myslite že 100€ bude v poriadku ? Koľko ste platili alebo platíte vy ? Ja mám plat 1000€ v čistom plus s priateľom šetríme na dom. Ď. 🙂

Strana
z3
anonym_6fd7d6
Včera o 15:04

Aspon 400 jej davaj

markusrasford
Včera o 15:04

@anonym_autor nie to je malo. Tak 200 aspoň ty a 200 priatel

anonym_a5a54a
Včera o 15:05

@anonym_autor 100 je tak akurát na chod domácnosti, energie a strava je kde?

gejb
Včera o 15:08

@anonym_autor prejes určite viac ako 100€, plus ešte aspoň na energie cosi....daj jej minimálne 200€.
Chce aby ste ušetrili cosi, je to od nej veľmi pekne. Revansuj sa aj pomocou v dome

svetlonos
Včera o 15:11

Kokos, že 100€. Veď sa stravujete 3 mesiace samy v podnájme - na skušku. To asi aj okoktaviete keď vás realita prefacká. Už že vlastný syn dáva 100€ je sprosté. A elektrinu vodu atď nepotrebujete? Peries v potoku? Hanba by na fackovala aj doma. A ty veríš, že z tvojho príjmu a priateľovi za 2 roky postavíte dom, hej?
Buď si dala fakt malo info alebo si hrozne naivná. Už si žila niekedy sama kedy si si platila všetky mesačné náklady?? A to vôbec nerátam oblečenie. Kozmetika tak Max 20e, teda šampón. Sprchač, pasta, hygienické potreby a finito.
300e kľudne daj a aj tak je to malo.

anonym_178f82
Včera o 15:12

Bývanie aj so stravou minimálne 300 eur

anonym_5f4e0d
Včera o 15:13

To je iba na najom, alebo najom aj jedlo? Ak date 100+100 na najom, je to dost. Na jedlo je to uz ale malo, mali by ste kupovat aj potraviny. Ved ste zili sami a snad viete, kolko vas vyslo jedlo mesacne. Jest musite sami, aj ked u niekoho byvate, tam sa skrtat neda. Alebo spravte nakup a raz uvarite vy, raz svokra.

marsmykkok
Včera o 15:18

@anonym_autor 200 na energie, teda elektrina, kúrenie, voda, tv, internet. A zoberte ju raz za mesiac alebo dvakrát za mesiac na nákup ak Vám varí, teda mäsa, zemiakov, vajec, múky a základných potravín a to zaplatte aspoň na polovicu, teda ak bude nákup mesačný stáť 160 eur dajte jej 80, plus také veci ako jogurty, šunky, ovocie si kupujte sami.

vikusjk
Včera o 15:21

@anonym_autor to je veľmi symbolické, ak len 100 €. Ak toľko berie od syna, tak ok, to je ich vec, je to jej syn. Ja by som dávala určite viac, min. 250 € aj viac, ak je to ozaj so stravou, že si už nič nekupuješ sama (nerátam nejaké snacky a drobnosti)

zuzubb007
Včera o 15:24

Si robis srandu s tými 100 eurami?, však to nepokryje ani stravu na týždeň, realne by ste mali 300+300

marsmykkok

@anonym_autor A hoci nechce nič, trvaj na tom že jej dáš, sama píšeš, že nemá veľa peňazí. Ak nejako bude kúzliť a ostanú jej peniaze môže šetriť a potom Vám dať na zariadenie domčeka alebo vnukovi/vnučke ked budete mať mimino, ale proste patrí sa dať a nech aj ona nežije v strese ako vyjde...

simca06022011

na energie, byvanie je 100+100EUR ok.. ale stravu by ste mali kupovat, nosit, varit = prispievat a nenechavat ju nech to kupuje a chova vas. Nejde len o peniaze, ale ak este tolko pracuje, nocne a pod.. tak proste jej treba pomoct aj nakupmi a varenim.

katkazatka
Včera o 15:26

Hanba by ma fackala, keby ma zivila za 100e a z toho este platila vodu, elektriku a plyn.
A 2 roky u svokry sa ti pretiahne aj na 3,5 r. To fakt vsetci musite mat dom, ked nemate ani na byt?

mondolina
Včera o 15:28

@anonym_autor
si ochotná jej dať 100€? 😵‍💫
za mesiac? aj so stravou, ktorú vám ona ešte uvarí??
a vôbec, že sa nehanbíte? ona býva bez muža?

zuzubb007
Včera o 15:29

Choďte do podnájmu a začnite si variť, prať atď... a vyjde Vás to nakoniec 1500 mesačne, prepadla by som sa hanbou mať mama hotel a platiť almužnu, ak si normálna aspoň trocha tak minimálne 300 dáš, alebo 150 za nájom a variť a jedlo kupovať si budete všetko sami

petronelag
Včera o 15:30

Ale ak majú obed v práci tak aspoň po tých 100€ každý a treba jej pomáhať, upratať , oprať si sami, pomôcť jej nakúpiť a pod., aby ste ju veľmi nezaťažovali.

namornicka

Teraz kde byvas? Ja by som radsej ostala rok-dva u rodicov ako u frajerovej mamy. Viem, ze toto si sa nepytala, ale porozmyslaj nad tym.

billy_jean

Na stravu jej dávaj aspoň 250-300 eur a niečo prispej na chod domácnosti. Za 100 eur si choď ochotne bývať do podnájmu alebo do hotela.

simca06022011
Včera o 15:32
@katkazatka

Hanba by ma fackala, keby ma zivila za 100e a z toho este platila vodu, elektriku a plyn.
A 2 roky u svokry sa ti pretiahne aj na 3,5 r. To fakt vsetci musite mat dom, ked nemate ani na byt?

@katkazatka no ked pozeram u nas ceny, tak stavba domu je lacnejsia ako byty casto... :D ak maju pozemok :D

anonym_6fea9d
Včera o 15:33
@anonym_6fd7d6

Aspon 400 jej davaj

@anonym_6fd7d6 Už keď neporadíš, aspoň netrep blbosti.

maca1984
Včera o 15:35

100 je extrémne málo

anonym_90be56
Včera o 15:36

Tak hlavne to nie je tvoja svokra, ale cudzia zena, kym je to len priatel. Takze sa dost cudujem, ze by ta nechala byvat zadarmo - to by bola ona hlupa a ty takpovediac nevychovana vyzirka.

Ten dom planujete ako stavat? Beriesi si hypo na stavbu? Pozemok uz mate kupeny? Ak ano, tak za dva roky by sa to dalo stihnut. Ak nie a este len setrite a nechcete hypo, nebudete byvat nikdy 😉

anonym_5829fe
Včera o 15:36

@anonym_autor Jeeejda, ja som taka vdacna za moju svokru ktora uz nie je medzi nami, ze od nas s muzom nechcela ani cent. Byvali sme u nich cca 1rok. Ja som vtedy ani nepracovala, robil len muz, ale nezobrali od nas absolutne nic. Pomahali sme so vsetkym co bolo treba ci v dime, kuchyni, v zahrafe, na poli, vinici a pod. Ale peniaze nechceli vobec. Chvala Bozku aj za takych dobrych ludi. Potom sme si kupili byt a sli do vlastneho.

eviq
Včera o 15:37

@anonym_autor 100 je veľmi málo. :(

anonym_1187d9
Včera o 15:37

100 eur davat za byvanie a stravu cudzej osobe 😀. To nemozes ani mysliet vazne. A este vies, ze chudina nema peniaze. Ty zarobis 1000 a jej za vsetko 100 eur chces dat. Toto je troll.

autor
Včera o 15:38
@anonym_5829fe

@anonym_autor Jeeejda, ja som taka vdacna za moju svokru ktora uz nie je medzi nami, ze od nas s muzom nechcela ani cent. Byvali sme u nich cca 1rok. Ja som vtedy ani nepracovala, robil len muz, ale nezobrali od nas absolutne nic. Pomahali sme so vsetkym co bolo treba ci v dime, kuchyni, v zahrafe, na poli, vinici a pod. Ale peniaze nechceli vobec. Chvala Bozku aj za takych dobrych ludi. Potom sme si kupili byt a sli do vlastneho.

@anonym_5829fe snáď vás tu teraz nezlynčujú

alickapusinka

jej chcem sa k vám nasťahovať ked postavite dom ja tebe dám 100 eur na mesiac jej a ešte bohato ušetrim.Snad si z nás všetkých robiš srandu.Hanba by ma fackovala dať 100 eur zvlašť ked ako píšeš malo zaraba ona sama.

autor
@anonym_90be56

Tak hlavne to nie je tvoja svokra, ale cudzia zena, kym je to len priatel. Takze sa dost cudujem, ze by ta nechala byvat zadarmo - to by bola ona hlupa a ty takpovediac nevychovana vyzirka.

Ten dom planujete ako stavat? Beriesi si hypo na stavbu? Pozemok uz mate kupeny? Ak ano, tak za dva roky by sa to dalo stihnut. Ak nie a este len setrite a nechcete hypo, nebudete byvat nikdy 😉

@anonym_90be56 pozemok mame, chceme brať hypo samozrejme

mondolina
Včera o 15:39
@anonym_5829fe

@anonym_5829fe
tak asi nie každý je ochotný živiť, dvoch dospelých pracujúcich ľudí, či?
a nikde nepíše o " svokrovi".
nie každý je rovnako majetný.

anonym_9f9193
Včera o 15:40
@anonym_5829fe

@anonym_5829fe vám to nebolo ani trošku trápne?

Strana
z3