Koľko peňazí považujete za nadpriemerný príjem?
Čo je v dnešnej dobe podľa vás považované za nadpriemerný príjem? V jednej dnešnej diskusií ma zarazilo, že niekto pomenoval 900€ v čistom za "skoro minimálku". To je cca 1160€ v hrubom, čo je plat ktorý kopa firiem ponúka napr. na administratívnych pozíciách bez špeciálnej kvalifikácie, rovnako ako na iných miestach. Priemerná mzda v 3. štvrťroku dosiahla 1580€, čo je 1190€ v čistom. To ozaj všetci zarábate nadpriemerne a vaši muži nosia domov 2000 a viac? Je možnosť anonymne diskutovať, tak by ma to skutočne zaujímalo. Lebo mám pocit že buď niekto zavádza, alebo sa tu zrovna zišli všetci vyššie zarábajúci.
Za mna je nadpriemer napriklad 2,5 v cistom
@crazy_cat_lady nie môj muž nikdy nemal 2k a som hlboko pod priemerom ale 2k a viac by ozaj bodlo
@anonym_autor zbytocna snaha, co cakas , jednostranne odpovede? to snad nie.
@crazy_cat_lady nie môj muž nikdy nemal 2k a som hlboko pod priemerom ale 2k a viac by ozaj bodlo
@anonym_bb3144 moj manzel ma viac, ja mam ovela nizsi plat, ale za mna tych 2,5 je nadpriemer s ktorym by som bola spokojna :D
Zarábam 1800,muz 1200.Da sa.
@anonym_autor 2100€ v cistom, korporat, BA. Myslim, ze je to nadpriemer. Muza nemam.
Momentálne je minimalka cca 750 eur netto. Ona zarobí 900 eur netto.
To je 150 eur rozdiel, takze áno, skoro zarobí minimalku
Nepíše kde žije, aké ma vzdelanie, kvalifikáciu, prác. pozicu, prax…..to všetko sú premenné ktoré ovplyvňujú vysku príjmu
Asi je rozdiel medzi mzdami niekde v Čadci, Krompachoch…. a rozdiel v BA, KE, TT, NR,
@anonym_autor nadpriemerný príjem 2500 eur v čistom
Manžel má 2800-3000 mesačne + moja RD. Ale stále je to “ v našich kruhoch “ málo..
Ja som za to vďačná, stále to považujem za nadpriemer a snažím sa rozumne hospodáriť. Odkladať minimálne 500-800€ a nemíňať na blbosti.
Ja mám v čistom 1300€, to beriem ako taký priemer, muž 1900€ to vnímam ako jemný nadpriemer, keď sa na to pozriem zoširoka... ale v BA kraji, kde žijeme, je to u oboch podpriemer... toto veľmi ovplyvňuje pohľad si myslím
@anonym_autor 2100€ v cistom, korporat, BA. Myslim, ze je to nadpriemer. Muza nemam.
@anonym_04b74a Ja 1900€ v čistom a doteraz som to považovala za nadpriemer, ale evidentne sa v tejto krajine máme lepšie ako si myslíme, a toto je vlastne len taký obyčajný priemer 😃
2000 uz je podla mna nadpriemer. 1000 priemer 1500 by bolo momentalne akurat aby som nemusela pozerat co kolko stoji a aby sme vedeli v pohode aj odlozit ale nemame tolko teraz ani ja ani muz..
ALE je velmi dolezite porovnat aj pracu samotnu pretoze bolo obdobie kedy muz zarabal lepsie peniaze nosil ale som ho videla vecer hodinu a z vikendu tak akurat pol nedele.vtedy som ja musela pracovat na skrateny aby som stihala domacnost a skolku co malo za nasledok znizenie mojho prijmu o cca tretinu.malo to vplyv na nas vzah aj jeho vztah s dcerou aj jeho zdravie..ked prisli naozaj velke zdravotne problemy zmenil pracu okamzite plat isiel dolu o niekolko stoviek ale ja mam zrazu doma muza o 15.00 hra sa s detmi pise ulohy zobere na prechadzku vikendy travime spolu od rana do vecra. ja neletim z roboty s vyplazenym jazykom do obchodu a pre deti.. takze vsetko to ma svoje pre aj proti.. radsej sa na par rokov uskromnime kym su deti male obetujeme dovolenku pri mori a na nove auto tiez tak skoro nebudeme mat. ked deti podrastu a budu samostatnejsie aj v tej robote sa bude dat travit viac casu aj penazi bude potom viac.
Môj zarobí 5300 vo Švajčiarsku, ja cca 1000 na farmasi. K čomu ti táto info pomôže? Odkladáme mesačne 2000€ z muzovho prijmu, zvyšom potrebuje na reziu vo švajci a ja potrebujem moje na režiu na SR. Tých 2000€ mesačne je OK na SR.
Ja mám v čistom 1300€, to beriem ako taký priemer, muž 1900€ to vnímam ako jemný nadpriemer, keď sa na to pozriem zoširoka... ale v BA kraji, kde žijeme, je to u oboch podpriemer... toto veľmi ovplyvňuje pohľad si myslím
@anonym_c2460c S tým krajom máš asi pravdu. Na BA ceny bývania 1900 naozaj nie je možné brať ako nadpriemer, zatiaľ čo v iných oblastiach by sa s takým platom žilo asi o dosť ľahšie.
Nuž tak ti poviem, ja ako lekárka zarábam necelú 3ku v hrubom ako lekárka v kúpeľoch. V BA by mi samej nevyšla z toho platu ani hypotéka na 2i byt zrekonštruovaný.
2000+je podla mna nadpriemer
@anonym_c2460c S tým krajom máš asi pravdu. Na BA ceny bývania 1900 naozaj nie je možné brať ako nadpriemer, zatiaľ čo v iných oblastiach by sa s takým platom žilo asi o dosť ľahšie.
@anonym_autor ja mám 1900e okres Vranov, som spoko
v roku 2025 je median prijmu 1350 € v hrubom na Slovensku, samozrejme tam nie su zaratane rozne socialne davky, opatrovatelske atd
tj polovica ludi mammenej ako je tato suma a polka ma viac
zhruba 10% zaraba nad 3000€
Ja ako nadpriemer považujem 2500 a vyššie v čistom. 1100 v hrubom je fakt žobračenka pri dnešných cenách….minimalne pre mna v BA
Akurat som riesila svoj cisty rocny prijem, vyssiel na urovni okolo 3100 eur/mes/cisteho k tomu plus stravne tak okolo 3200 eur/mes/cisteho. Zijem sama. BA.
Ja mam 1800 a priatel okolo 3000 🤷
@anonym_autor priateľ známej zarába cca 2200 vo fabrike. Jej bývalý zarábal 1600€ ako predavač, ona okolo 1050€. Moji rodičia zarábajú 2000€ každý. Inak poznam dosť ľudí ktorý nejdú pod 1600 alebo pod 2000 mesačne( všetci cca 120km od Bratislavy)
Ja zarobim v BA 2400-2500 v cistom (3400 hruby plat + raz rocne bonus cca 3500 eur). Mam aj brigadu, kde v priemere mam rmesacne cca 400-500 eur v cistom (zalezi od mesiaca, kolko odrobim, v januari 72h, takze cca 900 v hrubom). Ale som samozivitelka, mnohe tu tento pojem neznasaju.. takze uvediem na pravu mieru, este 500 eur mam vyzivne..ale s platom 1500 v hrubom a vyzivnym, by sme len prezivali..
Ja som na rodicaku a keby ze robim mam 1500 v hrubom... neviem ci sa tam vratim, lebo mam vs 3 stupen. A manzel ma 2500 v hrubom. Sme v BA keby som mala v hrubom aspon 2 a manzel 3 bola by som ok. Takto je to slabe.
Som obyčajná predavačka, mám 700e v čistom, manžel zarába 2500e v čistom.
Nadpriemer je asi 5000 v hrubom pre mna.
Ja mám tých cca 800-1000€ a manžel má podľa toho koľko odrobi ale pohybuje sa medzi 2500-3500€. Plat píšem v čistom.
@anonym_autor prečo muži? To akože žena nemoze zarobiť? Všetky musíme byt odkázané na mužov?
Manžel ma okolo 2000- 2500 mesačne v cistom(szco) a absolútne to nepovažujem za nadpriemer.Nadpriemer je možno raz toľko.Ja mam tých 1000
Asi zarábame nadpriemer, aktuálne zarobím 2200-2700€ v čistom, manžel 1700-2200€ v čistom. Ale máme vysokú réžiu okolo 3000€.

Za mna je nadpriemer napriklad 2,5 v cistom