Koľko sa reálne berie za ročné zúčtovanie dane pre zamestnanca?
Dobrý deň,viete mi povedať koľko je normálna cena/koľko sa reálne berie za ročné zúčtovanie dane pre zamestnanca? Zamestnanec pred koncom roka skončil pracovný pomer a zamestnávateľ poslal podklady pre ročné zúčtovanie. Ďakujem za odpoveď aj s regiónom kde sa koľko berie. 😀
@anonym_autor
Ak zamestnavatel poslal Potvrdenie o prijme za minuly rok 2025, tak si ex-zamestananec robi Danove priznanie.
(Rocne zuctovanie robi vylucne iba zamestnavatel. Zvysok ludi si podava Danove priznanie. Ma tu istu ulohu ako Danove priznanie, len sa to inak vola.)
Ak nemal iny prijem, ako zo zamestanania (pracovne pomery, brigady, dohody, ...), tak typ A.
Ak mal aj iny prijem, ako zo zamestnania (prenajimal, nieco niekomu robil v ramci SZCO, podnikania, ...), tak typ B.
Cena sa zvycajne hybe od 20-50 eur.
Do 15.2. este mozes poziadat byvaleho zamestnavatela. Ak budes podavat sama DP, tak cena ako sa pise hore.
@anonym_autor
Ak zamestnavatel poslal Potvrdenie o prijme za minuly rok 2025, tak si ex-zamestananec robi Danove priznanie.
(Rocne zuctovanie robi vylucne iba zamestnavatel. Zvysok ludi si podava Danove priznanie. Ma tu istu ulohu ako Danove priznanie, len sa to inak vola.)
Ak nemal iny prijem, ako zo zamestanania (pracovne pomery, brigady, dohody, ...), tak typ A.
Ak mal aj iny prijem, ako zo zamestnania (prenajimal, nieco niekomu robil v ramci SZCO, podnikania, ...), tak typ B.
Cena sa zvycajne hybe od 20-50 eur.
@moonlight1210 veď a prečo by nemohol zamestnanec požiadať bývalého zamestnávateľa o ročné zúčtovanie?
Moj muz robi susede zadarmo a kolegyna ho vysmiala ze ona berie 50€.
@anonym_autor Zamestnávateľ (súčasný aj bývalý v priebehu kalendárneho roka) to robí zadarmo.
Ak ti niekto robí daňové priznanie, tak to je tých 20-50 €, ako hore napísali. Záleží od toho, koľko podkladov máš.
Ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede. Jedná sa o príbuzného, ktorý tragicky zomrel začiatkom decembra. Bol zamestnaný a žiadny iný príjem nemal a z bývalej práce poslali toto potvrdenie. Keďže sa im snažíme pomoc koľko môžeme,lebo im nemá kto iný pomoc,tak tiež nám bolo povedané,že cena je 50€ tak sa nám to zdalo celkom dosť.
Možeš požiadať aj bývalého zamestnávateľa o ročné zúčtovnie. Tento rok je termín do 16.2. Za to sa neplatí nič.
Ak to nestihneš, budeš si musieť urobiť daňové priznanie sama do 31. 3., resp. dať si ho vypracovať, a za to sa už platí. Ceny sú rôzne.
Ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede. Jedná sa o príbuzného, ktorý tragicky zomrel začiatkom decembra. Bol zamestnaný a žiadny iný príjem nemal a z bývalej práce poslali toto potvrdenie. Keďže sa im snažíme pomoc koľko môžeme,lebo im nemá kto iný pomoc,tak tiež nám bolo povedané,že cena je 50€ tak sa nám to zdalo celkom dosť.
@anonym_autor Teraz čítam, že je to za zosnulého príbuzného. Tak v tom prípade určite sa nemôže robiť RZ, ale dedič musí podať DP.
To je tak, keď nie sú všetky informácie hneď v úvodnom príspevku. Potom sa ťažko radí.
@anonym_autor daňové priznanie je potrebné podať do 3 mesiacov od dátumu úmrtia. A cena 50 eur sa mi zdá dosť vysoká, no záleží od regiónu. Keď pozerám ceny BA, tie sú vysoké
Externý účtovník si fakturuje 10-15 za jedno ročné zúčtovanie, interná účtovníčka to má v mzde
@anonym_autor citam, ze zomrel, tak DP podava dedic do 3 mesiacov od datumu umrtia. Mozu sa dohodnut, ktory dedic, ak ich je viac. Nemusi to podat kazdy z nich zvlast. Da sa poziadat DU o predlzenie lehoty, ak treba.
Ak sa bude dedit nehnutelnost, tak treba nezabudnut aj dan z nehnutenosti vysporiadat voci obci/mestu.
@anonym_autor ročne zučtovanie dane robi zamestnavatel a je zadarmo. Mozno si to mylite s DP typu A alebo B.
napíš mi IP urobím ti to gratis
@lucka_ke
Ďakujem veľmi pekne,ale nie,nechceme to zadarmo a ešte ste aj z opačnej strany republiky 😀. Mi sme z okresu PB 😉. Ale ešte raz ďakujeme a prajem vám všetko len to dobré v živote.
@lucka_ke
Ďakujem veľmi pekne,ale nie,nechceme to zadarmo a ešte ste aj z opačnej strany republiky 😀. Mi sme z okresu PB 😉. Ale ešte raz ďakujeme a prajem vám všetko len to dobré v živote.
@anonym_autor to nie je problém ak by ste si to rozmysleli tak napíšte, vieme to urobiť aj mailom a doma si vytlačíte pdf a podáte
Región juhozápadné slovensko. Koľko ma vyjde tá byrokratická blbosť? Som invalidný dôchodca a mal som minulý rok piatich zamestnávateľov. Zamestnávatelia to nechcú spraviť, vraj musím si sám, ale ja sa v tom vôbec nevyznám. Takže čo budem vôbec potrebuvať k tomu? Potvrdenia od tých 5 zamestnávateľov a od sociálnej poisťovne za ten ID? Na úrade práce som nebol za ten rok evidovaný, keď som bol nezamestnaný, tak odtiaľ asi nie. Kde mi dajú zoznam ludí čo takúto službu robia?
Info o mne:
Nemám manželku ani deti.
Mal som len pracovné pomery a brigády na dohodu.
Na úrade práce som nebol evidovaný.
Som invalidný dôchodca.
Nepotrebujem žiadne bonusy a 2% riešiť len to mať z krku.

@anonym_autor nemyslíš náhodou daňové priznanie?