Koľko stojí búranie starého domu?
Dobrý deň. Skúšam len či náhodou niekto nemá s týmto skúsenosť. Koľko stojí zbúranie starého domu? Klasický 110m2 150ročny bungalov. Strecha klasická žiadny eternik múry kameň betón. Ďakujem pekne
@spongebob1 ako kde ale v priemere od 15000 do 20000
@michal711 Zalezi od materialu, z coho bol dom postaveny. Surova tehla vs kamen. Moj skromny odhad 30 000E, zapadne Slovensko, okresne mesto.
@spongebob1 veď áno ja som rátal z cenami na východné Slovensko
Lebo mám v pláne kúpiť domček s pozemkom aj keď maly pozemok. Dom je starý na zbúranie. Košice okolie. Cena je 15.000€ čo je výborná cena len práveže je tam ten dom a rátal som cca že do 10.000€ sa človek určite zmesti
@patrikjames aj moja babka mala starý bungalov 😁 zbúrať môžeš svojpomocne, len treba povolenie na búranie od obce. A stavebný odpad 5-10€ za tonu, podľa firmy.
Košice okolie rátaj okolo 20k, aj keď záleží na tom, koľko to reálne bude ton.
A ak si myslel, že pozemok predávajú za 15k, tak to by mi veeeeľmi blikala kontrolka, lebo za toľko tu pozemky rozhodne nejdú. Aby si nekúpil niečo, na čom môžeš maximálne zemiaky sadiť.
@patrikjames Ako sa pise vyššie blikala by mi kontrolka pri pozemku s domom za 15 tisic. Najprv obvolat urady stavebny, obecny a dobre si vsetko o pozemku zistit. Predavajucemu a realitakovi neverit ani pol slova. Sme v procese kupovania domu a tak ako nas uz realitaci oklamali to by clovek ani neveril. Uz mam na prehliadke rovno medzi dverami sto chuti im povedat nech su radsej ticho ze si pozrieme dom aj bez ich zvastov okolo toho 😃 Takze pred tym ako budete mat vsetko overene rovno z uradov by som nic nekupovala.
@patrikjames aj ja chcem riadny stavebny pozemok za 15 000rur, vobec, ale vobec mi nebude vadit, ze tam bude stary dom, ktoreho zburanie bude stat nejakych 20 000.
A ked by sa dalo, beriem rovno 5 takych
@vkatush je to malý pozemok má len 330m2. Takže áno není to Boh vie čo ale je to sused od rodičovského domu takže dalo by sa zväčšiť pozemok a postaviť malý bungalov. Áno dvor budeme mať spokojný bohužiaľ ale KE okolie m2 pozemku 130-150€/m2. Takže ja som toho názoru že je to lepšie ako nič predsa
@patrikjames keď má 330 štvorakov, koľko je to reálne na dĺžku a šírku ? Aby si vôbec mohol postaviť.
Stavebný úrad ti nedá povolenie, ak by si chcel stavať hneď na hranici pozemku. Teraz sú tuším 2 alebo 2.5 metra od hranice povolené múry. Ak máš dobrých susedov a dajú na to súhlas, môžeš 1.5 metra od hranice pozemku. To už rátaj 3 metre za ideálnych podmienok dole z pozemku a ak má šírku nejakých 6-7 metrov, tak tam postavíš maximálne garáž.
Nie v zlom. Len máme "skvelé" skúsenosti s košickým stavebným a aj teraz to asi 3 známi riešia a nie je človeka, čo nenadáva.
Len aby si zbytočne nekúpil a nebudeš môcť nič. Preto si radšej pozisťuj, či sa vôbec dá vybaviť stavebné povolenie. O IS asi ani nemusím vravieť.
@vkatush toto isté mi povedal otec. Predsa som mladý (28) takže rada mi stále pomôže. Áno musíš dodržať odstup od suseda od pozemku 2metre. Ale pokiaľ sa výnimku sused tak môžeš aj bližšie a keďže je sused otec dal by mi vynimku. no ten pozemok je dlhý a úzky to je tiež problém. Na šírku má len nejakých 9metre sa mi zdá. Nový bungalov by bol iba 2metre od rodičovského domu (presne tak je teraz ten čo chcem zbúrať) od druhého suseda 2 metre od pozemku a v zadu terasa. Není to nič moc ale v dnešnej dobe je veľmi ťažké mať väčší pozemok pokiaľ človek dobre nezarába. Sused oproti (Košičan) kúpil 700m2 pozemok pred 7 rokmi za 21€/m2. Dnes u nás stojí 140€/m2 cca
@patrikjames zdravím vás koľko sté ochotný dať len čisto za zbúranie domu
@patrikjames my sme platili za zbúranie menšieho domu 1600€. Aj s odvozom, skládka bola ale vo vedľajšej dedine...a strechu sme si dali dole sami...
@ivanina23 fúha. Veeeeelmi lacno. Každý mi vraví 10-15K €
@rudolfduzda1991 mal som v pláne to dať cez firmu len ceny mi prídu veľmi vysoké a nerealne. Pokiaľ v tom pracujete a ste od Košíc napíšte mi súkromnú správu môžme sa porozprávať
@rudolfduzda1991 mal som v pláne to dať cez firmu len ceny mi prídu veľmi vysoké a nerealne. Pokiaľ v tom pracujete a ste od Košíc napíšte mi súkromnú správu môžme sa porozprávať
@patrikjames podarilo sa vám niekoho nájsť na zbúranie domu, lebo aj my plánujeme búrať starý dom /prešovský kraj/ a hľadáme firmu, ktorá by to vedela zbúrať
Mňa to stálo aj s odvozom niečo cez 7000 €, ale bolo to pred štyrmi rokmi a bez papiera.
hlavne ten eternit, to nemôžeš len tak vhodiť , je to ako keby "nebezpečný odpad", musí to ísť cez firmu , nemôžeš to len tak hodiť na skládku alebo niekde na pole, lebo budeš z toho mať prúser. pozri firmy na odstránenie azbestu. amen .

@patrikjames Samotne buranie nie je az take drahe. Odvoz je drahy a ulozenie na skladke. Trosku som sa pousmiala, ze bungalov. Cerstva info - zburanie tehloveho domu, cca 65 rocneho domu,cca 90m2=20 000E. Nakoniec si to majitelia rozmysleli a prerabaju.