icon

Koľko stojí oprava cez zákonnú poistku?

24. júl 2025

pred 2 mesiacmi som spôsobila dopravnú nehodu. Skôr som sa pohla ako auto predo mnou. Bolo to len ťuknutie. Volali sme aj políciu, pretože ja som mala na auto aj hav. poistku.
Viem že oprava auta ktoré som poškodila išlo cez moju zákonnú poistku, len nemám právo vedieť koľko to bolo eur? mám sa obrátiť na poisťovňu, alebo riešil niekto niečo podobné? nemala som sa aj vyjadriť ku vzniknutej škode druhého auta?

amonet
24. júl 2025

si servisny technik alebo mas zmluvu s poistovnou na vykonavanie obhliadky?

katulienkax
24. júl 2025

Nám prišlo koľko platila poisťovňa poskodenemu, ale načo by som sa vyjadrovala, zaplatila koľko zaplatila, čo chces na tom riešiť

cacorka2704
24. júl 2025

Ja ked som sposobila nehodu prisiel papier kolko platili dotycnenu poistku mame v allianz

autor
24. júl 2025
@cacorka2704

Ja ked som sposobila nehodu prisiel papier kolko platili dotycnenu poistku mame v allianz

@katulienkax
@cacorka2704
dievčatá vám aspoň prišiel papier koľko poisťovňa zaplatila. Nám žiadny papier neprišiel. Viete mi povedať za ako dlho papier prišiel?

patka06
24. júl 2025

@anonym_autor Na mieste ste spísali záznam o nehode, ktorý si podpísala.
Spôsobenú škodu posudzuje technik poisťovne, resp. zmluvný servis - ty sa už nevyjadruješ.
Po ukončení poistnej udalosti, by ťa mala poisťovňa písomne informovať
Stav poistnej udalosti si vieš sledovať aj na stránke poisťovne

doriiis
24. júl 2025

Po vybavení poistnej udalosti ti dojde krycí list a tam to bude napísané.
Nie,nemáš sa co vyjadrovať.Tu sumu vyrátava servis a poisťovňa,ty s tým nič nemáš a na tvoj názor sa pýtať nebudu

sissy27
24. júl 2025

@anonym_autor vyjadrit sa mozes - kamoske alebo manzelovi, to je tak vsetko. Mne prisla info z poistovne po uzavreti PU.

autor
24. júl 2025

ďakujem všetkým za info.

lija22
24. júl 2025

Ahoj, zohralo nejaku ulohu, ze si mala havarijnu poistku prosim?

sissy27
25. júl 2025
@lija22

Ahoj, zohralo nejaku ulohu, ze si mala havarijnu poistku prosim?

@lija22 z havarijnej poistky si moze dat opravit svoje auto - na to je.

tanapeta
25. júl 2025
@anonym_autor

@katulienkax
@cacorka2704
dievčatá vám aspoň prišiel papier koľko poisťovňa zaplatila. Nám žiadny papier neprišiel. Viete mi povedať za ako dlho papier prišiel?

@anonym_autor áno mne vždy prišiel. Možno dotyčný ešte nedal do servisu

katulienkax
25. júl 2025
@anonym_autor

@katulienkax
@cacorka2704

@anonym_autor nedošiel papier ale tuším mailom a manžel ma tu aplikáciu, tak tam to ma tiež zobrazené to vyhodnotenie škodovej udalosti

cdt
25. júl 2025

Riesila som to iste - odmietli mi poskytnut informacie o vyske plnenia poskodenemu z mojho PZP, udajne kvoli GDPR.

chrobak7
25. júl 2025

@anonym_autor Niektoré poisťovne oznámia poistencovi, aká suma bola uhradená z PZP, niektoré nie. Ja som poistený v Allianz a mne došlo, koľko vyplatili poškodenému.

Manželkine auto je poistené v Union a oni neposlali nič.