icon

Koľko stojí prerábka 1-izbového bytu?

31. jan 2024

Ahojte, viem, ze je to specificka otazka - davali ste teraz niekto prerabat 1i byt (voda, elektrika, stierky, steny, dlazbovanie, vymena wc aj vane, atd)? Tym teraz myslim obdobie po zvysovani cien, cize povedzme posledny polrok. Bez materialu - kolko vas stala praca v BA? Nemam ani sajnu v akych ciastkach sa to pohybuje (bez materialu), ci je to 5000 alebo 20000. Jedna sa o standard, nic extra 😀 dakujem

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
31. jan 2024

@stvura cize za cely 2i byt praca okolo 7000€? A preco to robia uz tak dlho? Ci to je normal tolko mesiacov pretabat byt?

guudy
31. jan 2024

V Ba ti prerobia tak kupelnu za 6-7 tis. Za cely byt pocitaj teda viac … konkretnu sumu za cely byt ti neporadim, tu kupelnu viem od znamej.

jaskolka
31. jan 2024

@stvura to je strašne dlho. Koľkí ľudia to robia? Firma, ci svojpomocne? Koľko hodín denne?
Muž je stavbár, robia aj komplet prerabky, ale pol roka a ešte len byť v polovici? 2 izbový byt? 😮😮
Nedávno robili obrovskú prerabku kultúrneho domu v jednej dedine,sála, kuchyňa, vstupná hala, 2 WC, 2 sklady, búrali tam steny, plus všetko komplet nové (voda, elektrina) od podlahy po strop a trvalo im to 3,5 mesiaca.

stvura
Odpoveď bola odstránená
kiwi3
31. jan 2024

ak len praca bez akehokolvek materialu, tak cca 7000 by som pocitala.

autor
31. jan 2024

@kiwi3 v BA? Dakujem

sonnenshein
31. jan 2024

Zalezi ci aj kuchyna, elektrika, atd. Minimalne 15 - 20 tisic by som si ale na Tvojom mieste pripravila.

kiwi3
31. jan 2024

ano, v ba, ale, samozrejme, aj za predpokladu, ze na vsetko nezoberies hned prvu firmu, ale spravis si nejaky prieskum, rozpocet, pripadne vies aj nieco zjednat. my sme teda robili este cez koronu, ale 3-izbovy a vyslo to cca 10 000 uz aj vratane materialu a nejakeho nabytku

lucimax
31. jan 2024

My sme prerábali na viackrát. Na prvej prerábke sme urgentne museli riešiť vyslovene jadro. A cena vyšla 9000 Eur, v cene bolo: zhodenie umakartového jadra, vystavanie nového z iporu,nanovo voda, elektrika, stierky + obklady v jadre, položenie plávačky, vymena wc a sprchovacieho kúta. Tých 9000 eur bola komplet práca s materiálom, sprchovacím kútom a wc. Bez novej kuchyne a bez riešenia ďalších izieb (tie sa riešili v druhom kole o pár rokov neskôr). Myslím že 1i byt, ak chceš riešiť komplet aj s novou kuchyňou tak sa dá zmestiť do 15.000 Eur. A ideálne všetko naraz vyriešiť. My sme prerábky kúskovali, a vyšlo nás to v konečnom dôsledku viac. Dosť záleží či idete úplne zhadzovať pôvodné jadro a vystavať nové, toto bola drahá položka.

kikulienka94
31. jan 2024

záleží, že čo si pod tou rekonštrukciou predstavuješ, a čo do toho započítavaš, mne za rekonštrukciu 2i bytu v ZA vyšla cenová ponuka 46 tisic. Bavíme sa o prerábke bytového jadra, vymena podlahy vrátane dlžaby, vymena kuchynskej linky, nové skrine, malovanie, obývačkový nabytok, výmena kuchynskeho okna a balkonovych dveri, klimatizácia atd. Nieje v tom započítaný nový gauč :D

kikulienka94
31. jan 2024

@lucimax podla mna je 15 tisic dosť málo, s dnešnými cenami treba za material a prácu počítať skor 20-30 tisic

autor
31. jan 2024

@kikulienka94 preto som pisala bez materialu (teda aj bez nabytku), lebo ak si dam kuchynsku linku za 15000 tak ma prerabka celeho 1i bytu len tazko vyjde 20000 ☺️

kikulienka94
2. feb 2024

áno, preto aj ja píšem, že je to otázka, čo do toho OP započítava 🙂 ja aktuálne aktívne plánujem kupelnu/wc, idem aj búrať steny, takže počítam len tam cca 15k zo všetkým vrátané dverí