icon

Koľko trvá proces vybavenia škodovej udalosti PZP?

14. mar 2025

Ahoj dnes sme mali skodovu udalosť škoda je nahlásena, rovno na pobočke sme volali aj na obhliadku . Prosím vás koľko cca trvá cely proces ? Ďakujem

ssimusska
14. mar 2025

Už vám dali termín obhliadky? Nám na obhliadke nacenil a do mesiaca a pól cca sme mali peniaze na účte ( vyberali sme tento spôsob )

autor
14. mar 2025

@ssimusska no povedali ze do 24 hodín ale to vychádza na zajtra takže neviem co si mam pod tým predstavit.. a je to kooperativa poistovna

autor
14. mar 2025

@ssimusska nám pán poistovak povedal ze do autorizovaného servisu na faktúru ze to je najrýchlejší a najlepší spôsob

me77
14. mar 2025

Raz som spôsobila škodovú udalosť a peniaze vyplatili poškodeným po troch mesiacoch od nehody. Za ten čas mohlo aj to, že protistrana si vymyslela aj škody, ktoré som im nespôsobila a preto prebiehalo dlhšie vyšetrovanie.

madeincssr
14. mar 2025

Ano, a ak ide o zmluvny servis poistovne, v servise si po oprave vedia vybavit s poistovnou tzv. kryci list a majitel si opravene auto moze prevziat bez toho, aby musel najprv zaplatit celu cenu opravy (a nasledne cakal na plnenie poistovne).
Obhliadky robia pre poistovne nezavisle firmy (napr. Slovexperta) a jej obhliadkar sa vam ozve do par dni. Dovtedy nic na poskodenych autach nerobte, necistite, nedemontujte...

chiccco
14. mar 2025

Mne sa stala škodova udalosť v stredu, buchla do mňa jedna pani na parkovisku tiež to bolo hneď nahlásené a vraj do 24 hodín ma bude kontaktovať na obhliadku ale nikto mi veru nevolal

maris5
14. mar 2025

Tebe bola sposobena skoda? Mas aj havarijne poistenie?

autor
14. mar 2025

@chiccco no mne to dnes povedali to isté.. som zvedavá kolko sa to bude naťahovať tiež len mierne buchnnutie trosku preliačene a oskrene zadné dvere .. žiadna drasticka udalost

ssimusska
14. mar 2025

@autorka ja som si zajednávala termín obhliadku, hneď po nahlásení a telefonáte s paničkou o tom ako mám ďalej postupovať. V servise mi to pofotil, vyčíslil, ja som tam prišla už s vyplnenými papiermi z poisťovne a vybavené.

chiccco
14. mar 2025

Presne ja tak isto oskrene zadné dvere aj trochu preliačené

lusa18
14. mar 2025

@autorka mne nabúrali auto na parkovisku, spísali sme správu o nehode,na druhý deň sme obaja oznámili a vyplnili on-line poistnú udalosť. O dva dni sa mi ozval obhliadač, za tri dni prišiel a spísal správu o obhliadke a týždeň na to mi prišli peniaze. Poistnú udalosť si môžeš dať spraviť rozpočtom alebo na faktúru cez servis.Ja som dala rozpočtom, to mi poradil automechanik.

autor
14. mar 2025

@lusa18 ďakujem a tiež ste mali kooperativu ?

lusa18
14. mar 2025

@autorka nie, tí čo mi spôsobili škodu mali ČSOB. Do dvoch týždňov som to mala poriešené aj s peniazmi účte.

moony99
15. mar 2025

Áno,je to tak,ak má autorizovaný servis zmluvu s poisťovňou,auto po nahlasení zaveziete do servisu a oni si to už riešia medzi sebou.V servise urobia aj obhliadku a ak treba,dajú aj náhradné vozidlo,požičanie sa platí s poistky vinníka.A pri oprave v servise poisťovňa viac uhradí ako rozpočtom.

sasa1310
15. mar 2025

treba si rovno zavolať do servisu, dohodnúť termín, odniesť tam auto a mnohé poisťovne sú prepojené s autorizovanými servismi (ja chodím vždy tam, kde auto kupujem) a obhliadka je už potom priamo tam od poisťováka. Rovno si brávam aj náhradné vozidlo na náklady toho, kto mi škodu spôsobil. Všetko to telefonicky riešim so servisom. Im stačí iba číslo poistnej udalosti

autor
17. mar 2025

Ahojte.. a pôjde na obhliadku aj auto ktoré vinu spôsobilo?

madeincssr
17. mar 2025

Spravidla ano, a to aj ked vinnik nema svoje havarijne poistenie. Ci si poskodenia zodpovedaju - chrania sa tak pred poistovacimi podvodmi.

autor
17. mar 2025

@madeincssr ďakujem lebo mi prišlo cudne ze dnes dohodli obhliadku auta co škodu spôsobilo ...Tak že či je to bežné..

chiccco
19. mar 2025

Prosím tá a ty si už mala obhliadku auta? Lebo dnes je týždeň od udalosti a nikto ma zatiaľ nekontaktoval.

autor
19. mar 2025

@chiccco ano aj poškodený mal aj vinnik

katulienkax
19. mar 2025

No ak je to Kooperatíva , čakaj dlhé obstrukcie. Najhoršia poisťovňa ale hlavne že je lacná. A k tým dverám čakaj že to bude stať aspoň 2000 euro. Preliačené dvere vobec nie je mala škoda. Mali sme podobne tak take sú ceny opráv, dost drahé.

autor
19. mar 2025

@katulienkax ano je no dnes volali ze sa bude zvyšovať pzp ze to majú v prokole keď niekto urobi škodu som zvedavá o koľko...

autor
19. mar 2025

@katulienkax ja sa praveze čudujem v piatok sa stala skodova udalosť a obhliadka poskodeneho bola v pondelok a vinnika včera takže si myslím ze to už je zachviľu uzavreté týmto nie ?

chiccco
11. apr 2025

@sasa1310 prosím ta a poisťovňa nemá problém s požičaním náhradného vozidla ? Lebo ja mám auto v servise už dva týždne a mám tiež náhradné vozidlo, len ten prenájom nie je lacná záležitosť, tak či to bez problémov preplatia

sasa1310
11. apr 2025

@chiccco preplatili.