icon

Koľko vás stojí ročne auto?

5. júl 2025

Tak odhadom? Nemám predstavu vôbec a rozmýšľam nad kúpou auta, ale keďže žijem z jedného platí s dcérou, tak neviem či by ti nebola veľká finančná záťaž...

Strana
z2
doriiis
5. júl 2025

Tak toto je taká otázka,že naozaj.Ake auto? Nafta? Benzín? Ako často a aké vzdialenosti sa na ňom plánujú jazdiť? Aký je štýl jazdenia? Nové? Jazdené?
Mňa auto stojí minimálne 200 € mesačne.Ale jazdím veľa,každý deň.PZP 300 ročne.A môžem pokračovať.
Ale keď jazdis malo,tak ťa nemusí stát vôbec tak vela

klementinka58
5. júl 2025

tak pzp cca 150 az 200e, pravidelna stk a ek kazde 2 roky zatial, kazdy rok vymena oleja, filtrov cca 150e a ak nieco odijde tak servis naposledy som vysla za 500e sezonne prezutie a tankovanie ja si vystacim za 40e nafta mesacne

autor
5. júl 2025
@klementinka58

tak pzp cca 150 az 200e, pravidelna stk a ek kazde 2 roky zatial, kazdy rok vymena oleja, filtrov cca 150e a ak nieco odijde tak servis naposledy som vysla za 500e sezonne prezutie a tankovanie ja si vystacim za 40e nafta mesacne

@doriiis nemyslím spotreby, ale ako
@klementinka58 písala, STK, poistka, oprava a také veci, že či sa to šplhá do závratných súm...

autor
5. júl 2025
@klementinka58

@klementinka58 koľko ročne auto máš prosím?

sarandon
5. júl 2025

Pzp+havarijná 1 200 eur ročne. Servisná prehliadka 1-2 x ročne 300-400 eur zakaždým. Tankovanie 150/mesiac.

really8
5. júl 2025

Pzp asi 800e, tento rok pravidelny servis kde nam menili cosi asi 400e, inak do 200, benzin kolko najazdime, cenu stk mame vsetci rovnaku

marca12
5. júl 2025

Neda sa jednoznacne odpovedat. Zalezi,ci kupujes novsie auto,starsie,na ake natrafis. Ak natrafis na kazivy model,tak sa nedoplatis. Pokial akutne nepotrebujes auto,tak si ho nekupuj. Auto je draha zalezitost.

klementinka58
5. júl 2025

moje auto je 15 rocne

Zalezi ci sa ti bude kazit, ja mam automat takze tie opravy su drahsie, manzel ma 13 rocne auto a zatial bez poruchy len bezna udrzba . Minuly mesiac som myslela, ze usetrim 500e a zrazu pocas jazdy kontrolka 🙂 Takze smer servis

autor
5. júl 2025
@marca12

Neda sa jednoznacne odpovedat. Zalezi,ci kupujes novsie auto,starsie,na ake natrafis. Ak natrafis na kazivy model,tak sa nedoplatis. Pokial akutne nepotrebujes auto,tak si ho nekupuj. Auto je draha zalezitost.

@marca12 no asi to predsa len nechám tak. Auto nepotrebujem, len som menila prácu a teraz by sa mi celkom hodili kvôli úspore času, ale asi to nechám tak radšej. Za tie ceny mi to nestojí, keďže busom precestujem 40€ mesacne

autor
5. júl 2025
@klementinka58

moje auto je 15 rocne

Zalezi ci sa ti bude kazit, ja mam automat takze tie opravy su drahsie, manzel ma 13 rocne auto a zatial bez poruchy len bezna udrzba . Minuly mesiac som myslela, ze usetrim 500e a zrazu pocas jazdy kontrolka 🙂 Takze smer servis

@sarandon
@really8
@klementinka58 ďakujem baby, pozerám že finančné by to bolo extrém pre mňa...naozaj obchody hypermarkety mám blízko bytu, do práce cestujem 15 minút busom za 40€/mesačne, takže auto sa mi fakt neoplati

doriiis
5. júl 2025

Záleží od toho,čo všetko si dokážeš a môžeš spraviť sama,bez servisu.Oleje a filtre meníme doma.Na tri autá vyjdú oleje a filtre do 200 € ročne.Prezuvame doma.Vyvazenie kolies stojí 2x ročne 30 € na jedno auto.
A potom záleží od auta.Ked som Kúpila auto,tak som dala vymeniť komplet rozvody a všetko...cca 1000€.Za 4 roky sa mi pokazilo abs,išlo na repas do čiech....700€ oprava

pieksamaki
5. júl 2025

V zahranici je služba ze sa auto sharuje......naklikas si do aplikácie čas.....atd...zapaltis za tie hodiny kedy si používala auto.......pre niekoho nova služba....ale je to ekologické...menej nákladné pre jednotlivca.....atd....snad sa niekomu podarí rozbehnúť aj u nás ten biznis.....ma rokov svoje pravidlá.....ale da sa to

biancarv
5. júl 2025

Pzp 132 ročne, havarijne 830 ročne, servisna prehliadka 200-300 eur 2x ročne, lebo veľa jazdím. Auto mám zatiaľ v záruke, tak okrem servisnej prehliadky neplatím za prípadnú opravu, naposledy mi menili batériu zadarmo, a na prípadnú nehodu mam havarijne kde mám 150 eur spoluúčasť, v prípade skiel 0 eur. Čelné vyhrievané okno bolo menené pred pol rokom a za to som neplatila. Plus 200 eur mesačne benzín. STK a emisnú zatial nepotrebujem. Prezutie a uskladnenie pneumatik 40 eur 2x ročne.

billy_jean
5. júl 2025

- Komplet poistka ( PZP + havarijná, GAP ) 700 eur.
- Prezutie a uskladnenie pneu 2x ročne po cca. 120 eur/.
- Povinná prehliadka 1x ročne 320 eur.
- Ročná diaľničná známka 90 eur.
- PHM mesačne min. 1200 eur.
- Umytie vozidla autoumyvárka = 70 eur/ročne
- Umytie vozidla ručne zvonku, zvnútra = 140 eur/ročne

Čiže 2760 eur/ročne, ak sa nič nepokazí a nič neodíde.
Auto je nové, má 2 roky.

Samozrejmosťou sú potom ešte vody do odstrekovačov a rôzne čistiace veci do auta, to sú malé položky.

really8
5. júl 2025

Autorka. A potom mame aj 18 rocne auto, nizska spotreba, jazdime po meste. Je to skvele auto, nekazi sa preto ho aj stale drzime. Pzp mam 96 e, servis (ale to chodim do autorizovaneho) ma stoji tak 100-150e podla toho ci sa menia nejake oleje, filtre. Toto je tak strasne individualne ze tato diskusia ti je uplne k nicomu.

deedol
5. júl 2025

Kupovane nove, cize servis zatial len kazdorocny okolo 150-200e. Poistka 1000e (pzp+max balik v allianz). Benzin musi byt 100-vka, suma za mesisc podla toho, kolko prejazdime. Po ba sa snazime skor mhd, vylety autom.

A esre prezutie cca 140/rok aj s uskladnenim a dialnicna 90e

autor
5. júl 2025
@really8

Autorka. A potom mame aj 18 rocne auto, nizska spotreba, jazdime po meste. Je to skvele auto, nekazi sa preto ho aj stale drzime. Pzp mam 96 e, servis (ale to chodim do autorizovaneho) ma stoji tak 100-150e podla toho ci sa menia nejake oleje, filtre. Toto je tak strasne individualne ze tato diskusia ti je uplne k nicomu.

@really8 ďakujem všetkým, nie je mi to k ničomu, keďže dom chcela kúpiť fakt starú šunku na začiatok, a vidím že auto je fakt žrút peňazí... Nebudem robiť len na auto, keďže mi treba splácať byt a ako píšem,som sama...

really8
5. júl 2025

Autorka ty si cakala ze sa ti viac oplati auto ako mhd?

autor
5. júl 2025
@really8

Autorka ty si cakala ze sa ti viac oplati auto ako mhd?

@really8 nie, nečakala samozrejme. Len som uvažovala nad autom kvôli úspore času, ale tých pár minút mi za to nestojí...

billy_jean
5. júl 2025

Ak budeš mať starú šunku - tak ročná poistka nebude taká drahá, rátaj max 1/3 z ceny. Diaľničnú ti nebude treba. Do servisu budeš chodiť keď to bude potrebné. Umyješ si auto wapkou 4x do roka. Budeš mať celoročné pneumatiky a nebudeš platiť za prezúvanie a uskladnenie. PHM ti bude stačiť 60 eur/m. Čiže dohromady možno 900 eur/ročne. Ak sa ti nič nepokazí, v pohodičke si niekde tu nákladovo.

madeincssr
5. júl 2025

Zalezi ake. Nedaj sa nahovorit na velke, tazke, zrave auto (ziadne SUV, ziadne 4x4, u lacnej jazdenky neodporucam ani ziaden automat). Kompaktne masove maloobjemove benzinove patdverove auto (Skoda, Seat, Toyota, Suzuki). Objem kludne 1,0 - 1,2.
Platis len PZP (cca 100 -130 rocne), TK+EK (cca 80 dvojrocne), servisne prehliadky s vymenou oleja v malom nezavislom servise (ratal by som radsej cca 300€ dvojrocne), plus tankovanie (50 - 100€ mesacne podla najazdu), pripadne dialnicne znamky na dovolenky. Pneu slusne celorocne (cca 250€/4ks patrocne). U jednoducheho maloobjemoveho benzinoveho auta az tak nehrozia extremne drahe neocakavane opravy), aj ked obcas treba pocitat s vacsim servisom (brzdy, vyfuk, zapalovacie cievky, lambda sondy, pripadne KAT).

autor
5. júl 2025
@billy_jean

Ak budeš mať starú šunku - tak ročná poistka nebude taká drahá, rátaj max 1/3 z ceny. Diaľničnú ti nebude treba. Do servisu budeš chodiť keď to bude potrebné. Umyješ si auto wapkou 4x do roka. Budeš mať celoročné pneumatiky a nebudeš platiť za prezúvanie a uskladnenie. PHM ti bude stačiť 60 eur/m. Čiže dohromady možno 900 eur/ročne. Ak sa ti nič nepokazí, v pohodičke si niekde tu nákladovo.

@billy_jean no ano, len bojím sa, čo človek kúpi. Že keby bolo kazive, tak sa nedoplatim...nesoferujem, takže som chcela na začiatok fakt niečo staré na naucenie

really8
5. júl 2025
@billy_jean

@billy_jean ak sa nic nepokazi. Alebo bude so starou sunkou v servise kazdy mesiac a bude tam mat dva tyzdne auto...ze ak sa nic nepokazi. A kto to dopredu vie?

autor
5. júl 2025
@madeincssr

Zalezi ake. Nedaj sa nahovorit na velke, tazke, zrave auto (ziadne SUV, ziadne 4x4, u lacnej jazdenky neodporucam ani ziaden automat). Kompaktne masove maloobjemove benzinove patdverove auto (Skoda, Seat, Toyota, Suzuki). Objem kludne 1,0 - 1,2.
Platis len PZP (cca 100 -130 rocne), TK+EK (cca 80 dvojrocne), servisne prehliadky s vymenou oleja v malom nezavislom servise (ratal by som radsej cca 300€ dvojrocne), plus tankovanie (50 - 100€ mesacne podla najazdu), pripadne dialnicne znamky na dovolenky. Pneu slusne celorocne (cca 250€/4ks patrocne). U jednoducheho maloobjemoveho benzinoveho auta az tak nehrozia extremne drahe neocakavane opravy), aj ked obcas treba pocitat s vacsim servisom (brzdy, vyfuk, zapalovacie cievky, lambda sondy, pripadne KAT).

@madeincssr ďakujem, to už znie lepsie

billy_jean
5. júl 2025
@really8

@billy_jean ak sa nic nepokazi. Alebo bude so starou sunkou v servise kazdy mesiac a bude tam mat dva tyzdne auto...ze ak sa nic nepokazi. A kto to dopredu vie?

@really8 preto som ja pri zvažovaní kúpila auto nové, malé, skladné, do mesta, s automatom, veľmi kompaktné.

klementinka58
5. júl 2025

ja som kupila auto od sukromnej osoby mala som ho doma tyzden a nenastartovala som ho, tak som sla do servisu a vstreky 1500e a to som mala auto ozaj tyzden doma, nastastie pan bol tak ustretovy, ze mi polku preplatil ako skrytu zavadu. Mala som este 2 auta stare a tie boli v pohode
ale ozaj treba ratat ze aj brzdove dosticky treba menit pravidelne a to je tiez tak 300e a pod veci...nazbiera sa to. Ja auto pouzivam do prace v ramci mesta, na vylety a zavazam syna na internat

autor
5. júl 2025
@billy_jean

@really8 preto som ja pri zvažovaní kúpila auto nové, malé, skladné, do mesta, s automatom, veľmi kompaktné.

@billy_jean za koľko a aké?

madeincssr
5. júl 2025

Pekna jazdenka sa da kupit aj za 3 - 6 tis. U malych aut sa obcas najdu cukriky, ktore su sice vekovo starsie, ale garazovane a niektore s najazdom aj pod 100 tis km.
Par dni dozadu bola v inzercii na znamom inzertnom webe Fabia II Combi 1.4 (benzin, stvorvalcovy VW motor) z MT s najazdom okolo 70 tis.km, cukrik, za 5900. Ale uz je fuc. To len ako priklad.

really8
5. júl 2025
@billy_jean

@billy_jean ano ale to uz si inde s cenami havarijneho a pod. Auto proste peniaze pyta. Ale zase nam dava ine super moznosti. Ak by som mala autom jazdit len po meste do prace a do obchodu je jasne ze sa to neoplati. A aj by mi bolo luto toho auta.

billy_jean
5. júl 2025
@really8

@billy_jean ano ale to uz si inde s cenami havarijneho a pod. Auto proste peniaze pyta. Ale zase nam dava ine super moznosti. Ak by som mala autom jazdit len po meste do prace a do obchodu je jasne ze sa to neoplati. A aj by mi bolo luto toho auta.

@really8 čo sa týka využitia tohto auta, bežne jazdím autom do práce/z práce, na nákupy, na malý výlet možno neďaleko niekde. Jednoducho po meste iba. Toto auto na dlhšie trasy a tripy nevyužívam.

Strana
z2