Kto má nárok na 500-eurový príspevok?
Zahliadla som v diskusiách na fb, že máme dostať ako pomoc nejakých 500 euro. O čo ide? Kto má nárok? Aké peniaze to sú a za čo? 😀 Ďakujem. Nenašla som v komentároch žiadnu odpoveď.
do konca roka maju byt vyplatene pracujucim v statnej sprave (uradnici, ucitelia, lekari, upratovacky..atd)
Tak ako píšeš "sľúbili " Tto čo ti slovenský vláda sľúbi, ti nik nedá!už toho naslubovali
Mne zrovna včera ťulko a manžel je na materskej a tiež mu došlo 500 e ( iba okolo 450 v čistom). Vôbec som nevedela, čo to má byť keďže tv nemáme a takéto veci nesledujeme. Ušetrili ste mi telefonát na mzdové a aj jemu 😀
Neviem, či to bolo myslené na Slovensku, sami zdá, že vraveli, že také niečo zavádzajú Rakúšania. Naši na niečo také asi ťažko majú peniaze, keďže ich rozhajdákali kade tade a na pomoc ľuďom už bohužiaľ neostáva
@veroniq85 super,v štátnej správe. To je pekné že dajú ľuďom v štátnej správe, ale inflácia a toto všetko čo sa deje sa dotýka všetkých ľudí!!!v iných krajinách dávajú všetkým bez rozdielu. A potom sa čudujú že ľudia utekajú do zahraničia. Veď cudzí štát sa postará o teba lepšie, keď tam pracuješ ako tvoje rodné Slovensko. Hanba
@123hombre toto nie je kvôli inflácii,ale ešte z jari/leta, keď učitelia a zdravotníci protestovali kvôli nízkym platom. Dlhšie sa dohadovali odborári s vládou až došli k riešeniu - príspevok 500€ zamestnancom štátnej správy. A keďže o tom rozhodli v auguste, vypláca sa od septembra
ja som vo verejnej sprave a my nedostaneme, takze aj tu su vynimky 😕 podaktori (vacsina?!) mame asi zit z lasky....
@zabina27 ale presne som nad týmto premýšľala, že keďže sa jedná o odmenu, ktorá ti prislúcha na základe Kolektívnej zmluvy a vlastne ty ako zamestnanec máš na ňu nárok a zamestnávateľ ti ju nevyplatí, že čo môžeš v takejto situácií spraviť... asi sa ísť len sťažovať na lampáreň... a viac je asi takýchto "ukrátených". Ale je to blbé voči ľuďom. To je ako s tými 350 € odmenami cez leto. Samospráva ich "musí" vyplatiť a im je jedno, že z čoho...
Učitelia ZŠ dostali, spadajú pod ministerstvo, učiteľky MŠ nedostali, spadajú pod obec, ktorá na to nemá. Ak aj naškrabe, budú to vianočné odmeny. Ale v očiach ľudí, ktorí do toho nevidia, sme nevdačné.
Ja napíšem za našu školu,my sme nedostali a ani pravdepodobne nedostaneme , škola nemá peniaze aby dopredu zamestnancov vyplatila a až potom žiadala preplatenie,mama pracuje v detskom domove,oni dostávali

Na Slovensku? Tam neviem ,ale tu v Rakúsku dostávame bonus 500 eur teraz od septembra.