icon

Ktorá banka akceptuje príjem cez personálnu agentúru?

20. feb 2025

Zdravim mam jeden spotrebak v banke uz zopar rokov, minuly rok som ho refinacovala, tento rok som chcela opat, nakolko tam mam vysoky urok, a aktualny v banke je ovela nizsi. Tak som si volala do banky a zamietli mi to z dovodu, ze pracujem cez personalnu agenturu, ale cez nu som pracovala aj ked som ho minuly rok refinancovala. Ze to uz neakceptuju, tak asi zmenili podmienky. Neviete v ktorej banke akceptuju takyto prijem? Nebol to problem, nakolko agentura musi priznat uz realny prijem ako aj ine firmy. Pred par rokmi bol s tym problem a potom uz nie. A teraz opat? Neviete, ktora banka vie zrefinancovat aj s tymto prijmom? Este napisem, ze omeskanie nikdy ziadne, ine pozicky ziadne, prijem cca 1300€ v hrubom. Predtym som mala nizsi prijem a problem nebol.

marsmykkok
20. feb 2025

najlepšie osobne pobehať banky a spýtať sa, každá banka posudzuje rizikovosť klienta individuálne, na to nie sú zákony, niekomu môžu dať aj ked robí cez agentúru ak má dobrú platobnú historiu, vlastní nehnuteľnosť, má pre nich dobrý vek a tak a niekomu nedajú, lebo im príde rizikový, lebo napríklad je mladý, nemá nehnuteľnosť, platobnú historiu a tak. Napríklad mama robila na živnosť a chcela súkromne úver 3000 eur a nedali jej bez ručiteľa ani v jej banke poštovej ani v SLSP, hoci príjem mala, ale bola pre nich riziková, lebo nemala nehnuteľnosť, sama s dieťaťom a tak. Zobrala v nebankovke Home Credit a o polroka hoci stále robila na živnosť, bola sama s dieťaťom tak jej to v poštovej banke prefinancovali lebo mala už nejakú historiu že úver spláca.

zic
20. feb 2025

Ja by som nasiel nejakeho financneho sprostredkovatela, co ti to povie "hned" (a asi aj rovno vybavi)...

sasa1310
20. feb 2025

Zopár rokov ho už splácaš tak ho dosplacaj a nevymýšľaj. Že sa ti to chce riešiť. Čo čakáš, že o koľko budeš mať lepší úrok

sweet20
20. feb 2025

No... aku ponuku ti ponukli? Oplati sa ti to? Prepocitala si si to? Mas nejake deti? Manzela? Tazko radit ked nic o tebe neviem... do akej banky si volala? Vela otazok si nepovedala

autor
20. feb 2025

@sasa1310 vychadza mi to skoro 70€mesacne menej s novym urokom

autor
20. feb 2025

@sweet20 vsak do mojej banky, kde ten uver aj mam, moja situacia sa vobec nijako nezmenila od tej doby co som ho brala, stale to iste, praveze mi o nieco isiel vyssie plat. A napokon ja nic nove ani viac nechcem. Chcela som len refinanc kvoli druhemu uroku. Co mi same prislo do appky.

marsmykkok
20. feb 2025

Autorka Ale musíš chápať, že ty nemáš na úver právny nárok, to nie je volebné právo. Banka sa sama rozhoduje komu úver dá alebo komu úver refinancuje. Môžeš byť sama, zarábať 3000 eur mesačne, chcieť 2000 eur so splátkou 50 eur a banka ti to schváliť nemusí, hoci v kalkulačkách ti vyjde že úver ti vyjde... Je to na banke či vstúpi s tebou do úverového vzťahu. Podobne ako ty kľudne môžeš požičať niekomu čo zarába 1000 eur ak mu veríš a nemusíš niekomu kto zarába 2000. A áno, je možné že predtým to problém nebol, ale teraz je situácia na trhu práce z viacerých dôvodov neistá, hrozí prepúšťanie a nové miesta veľmi nie sú, vtedy ak sa prepúšťa idú agentúrny zamestnanci prví a teda banka si kvôli tej neistej situácii mohla dať internú podmienku že agentúrnych zamestnancov už neschvaľuje.

sweet20
20. feb 2025

Rozumiem.. ale stale si neodpovedala na otazky.. ako ti mame pomoct ak neodpovedas.. ja neviem ci si volala do vub ci kam.. ani si nic neodpovedala..

sweet20
20. feb 2025

@marsmykkok hej ale keby odpovedala by som jej povedala.. ale nepovie nic co sa jej pytam.. ta ako jej mam pomoct?

autor
20. feb 2025

Ja netvrdim, ze je to volebne pravo, alebo povinnost banky, otazka znela, ze ci neviete, v ktorej banke aktualne akceptuju ten pracovny pomer. Nikde inde som to neriesila, len v tej mojej 365banka, byvala postova, tam mam ucet cez 10rokov.

sweet20
20. feb 2025

Niekde akceptuju niekde nie... no nemozem ti odpovedat na otazku ked si mi neodpovedala ty... po x odpovediach az si mi povedala, ze ta tvoja je 365