Ktorá banka je najbezpečnejšia?
Ahoj.. ktorá banka je najbezpečnejšie
Muž má Unicredit a dnes ho zarazilo na dverach že pri vybere nad 10 000 je banka povinná zisťovať účel a ako nadobudol peniaze..
To majú asi takú povinnosť zo zákona.
Vyplýva im to zo zákona - Zákon o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu, tak isto je to aj pri vklade vacsich sum v hotovosti (neviem aka je hranica), musis preukazat povod penazi
Áno pýtajú sa to v každej banke,VÚB mala dokonca podmienku pred pár rokmi výber 15tis nahlásiť tri dni vopred. A pýtajú sa to aj kôli dôchodcom a podvodom na nich,aj či nejdeš peniaze niekde "výhodnejšie investovať" ako u nich. 😆
Aj keď sa menili peniaze za eurá v hotovosti,tiež mali povinnosť nahlasovať ľudí čo menili 8ciferne čísla SKK peňazí za eurá. Preto sa to za "vopred dohodnutú odmenu" menilo cez bezdomovcov a kade koho. 😀
A čo ho na tom zarazilo? Veď to platí všade
Toto mi pripomina prispevok autorky, ktora s hrozou opisovala pristatie lietadla, dokonca sa vraj pred pristatim rozsvietili napisy nudzovych vychodov. (Pre tych, co si to snad nevsimli - tie napisy sa pred pristatim rozsvietia vzdy.)
Aj toto je nízka finančná gramotnosť, je to tak aj v iných bankách už dosť veľa rokov.
Toto je bežný postup všade. Aj keď banka hádam vidí odkiaľ ti prichádzajú peniaze. Alebo teda pri vklade na účet si to myslela?
Je to tak zo zákona. A keby si sa zamyslela tak je to úplne logické. Keď potrebujes tutlat odkiaľ máš vyšší obnos peňazí, strc si ho doma pod vankúš a nikto sa ta nebude nič pýtať. Už som tu niekoľkokrát písala, že na základnej škole by mali zaviesť povinný predmet... finančná gramotnosť.
@evamarek77 to sa netyka platieb, ktore ti pridu na ucet z ineho uctu, ale napr. ked prides na pobocku vkladat, vtedy banka nema odkial vediet, kde si nabrala tie peniaze
Veď to je v každej banke
@nepic aj to je v každej banke nahlásenie výberu kvôli tomu, aby si na pokladni vedeli pripraviť koľko potrebujú mat peňazí a aby sa nestalo nemajú toľko v pokladni… nemôžu len tak ísť pred ľudmi po veľkú hotovosť… a taktiež je to legislatívna povinnosť pri výbere nad 5000 sa to vždy nahlasuje a 10000 sa pyta pôvod peňazí lebo systém to nepustí… a ako pracovník si vie skontrolovat odkiaľ sú peniaze a pokial uzná že niečo nieje ok ma pravo vyber či vklad odmietnuť… tak to proste je a pracovníci za to nemôžu…
Je to uz standard vsade. Uz len dalsi krok, zrusit hotovost a stat bude o tebe vediet vsetko. Politici si na to zalozia schrankove firmy v offshore.
Už asi ani žiadna kedze aj ta naša Švajčiarska mala problémy 😂
@evamarek77 ved si vyber z bankomatu, tam sa ta nic pytat nebudu
teda ak spravne citam, pisala si, ze pri "vybere"... to je asi blbost a bolo tam napisane "pri vklade"... pri vybere sa to spytat mozu a ty im mozes povedat, ze si potrebujes pripalovat cigary... je ich do toho prd...
Pri vklade je to jasne, tak ako ti pisali vyssie... a teda s bezpecnostou to nic nema... Bezpecnost je o tom, ci banka je "zdrava" a ci dodrziava nejake bezpecnostne veci napriklad pri praci s ich internet bankingom a pod.
@evamarek77 Pri vybere sa ta nepytaju naco ich chces minut.
@beata_k pytaju vo vub ked som vyberala pri okienku vetsiu sumu vzdyy sa pytali..
Vcera som vkladala do fia 3000 nepytali saa nic odkial ichmam
@slavomira236 Do 10000 sa nepytaju
@zic joooj ale kiež by tam reálne napísali že si chcem pripalovat cigary 😎 lenže pracovník tam vždy dá niečo "vhodné" pretože zase jeho by zdrbali
Ak sa to v nejakej banke naozaj pytaju pri vybere, asi by som zvazil zmenu banky (nie kvoli bezpecnosti, ale kvoli drzosti)...
@liljana a potom si budu moct robit, co len chcu s tvojimi peniazmi...tak tomu bolo aj na cypre...
Zarazilo? Prosím ťa, už asi 15 rokov dozadu, keď som vyberala väčší obnos peňazí z banky (v Čechách), sa má pýtali na dôvod. Reku lebo máte nahovno kurz, radšej zmením v zmenárni 😁. Následne v slovenskej banke, keď som ich vkladala, že odkiaľ sú. Netreba za tým hľadať žiadne novodobé spyknutia.
@zic neviem ako ktorá banka, ale nám unicredit v Banskej Bystrici nechceli vyplatiť 12 000e. Išli sme kupovať ojazdené auto a banka nám nechcela dať peniaze kým nedonesieme nejaký doklad o tom, že ideme naozaj auto kupovať. Skoro nás s mužom porazilo, po tejto skúsenosti sme zmenili banku, ešte sme zatiaľ nepotrebovali vybrať viac, takže neviem či to takto funguje aj inde.
@66simonka66 otrasne...to su predsa vase peniaze...by som urobila taky bordel...

A čo to má s bezpečnosťou? A toto je povinnosť v každej banke tusim