Ktorá banka je najlepšia na sporenie pre deti?
Mamicky poradte mi v ktorej banke mam vytvorit ucet na sporenie pre maleho
ziadna banka , stavebne sporenie, zatial statna premia 11,5% z max cca 557e, cize okolo 67e a chranene fondom na ochranu vkladov, po 6 moznost vybrat bez dokladovania, mala si to riesit pred 4dnami mala by si 66 na ucte
to je skor otazka na nejakeho financneho poradcu 🙂 ja osobne napr. idem malej zalozit v postovej banke vkladnu knizku
Mi sme založili stavebné sporenie.Je to na 12 rokov.A potom sa môže pokračovať ďalej,alebo skončiť.Vkladám raz ročne.Vždy keď dostanu peniažky k sviatku,tak im ich odložím a potom vložím na stavebné.
Ja sa tiez prikláňam k stavebnému sporeniu. Momentálne sa mi to zdá najvýhodnejšie.
..žiadna banka určite nie...obráť sa na finančných poradcov... je ich ako maku...
fusakla znamena ze si v minuse s usporami 😒 banka nieje vhodna na sporenie 😒 pre beznych smrtelnikov dostupna na kazdom rohu stavebna sporitelna 😉 ak chces nieco lepsie tak kontakttuj financneho poradcu 😀
Koľko mesačne chceš šetriť? Na ako dlho? S možnosťou výberu? Aké zhodnotenie očakávaš?
Toto treba vedieť a podľa toho hľadať.
Dám pár možností:
- ak chceš účet, kde chceš šetriť, ale v prípade potreby kedykoľvek vybrať - tak účet Sloník v ČSOB, je tam 1% pri šetrení 10 eur mesačne a je to bežný účet, tzn. kedykoľvek vkladať a kedykoľvek vyberať je možné
- ak niečo dlhodobejšie, ale v prípade fakt nutnosti urobiť výber, no neplatiť pokuty, max. stiahnu časť úrok - tak napr. VUB Flexisporenie - je na päť alebo desať rokov, mesačne min. po 10 eur, úrok teraz 1,8% alebo 2% ročne plus bonus za pravidelné sporenie.
- alebo to stavebné sporenie so získaním štátnej prémie, na ktorú ale treba takmer 600 eur ročne, tzn. cca po 50 eur mesačne. Je to na 6 rokov minimálne, pri predčasnom zrušení však prídeš o štátnu prémiu a dokonca pri zrušení do dvoch rokov sa musí štátna prémia už vyplatená vrátiť a taktiež je tam aj nejaký poplatok za predčasné zrušenie.
- alebo sporenie do fondov (akcie, dlhopisy) - tam ale určite sporiť viac ako 10 rokov, pretože investície sa kývu, ale zase je možné získať zaujímavé zhodnotenie - nie sú však garantované FOV.
To je len pár príkladov.
My vo Wustenrote ešte máme pár dní... terminovaný vklad na 2 roky (2 %+0,1%), na 3 roky (2 % + 0,3%) alebo 4 roky (2 % + 0,5% úrokový bonus). Je to na vklady od 1000 eur... ak skôr vyberieš tak stratiš len urokový bonus- dva percentá máš isté. Takže je to terminované ale aj nie je. Vola sa to produkt bonus vklad a za nejakých 10 dní rapidne klesnu úroky takže ak niekomu vyhovujú tieto podmienky tak ešte s týmto zúročením na celú dobu
Ja pracujem vo finančníctve a podľa mojich skúseností odporúčam najlepšie stavebné sporenie. Ak je dobre nastavené tak je skvelé. Žiadne terminované vklady ani vkladné knižky. Môj názor. Prajem pekný večer
prosim vas ja sa venujem financnictvu dlhe roky nikdy nie do banky ak by ste mala zaujem mozte pri uzatvoreni ziskat aj premiu proviziu pre seba
Pre malé deti by som odporučila šetriť skôr na účte rodiča a až neskôr im zriadiť vlastný účet. Spravovanie na jednom mieste je jednoduchšie a je tam len jeden poplatok za vedenie účtu. Pre tých, ktorí by mali záujem o vkladnú knižku, ponúkame Zlatú vkladnú knižku s 3 mesačnou výpovednou lehotou s výnimočným úrokom 1,3% p.a. (čo je pri vkladných knižkách dnes výnimočne vysoký úrok), bližšie info je tu https://www.postovabanka.sk/sporenie/vkladna-kn...
Banka na sporenie určite nie. V prípade záujmu sa mi ozvite a vypracujem Vám ponuku na sporenie pre detičky.
..prasiatko.. 🙂
finančný poradcovia su na 2 veci. Na to aby som im podpísala zmluvu kde dostanu najvačšiu províziu a aj tak mala prd z toho ked treba...

najvýhodnejšia je fusakla leda tak 😅