icon

Ktorá banka ponúka najlepší kurz na výmenu peňazí?

erav
8. mar 2025

Ahojte, ktorá banka ponúka najlepší kurz na výmenu penazí prosím Vás?

Dakujem

zic
8. mar 2025

Ak chces zamenit vacsi obnos penazi (1000 eur a viac... popripade vyrazne viac), tak sa oplati napriklad online zmenaren Roklenfx apod... Lebo banky maju hrozne kurzy (zle a horsie).

Nehovoriac o tom, ze som mal problem zmenit peniaze vseobecne... napriklad v SLSP mi povedali, ze len vlastnym klientom menia...
TB ma vseobecne pobocky s hotovostou len kde tade...

maranco
8. mar 2025

používam wise alebo revolut, majú dobré kurzy

kristiii
9. mar 2025

@erav skús klasickú zmenáreň, mávajú lepší kurz než banky. Pri väčšom obnose ho vedia ešte upraviť.

michal711
9. mar 2025

@erav revolut

matusformanek
9. mar 2025

@erav do 1000e mesačne revolut a bezplatný plán

erav
autor
9. mar 2025

Dakujem za odpovede, len ja nemam revolut a ani iné online banky, a to potrebujem čo najskôr premeniť, takže
@kristiii skusim tu klasicku zmenaren, dakujem.

michal711
9. mar 2025

@erav tak čo sa pytas potom . Revolut vieš mať za 5 minút.

maranco
9. mar 2025

@erav akú menu potrebuješ?
cestuješ do danej krajiny?
nedá sa tam platiť kartou?
potom napíš aký kurz ti dali v zmenárni

erav
autor
9. mar 2025

@michal711 fakt nemám rada, takéto nadradene odpovedanie. Pýtať sa môžem, objasnila som akou cestou to potrebujem, tak kde je problem?

erav
autor
9. mar 2025

@maranco Ja som práveže bola v Izraeli, potrebujem premeniť šekel na euro.

niekto2hy
9. mar 2025

@erav No s tym asi nepochodis.

tiezjedna
9. mar 2025

@erav ak neriešiš vysokú čiastku tak je to úplne jedno...

erav
autor
9. mar 2025

@tiezjedna
Tak zhruba nech to je 900 € pokial daju dobrý kurz, to je to čo mi zostalo.

erav
autor
9. mar 2025

@niekto2hy všetko sa dá zameniť, len záleží kto ponúka dobrý kurz a chcem to čo najskôr

tiezjedna
9. mar 2025

@erav kvôli takejto sume sa ti neoplatí obiehať zmenárne. Ten rozdiel bude v rádoch nižších jednotiek.

erav
autor
9. mar 2025

@tiezjedna vdaka, lebo však necestujem mimo EU často, takže za takúto radu som vdačna.

regetka
9. mar 2025

S touto menou sa v bankách neobchoduje. Nevymenila Vám.

maranco
10. mar 2025

@erav ja preto v zahraničí ak je možnosť snažím sa všade platiť kartou aby mi zbytočne neostala cudzia hotovosť a pri dvojnásobnej zmene potom zbytočná strata.

Minulý rok návšteva Česka čo som si bral CZK hotovosť som ju aj doniesol celú naspäť a tohtoročná návšteva Budapešti všetko som platil bezhotovostne aj lístok na miestny vlak kartou v automate.
Domácim som ponúkol za odvoz že vyberiem forinty z bankomatu, alebo im môžem dať €, tak sa potešili že radšej chcú €.

erav
autor
10. mar 2025

@regetka inak maš pravdu dnes som obvolavala aj NBS ani tí nevymenia, akurat som našla v Trnave jednu zmenáreň, tá vymieňa, ale dávajú slabý kurz

erav
autor
10. mar 2025

@maranco Vieš čo, keby som toto bola vedela, tiež to tak robím, neletim často mimo EU, takže som nevedela, že to bude problém zameniť :(

maranco
11. mar 2025

@erav nabudúce už budeš skúsenejšia, zaobstaraj si kartu Revolut majú lepšie výmenné kurzy ako SK banky

erav
autor
11. mar 2025

@maranco aj som chcela, lebo som zistovala ako zameniť, len som to časovo nestihala aby mi karta prišlia. Ešte dnes som pozerala že existuje aj WISE online bankovnictvo, tiež funguje ako Revolut a vyborný kurz tam davaju.