icon

Ktorá banka ponúka najlepšie medzinárodné služby?

12. dec 2023

Ahoj chcem si založiť ešte jeden bankový účet. S akou bankou ste spokojní? Najlepsie take co nemaju problém s platbami do zahranicia a taktiež platbou v zahranici (obchody,bankomaty vyber atd.. ) ..Ďakujeeeem krásne🙂

kathy7337
12. dec 2023

urctie FIO banka. uplne bez poplatkov

autor
12. dec 2023

@kathy7337 ďakujem ja mam UniCredit hlavný účet a potrebujem ešte jeden o Fio banke som počula zvážim. Ďakujem krasne ! 🤗

jaga18
12. dec 2023

Ja som toto riešila pred pár mesiacmi a poradili mi tu Fio banku. Som úplne spokojná. K účtu mám 2 visa karty bez poplatku za výber z ktoréhokoľvek bankomatu. A majú veľmi prehľadný IB.

bloger
12. dec 2023

Tak potom ako ti poradila vyššie Fio banku.

danka2009
12. dec 2023

mBank

bytc20
12. dec 2023

Ja som spokojna s TB. Vsetko vybavim online/cez telefon. Na pobocku vobec nemusim chodit. Appka je vyborna. Co sa tyka bezpecnosti, maju dobre zabezpecenie pri platbach. Takze za mna super. Ano, platim 5€ poplatok, ale mne to nevadi. Navyse ten poplatok sa da znizit tusim az na 0 pri vyuzivani dalsich ich produktov.

zic
12. dec 2023

@danka2009 v mbank uz funguju platby do zahranicia mimo eurozony? Napriklad vies poslat zo svojho uctu do ciech na cesky ucet vedeny v CZK peniaze?

janinka007
12. dec 2023

FIO mam taku "bočnú" banku

viestta
12. dec 2023

@zic ano, uplne v pohode idu SEPA platby aj v mBank (funguju uz dlho)

netti87
12. dec 2023

Tatra banku určite nie, pokiaľ nechceš, aby na teba vynútili pôžičku.
Ja som pol roka nevedela, že mi aktivoval pôžičku v hodnote 1000e, kým mi neprišiel upomienka, pokuty
Keď som tam šla za vysvetlene kedy a ako tak iba cumely, ako debili.
Riešim to s advokátom.

vikusjk
12. dec 2023

Tak ja neviem, ktora je najlepsia, asi zalezi, ake produkty u nej planujes vyuzivat. Ja mam Primu, mBank aj Vub. Kazdu mam z ineho dovodu. mBank ma jedina z nich vedenie bez poplatku, aj vyber z bankomatov (akychkolvek na SK) od 70 € je bez poplatku. V prime platim 4,90 €, ktory mi ale vracaju, kedze dost platim kartou/mobilom a vo vubke platim nehoraznych 6 € a nevratia mi nic 😅 ale splacam tam uver, na ktory som dostala dobre podmienky (v case cerpania najlepsie) a planujem ho zrefinancovat inam cca o pol roka.

ivangeline
12. dec 2023

Sme v Unicredit ale uvazujeme ze prejdeme do Fio... s refinancovanim hypo.. ;)

autor
12. dec 2023

@ivangeline ste nespokojná v UC? Ja ju mam tiež ako hlavnú.. a celkom som spoko len služby na pobockach sú na bode mrazu a ten IB občas blbne. Teda aspoň mne sa tak vidí🙂

guudy
12. dec 2023

mne napr TB internetbanking nevyhovuje vobec. Vyhybam sa jeho pouzivaniu, ako to len ide. Iste, je to bezpecnejsie pytat 2-3 kody/odpovede z citacky, ale pri castych online nakupoch je to naprd…

maranco
12. dec 2023

Ak plánuješ zahraničie mimo meny €, tak si založ aj online účet na revolute a k nemu kartu. Majú lepšie výmenné kurzy. Prípadne pozri aj wise (to používam na prevod €>CZK)

Vo FIO si nastav zabezpečenie karty, limity a geografické blokovanie (môžeš zakázať všetko a povoliť len niektoré krajiny).
https://www.fio.sk/docs/bannery/zabezpecenie_ka...
https://www.fio.sk/docs/bannery/zabezpecenie_ka...

niekto2hy
12. dec 2023

CSOB Smart,Raiffeisen banka,Revolut.
https://zive.aktuality.sk/clanok/tAY2TQ3/fio-ba...

zic
12. dec 2023

@viestta SEPA jasne... nevedel som, ze rozbehali swift... tie roky nesli...

jaga18
12. dec 2023

@niekto2hy len ČSOB nie 🙈 momentálne sa nevieme dopátrať riešenia s neexistujucou kartou, za ktorú nám strhavaju poplatky každý mesiac 😕 Na pobočke nám nepomohli, vraj ide o zablokovanu kartu a máme na nej minusovy stav, len stále nevieme o akú kartu ide, keďže taká nám nikdy od nich neprišla.... plus tie ich zdieračske poplatky 🤯 Jednoznačne najhoršia banka na SK trhu. Ale tak, máme tam hypo, takže účet u nich zrušiť nevieme

bytc20
12. dec 2023

@guudy Tak to mas zle nastavene. Ja ked platim online, bud idem rovno cez Apple/Google Pay (ak sa da), pokia nie, idem normalne ze zadam udaje z karty, vyhodi mi TB rovno v appke co mam potvrdit a hotovo. Ide presne o 1 face ID a 1 klik. Ziadnu citacku som nikdy nepouzila. Skus si tam zavolat, nech ti poradia. Evidentne robis nieco zle, alebo to mas zle nastavene.

niekto2hy
12. dec 2023

@jaga18 Mám Smart účet v mobile bez poplatku.Peniaze vložíš bezplatne cez vkladomat.

guudy
12. dec 2023

@bytc20 apple/googla pay mam sparovany s kartou inej banky.
Dakujem, pozriem na tu TB este, zatial sme s muzom nic lepsie nevykoumali…

bytc20
12. dec 2023

@guudy Apple pay si vies sparovat s viacerymi kartami. Ja mam konkretne sparovany so styrmi 😅 Jasne pozistuj si, lebo cez tu citacku to musi byt fakt strasne zdlhave.

ekira1
12. jan 2024

@bytc20 ja mam roky TB a tiež mi vyhovuje. Áno, stačí mať tri produkty a poplatok je 0. Podporuje SEPA platby, bezpečnosť je na vyššej úrovni. V pobočke som nebola roky.

ekira1
12. jan 2024

@guudy čítačku som zatiaľ použila raz, pri väčšej sume niekoľko tisíc. Pri bežných platbách stačí v IB pin. Zase mi za celé roky nezmizlo z účtu ani 1€. Ja všetko robím cez IB, na pobočku nechodím, maximálne do bankomatu.

ekira1
12. jan 2024

@netti87 účet tam mam vyše 25 rokov a toto čítam prvý krát. Áno, chodia ponuky na úver, stačí to neklikať.