Ktoré cestovné poistenie do USA prepláca náklady?
Ahojte je tu niekdo kto mal cestovné poistenie do USA na dlhšiu dobu a potreboval reálne ošetrenie,a poisťovňa všetko preplatila?Neviem ktorú poisťovňu si vybrať aby skutočne aj preplatila náklady na liečbu,lebo som čítala že niektoré poisťovne niečo nechceli preplatiť alebo robili problémy.Chcem skutočne dobrú poistku keďže ide 18rocnu dcéru ktorá tam ide na dlhšie študovať a tam je zdravotná starostlivosť dráha.Dakujem za každú radu a skusenost
Ak bol problém s poisťovňou, tak preto, že študent chcel využiť bežné cestovné poistenie. To je pre turistov. Nie pre niekoho, kto ide do USA študovať a teda na dlhší ako bežný turistický pobyt.
Dcéra v USA študovala, v rámci študentských víz bola povinnosť zdravotného poistenia v USA + platili sme aj komerčné cestovné poistenie v Allianz, ale nie bežné, určené na tento účel. Je to 10 rokov, ten Allianz stál vtedy okolo 700 eur na rok a zdravotné poistenie v USA niečo cez 300 usd mesačne. Úplne presne si tie sumy nepamätám.
ano, je to celorocne cestovne poistenie.
este dodam, ze kratkodobe je na 90 dni, ak by teoreticky chodila kazde tri mesiace domov, tak bolo ok aj kratkodobe. co asi z USA teda nebude..
este dodam, ze kratkodobe je na 90 dni, ak by teoreticky chodila kazde tri mesiace domov, tak bolo ok aj kratkodobe. co asi z USA teda nebude..
@kofa77 ak bude dieta verejne poistene v krajine,tak cestovne poistenie,naklady na osetrenie nemusi preplatit.Pozri si dobre,osobitne poistne podmienky.Vlastna skusenost,nepreplatili ani cent.
@kofa77 ani bežné celoročne cestovné poistenie jej nebude platiť ak ide do cudziny na iný ako turistický pobyt. Celoročné neznamená, že môže byť v zahraničí celý rok. Celoročné je o tom, že ak niekto často ako turista cestuje do zahraničia, tak sa nemusí poisťovať zakaždým zvlášť. Nebude jej platiť ak ide na dlhšie ako študent alebo na brigádu. Musí mať vyslovene cestovné poistenie s účelom štúdia alebo práce.
@kofa77 ak bude dieta verejne poistene v krajine,tak cestovne poistenie,naklady na osetrenie nemusi preplatit.Pozri si dobre,osobitne poistne podmienky.Vlastna skusenost,nepreplatili ani cent.
@melanta
No tak sa ja musim na to pozriet, ale ked som to riesila s poistovackou, tak vraj ok. U nas prave bude chodit domov zhruba po 60-70 dnoch, tak mi bolo povedane, ze mu tym padom staci kratkodobe, aj ked som vravela, ze ide za ucelom studia, tak ze je to v poriadku. No nic , musim poriadne pozriet
@tundra cize verejne zdravotne poistenie je prekazkou pripadneho plnenia z cestovneho poistenia? Z akeho dovodu? Ze su subezne dve poistenia? Ved su to uplne ine typy poistenia, ktire si vobec nekonkuruju..
@melanta
No tak sa ja musim na to pozriet, ale ked som to riesila s poistovackou, tak vraj ok. U nas prave bude chodit domov zhruba po 60-70 dnoch, tak mi bolo povedane, ze mu tym padom staci kratkodobe, aj ked som vravela, ze ide za ucelom studia, tak ze je to v poriadku. No nic , musim poriadne pozriet
@tundra cize verejne zdravotne poistenie je prekazkou pripadneho plnenia z cestovneho poistenia? Z akeho dovodu? Ze su subezne dve poistenia? Ved su to uplne ine typy poistenia, ktire si vobec nekonkuruju..
@kofa77 je to v poistnych podmienkach...
Pri predaji mi povedali,ze to je najlepsie cestovne poistenie.Tragedia je,ze som nebol poisteny,ani pocas cesty autom...zaplatil som za nic...
@kofa77 je to v poistnych podmienkach...
Pri predaji mi povedali,ze to je najlepsie cestovne poistenie.Tragedia je,ze som nebol poisteny,ani pocas cesty autom...zaplatil som za nic...
@tundra tak to je asi to, co pise melanta. Ze je potrebne prave cestovne poistenie za ucelom studia, nie obycajne, take klasicke, cestovne poistenie. Za ucelom studia tym padom kryje ine udalosti, resp aj ine udalosti..
@tundra tak to je asi to, co pise melanta. Ze je potrebne prave cestovne poistenie za ucelom studia, nie obycajne, take klasicke, cestovne poistenie. Za ucelom studia tym padom kryje ine udalosti, resp aj ine udalosti..
@kofa77 mne to predali,ako cestovne poistenie,ktore zahrnalo aj manualnu pracu v zahranici🤷♂️.

my mame Allianz, dieta ide tiez mimo EU, ale bude tam aj poistene vo verejnom zdravotnictve, takze len taky doplnok.
ale skusenost zatial konkretnu nemame.