Ktorú banku odporúčate?
Ahojte,
v ktorej banke by som ešte mohla robiť online platby bez inštalácie aplikácie? Nevadí mi potvrdzovanie cez ePIN alebo SMS-kód, ale naozaj nechcem / nemôžem inštalovať bankovú aplikáciu. Aktuálne mám RB a musím otvárať pri každej platbe IB, aby som tam potvrdila platbu.
Vopred ďakujem za odporúčania!
Myslím,že aj Fio má takúto možnosť.Z hľadiska bezpečnosti je to však risk.Najidealnejsie je to mať nastavené tak,že každý platbu musíš potvrdzovať osobne biometriou alebo prihlásením do appky,tiež cez biometriu.Kedze odtlačok prsta nikto fakeovat nevie
@doriiis Pri dostatočnej snahe sa dá oklamať všetko. 😉 A keď stratíš mobil alebo sa pokazí, tak to trvá, kým máš zase prístup ku svojim peniazom.
Ale mne skôr ide o to, že ako "stará skostnatená štruktúra" jednoducho nechcem mať bankovú aplikáciu v mobile a tiež sa nedá nainštalovať tie bankové appky do služobného zariadenia, Huawei (mama) alebo na tlačidlový (otec). 😀
@tanyan vo FIO si vieš prestaviť ako má fungovať potvrdzovanie platieb, či cez aplikáciu, cez SMS alebo cez elektronický podpis
prípadne vieš nastaviť na ktoré účty ak posielaš platby, že nebude vyžadovať overovanie a do akej sumy
Pri SMS je dôležité zodpovedne ČÍTAŤ CELÚ SMS aby si vedela čo presne potvrdzuješ, inak ťa môžu oklamať podvodníci ak sa prihlasuješ na ich falošnej stránke a v SMS kóde im reálne potvrdzuješ že im posielaš peniaze
pozri https://www.modrykonik.sk/blog/maranco/article/nedajte-sa-okradnut-bankou-3cl7hi/
Kazda banka uz dnes funguje na aplikaciach
@tanyan prihlásia sa na web a zrealizujes platbu cez ib. Nemusíš mať apku.
unicredit nebol problem internet banking cez web prihlasenie. ako nahle das apku do mobilu a aktivujes, tak zabudni na jednoduche prihlasenie bez pomoci mobilu.
@tanyan prima napríklad
Slsp a platim cez ucet. Potvrdzuje sa cez token. Tiez odmietam mat v mobile aplikaciu a ani udaje o karte nemam v mobile ulozene.
Tu si dovolim napisať nazor. Ako ITčkar. Banková aplikácia v telefóne (ta original cez oficialny stor..appstore, google play a pod.) je daleko bezpečnejšia než vaš prehliadač doma v počítači (Chrome, Firefox,...)! To len tak.

@tanyan ahoj, 365 banka má síce aj aplikáciu no platby sa dajú potvrdzovať aj formou sms kódov kde treba zadať kód z sms a ePIN ku karte. Netreba mať aplikáciu, dá sa aj bez nej platiť